Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Μαθηματική ικανότητα και βασικές ικανότητες στην επιστήμη και την τεχνολογία Πληροφορίες

2 Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Σκοπός ενότητας Ο στόχος της μάθησης αυτής είναι η ενίσχυση της μαθηματικής ικανότητας στη νοητική και γραπτή επικοινωνία για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που εμπίπτουν στην καθημερινή ζωή. Γίνεται επίσης μια εισαγωγή στις βασικές ικανότητες στην επιστήμη οι οποίες θα βοηθήσουν στην επεξήγηση του φυσικού κόσμου. Από την άλλη, οι βασικές ικανότητες στην τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται για να τροποποιήσει/ αλλάξει το φυσικό περιβάλλον με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες και τα θέλω, είναι απαραίτητες και επεξηγούνται.

3 Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Στόχοι ενότητας Γενικός σκοπός είναι να βελτιωθεί η Μαθηματική ικανότητα και οι βασικές ικανότητες στην επιστήμη και την τεχνολογία.

4 Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Στόχοι ενότητας Πιο συγκεκριμένα: –Ανάπτυξη της κατανόησης των αριθμών –Βελτίωση των μεθόδων υπολογισμού (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρεση) –Κατανόηση των ποσοστών και των λόγων –Κατανόηση των γραφικών καταστάσεων, φόρμουλων και στατιστικής –Εξοικείωση με την γεωμετρία και την άλγεβρα –Κατανόηση της σημασίας της επιστήμης και της τεχνολογίας και των διαφορών μεταξύ τους –Κατανόηση της σχέσης μεταξύ τεχνολογίας και κοινωνίας καθώς επίσης και μεταξύ τεχνολογίας και κουλτούρας –Κατανόηση της σχέσης μεταξύ τεχνολογίας και περιβάλλοντος.

5 Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Δομή του τμήματος Μάθημα 1: Μαθηματική Ικανότητα Εισαγωγή –Ορισμός Μέθοδοι υπολογισμών methods –Πρόσθεση και αφαίρεση παραδείγματα λεξιλόγιο –Πολλαπλασιασμός και διαίρεση Πολλαπλασιασμός –Πίνακες πολλαπλασιασμού –Μέθοδοι πολλαπλασιασμού και τιπς Διαίρεση Λεξιλόγιο πολλαπλασιασμού και διαίρεσης Άλγεβρα –Σύμβολα

6 Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Δομή του τμήματος Ποσοστά –Μέθοδοι και παραδείγματα Αναλογίες –Μέθοδοι και παραδείγματα Ποσοστιαίες αναλογίες Μαθηματικές παρουσιάσεις –Γραφικές παραστάσεις –Φόρμουλες –Στατιστική Γεωμετρία –Σημείο –Γραμμή –Γωνιά –Πυθαγόρειο Θεώρημα

7 Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Δομή του τμήματος Μάθημα 2: Επιστήμη και Τεχνολογία Βασικές γνώσεις στην επιστήμη –Ορισμός Τεχνολογία –Ορισμός –Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα –H ιστορία της τεχνολογίας –Είδη τεχνολογίας Επιστήμη vs Τεχνολογία Σχέσεις –Τεχνολογία και κοινωνία –Τεχνολογία και Κουλτούρα –Τεχνολογία και περιβάλλον


Κατέβασμα ppt "Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google