Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΦΩΣ ΦΩΣ ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΔΙΑΧΥΣΗΔΙΑΘΛΑΣΗΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΦΩΣ ΦΩΣ ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΔΙΑΧΥΣΗΔΙΑΘΛΑΣΗΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΦΩΣ ΦΩΣ ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΔΙΑΧΥΣΗΔΙΑΘΛΑΣΗΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

2 ΑΝΑΚΛΑΣΗ ‘Όταν το φως συναντάει μια λεία και γυαλιστερή επιφάνεια αλλάζει κατεύθυνση. Το φαινόμενο αυτό ονομάζετε ανάκλαση του φωτός. ‘Όταν το φως συναντάει μια λεία και γυαλιστερή επιφάνεια αλλάζει κατεύθυνση. Το φαινόμενο αυτό ονομάζετε ανάκλαση του φωτός.

3 ΔΙΑΧΥΣΗ Στην οπτική ονομάζουμε διάχυση του φωτός την ακανόνιστη του, όταν οι ακτίνες του πέσουν σε μία ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια. Τότε οι ακτίνες σκορπούν προς κάθε κατεύθυνση. Στην οπτική ονομάζουμε διάχυση του φωτός την ακανόνιστη του, όταν οι ακτίνες του πέσουν σε μία ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια. Τότε οι ακτίνες σκορπούν προς κάθε κατεύθυνση. Π.χ. Στη διάχυση οφείλεται το χάραμα και σούρουπο. Π.χ. Στη διάχυση οφείλεται το χάραμα και σούρουπο.

4 ΔΙΑΘΛΑΣΗ Είναι το φαινόμενο κατά το οποίο μια φωτεινή ακτίνα, που διατρέχει ένα μέρος (π.χ τον αέρα ) και προσπέφτει πλάγια στην επιφάνεια ενός άλλου διάφανου μέσου (π.χ του νερού ), εισδύει μέσα σε αυτό και εκτρέπεται από την αρχική κατεύθυνση, ακολουθώντας ορισμένους νόμους. Αυτό συμβαίνει εάν η φωτεινή ακτίνα περνά μέσα από έναν συγκλίνων η αποκλίον φακό Είναι το φαινόμενο κατά το οποίο μια φωτεινή ακτίνα, που διατρέχει ένα μέρος (π.χ τον αέρα ) και προσπέφτει πλάγια στην επιφάνεια ενός άλλου διάφανου μέσου (π.χ του νερού ), εισδύει μέσα σε αυτό και εκτρέπεται από την αρχική κατεύθυνση, ακολουθώντας ορισμένους νόμους. Αυτό συμβαίνει εάν η φωτεινή ακτίνα περνά μέσα από έναν συγκλίνων η αποκλίον φακό

5 ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ Στις ανοιχτόχρωμες επιφάνειες το φως διαχέεται ενώ στις σκουρόχρωμες απορροφάται. Στις ανοιχτόχρωμες επιφάνειες το φως διαχέεται ενώ στις σκουρόχρωμες απορροφάται.

6 ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΦΡΙΔΙΑ / ΒΛΕΦΑΡΑ / ΦΡΙΔΙΑ / ΒΛΕΦΑΡΑ / ΚΟΡΗ / ΙΡΡΙΔΑ / ΚΟΡΗ / ΙΡΡΙΔΑ / ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ. ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ.


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΦΩΣ ΦΩΣ ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΔΙΑΧΥΣΗΔΙΑΘΛΑΣΗΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google