Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ:INDEPENDENT ΘΕΜΑ:ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ Η' Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΑΠΕΞΑΡΤΗΣH-ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ:INDEPENDENT ΘΕΜΑ:ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ Η' Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΑΠΕΞΑΡΤΗΣH-ΘΕΡΑΠΕΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ:INDEPENDENT ΘΕΜΑ:ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ Η' Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΑΠΕΞΑΡΤΗΣH-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

2 ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
Λένε ότι η πρόληψη είναι η θεραπεία και η ενημέρωση το όπλο .Σε περίπτωση όμως που κάποιος πάρει το κατήφορο των ναρκωτικών, υπάρχει ελπίδα για θεραπεία;

3 ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ Τα εξαρτημένα άτομα πρέπει να ζητούν βοήθεια και να έχουν την υποστήριξη που χρειάζεται από την πολιτεία, την κοινωνία και την οικογένεια.

4 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Η οικογένεια είναι το πρώτο καταφύγιο του τοξικομανή, αλλά μόνη της δεν είναι ικανή να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί.

5 ΨΥΧΙΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η ψυχική εξάρτηση, όταν δηλαδή ο χρήστης έχει συνηθίσει στο να συμπεριφέρεται και να υπάρχει μόνο με την ουσία.

6 ΘΕΡΑΠΕΙΑ Γι αυτό ακριβώς η θεραπεία-ψυχική απεξάρτηση έχει ως σκοπό να βοηθήσει το άτομο να ανακαλύψει δυνατότητες που έχει ξεχάσει και δεξιότητες που δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τις καλλιεργήσει, ώστε να ανταπεξέλθει στη ζωή χωρίς την ανάγκη της ουσίας.

7 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Η αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών θα πρέπει να στηριχθεί στους ακόλουθους πυλώνες: 1) Αντιμετώπιση του χρήστη ως ασθενούς και όχι ως εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου. 2) Παρακολούθηση των χρηστών από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

8 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ 3) Δημιουργία ειδικών τμημάτων που θα έχουν ως αποστολή να παρέχουν βοήθεια στους χρήστες. 4) Ένταξη όλων των χρηστών σε προγράμματα απεξάρτησης.

9 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ 5) Αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών για τους εξαρτημένους χρήστες που έχουν δηλωθεί στις επίσημες υγειονομικές υπηρεσίες των κατά τόπους νοσοκομείων.

10 Το πρόβλημα μας αφορά όλους.
Σήμερα είμαστε θεατές. Αύριο, ίσως χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Αλληλεγγύη στα θύματα. Καταδίκη των εμπόρων του θανάτου. Το ζήτημα επιβάλλει συνεργασία, ευαισθησία, ανθρωπιά.

11

12 ΑΓΟΡΙΑ-KOΡΙΤΣΙΑ

13 ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΑΡΚΩΜΑΝΗ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;

14 ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΑΡΚΩΜΑΝΗ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;

15 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ;

16 ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΧΡΗΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ;

17 Εργαστήκαμε ατομικά αλλά και ομαδικά και ύστερα από έρευνες στο διαδίκτυο αλλά και σε άλλες πηγές, καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: Η απεξάρτηση είναι δύσκολη για το κάθε εξαρτημένο άτομο, όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν το αποφασίσει το ίδιο το άτομο προσωπικά με τη βοήθεια φυσικά των ειδικών επιστημόνων. Η έρευνά μας θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε κέντρα απεξάρτησης και συζητήσεις με ειδικούς.

18 ΠΗΓΕΣ http://www. kethea. grr http://archive. in. grr http://www
ΠΗΓΕΣ

19 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κ.ΚΑΝΤΕΡΕ ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΜΑΔΑ:INDEPENDENT ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κ.ΚΑΝΤΕΡΕ ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΟΥΓΚΡΑΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!

20


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ:INDEPENDENT ΘΕΜΑ:ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ Η' Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΑΠΕΞΑΡΤΗΣH-ΘΕΡΑΠΕΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google