Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Παρουσίαση:Πιτσιλλίδου Σόφη Α.Μ:Β2002076.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Παρουσίαση:Πιτσιλλίδου Σόφη Α.Μ:Β2002076."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Παρουσίαση:Πιτσιλλίδου Σόφη Α.Μ:Β2002076

2 Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Η ψηφιοποίηση της πληροφορίας και η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών δικτύων δημιούργησε τις συνθήκες για ανατροπή. Μεταβιβάστηκε γύρω στο 1993. Τροφοδότησε την επιστημονική έρευνα με νέους προβληματισμούς. Οι ψηφιακές βιβλιοθήκες δηλώνουν όλες τις πηγές που είναι διαθέσιμες.

3 Πιο προσιτές στους μελετητές, καθότι είναι πιο εύκολο να αντλήσουν τις πληροφορίες Δεν παύουν να είναι πληροφορίες Ψηφιοποιημένος δηλώνει ότι οι πληροφορίες έχουν μετατραπεί από το ανα λογικό στην ψηφιακή μορφή. Ψηφιακός αναφέρεται σε υλικό που είναι γεννημένο ψηφιακό. Χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για να τις αποθηκεύσουν.

4 Πιο προσιτές στους μελετητές, καθότι είναι πιο εύκολο να αντλήσουν τις πληροφορίες Δεν παύουν να είναι πληροφορίες Ψηφιοποιημένος δηλώνει ότι οι πληροφορίες έχουν μετατραπεί από το ανα λογικό στην ψηφιακή μορφή. Ψηφιακός αναφέρεται σε υλικό που είναι γεννημένο ψηφιακό. Χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για να τις αποθηκεύσουν.

5 Οι βιβλιοθήκες προβάλλονται με τις αυξανόμενες δαπάνες για τα κτήρια και την αποθήκευση. Βρίσκονται αντιμέτωπες με δυο σημαντικά προβλήματα. Αγορά υλικών. Ανικανότητα να κρατήσουν τα παλιά.

6 Ρόλοι βιβλιοθηκονόμων Δημιουργία στοιχείων. Επεκτείνουν τα όρια της αναζήτησης που τεντώνει το σημείο. Καθορίζουν την αναζήτηση.

7 Επιστήμονες υπολογιστών Φαίνεται να παίρνει τη διαμορφωμένη συλλογή κυκλοφορίας και την εφαρμοσμένη τεχνολογία. Πρέπει να αναπτύξουν μια καλύτερη κατανόηση των χρηστών.

8 Πλεονεκτήματα των Ψ.Β Τα αντίγραφα μπορούν να παραδοθούν με την ηλεκτρονική ταχύτητα. Συντήρηση. Η συντήρηση δεν εξαρτάται από την κατοχή του αντικειμένου. Συσκευές αποθήκευσης παίρνουν μεγάλο κόστος. Η ψηφιακή αποθήκευση επιτρέπει στις βιβλιοθήκες να επεκτείνουν το υλικό. Επιτρέπει την πρόσβαση σε πληροφορίες.

9 Σχήματα εικόνας και ASCΙΙ Το ASCII είναι ένας εύκαμπτος κώδικας. Τα σχήματα εικόνας σελίδων εκτός από το ASCII. Μερικά δεν είναι διαθέσιμα ως ASCII.

10 Η βιβλιοθήκη ως θέση εναντίον του προγράμματος Εξετάζεται ο ρόλος της στην σύγχρονη διδασκαλία. Ο ψηφιακός είναι αποτελεσματικότερος ως ένα συστατικό του συνόλου. Μερικές βιβλιοθήκες μπορούν να ξεδιπλωθούν μερικώς ή πλήρως.

11 Καθορίζοντας την Ψ.Β Είναι μια σειρά δραστηριοτήτων που συγκεντρώνει τις συλλογές, υπηρεσίες και τους ανθρώπους. Παρέχει την πρόσβαση στις πληροφορίες. Προσθέτει την αξία και κερδίζει τις πηγές πληροφοριών.

12 Οι προσπάθειες στις Η.Π.Α NSF: SMITH,NASA,ARPAS,CHRISTEL,MOLIN A,SCHAZZ. Η βιβλιοθήκη της Κολούμπια έχει το σύστημα GTE. Στοχεύει στο ψάξιμο των μονογραφιών. Από τα παραδοσιακά πρότυπα βιβλιοθηκών ένα μέρος είναι χαμηλής ποιότητας και δύσκολο να καταστραφεί.

13 Σενάρια ψηφιακών βιβλιοθηκών Jane Schillie Οι προπτυχιακοί σπουδαστές έχουν παραπλανηθεί από την έρευνα του ιστού. Οι βιβλιοθηκονόμοι διδάσκουν την διάκριση πληροφοριών. Dan Mosser Έκανε ένα πείραμα με σπουδαστές και μετά από αυτό καταλαβε τι πάει να πει Ψ.Β.

14 Κατάλαβε ότι οι βιβλιοθηκονόμοι δεν προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πληροφοριών με ένα σχήμα ακόμα και αν είναι ψηφιακό. Dr Miller Ιστορία της φωτογραφίας. Κατάλαβε πως οι βιβλιοθήκες έχουν μια θέση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη.

15 Ποιος θα τρέξει το σύστημα; Η βιβλιοθήκη δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά στην αγορά υλικού. Εξειδικευμένες για την υλική αγορά. Βιβλιοθήκες και αρχεία εξυπηρετούν την λειτουργία της συντήρησης υλικού.

16 Πνευματικά δικαιώματα Η διαπραγμάτευση με τους εμπορικούς εκδότες είναι μια λογική διαδικασία. Η πειρατεία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που περιορίζει τους εκδότες να εισάγουν την σύνδεση της έκδοσης.

17 Ποικιλομορφία Σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχεδιασμό κανόνων είναι το ζήτημα ποικιλομορφίας. Παραγωγή λογισμικού. Τεχνολογική σύγκρουση μεταξύ συστημάτων επικοινωνιών. Η βιβλιοθήκη είναι μια οικολογία πληροφοριών που προσαρμόζεται στις ανάγκες των χρηστών. Βοήθεια στους αναγνώστες.


Κατέβασμα ppt "Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Παρουσίαση:Πιτσιλλίδου Σόφη Α.Μ:Β2002076."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google