Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4 ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ. Β’ Τετράμηνο 2012-2013 «Κοινωνική Δικτύωση» ΟΜΑΔΑ: «Out of the box» Μαρινέλα Γκέγκα Μαρινέλα Γκέγκα Παναγιώτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4 ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ. Β’ Τετράμηνο 2012-2013 «Κοινωνική Δικτύωση» ΟΜΑΔΑ: «Out of the box» Μαρινέλα Γκέγκα Μαρινέλα Γκέγκα Παναγιώτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 4 ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ. Β’ Τετράμηνο 2012-2013 «Κοινωνική Δικτύωση» ΟΜΑΔΑ: «Out of the box» Μαρινέλα Γκέγκα Μαρινέλα Γκέγκα Παναγιώτης Κακούρης Παναγιώτης Κακούρης Αλέξανδρος Ζούρμα Αλέξανδρος Ζούρμα Ελένη Βόγκλη Ελένη Βόγκλη Μάριος Ζελέκου Μάριος Ζελέκου

2

3  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ  ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ  ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ  ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FACE TO FACE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ι ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FACE TO FACE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FACE TO FACE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ι  ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FACE TO FACE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FACE TO FACE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΙΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FACE TO FACE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΙ  ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ι ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ι  ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΙΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΙΙΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΙΙ

4 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Θεωρούμε ότι μπορούμε να ενημερωθούμε από ‘ιντερνετ και να μαθαίνουμε γρηγορότερα από ότι στην τηλεόραση και μέσω των Μ.Μ.Ε. Θεωρούμε ότι μπορούμε να ενημερωθούμε από ‘ιντερνετ και να μαθαίνουμε γρηγορότερα από ότι στην τηλεόραση και μέσω των Μ.Μ.Ε. Επίσης το διαδίκτυο μας παρέχει μια ‘τεράστια βιβλιοθήκη’ με αμέτρητες πληροφορίες.. Επίσης το διαδίκτυο μας παρέχει μια ‘τεράστια βιβλιοθήκη’ με αμέτρητες πληροφορίες..

5 ΤΑΧΥΤΗΤΑ Μεγάλη ταχύτητα μετάδοσης ειδήσεων (βλ. Twitter στο ΣΚΑΪ) Μεγάλη ταχύτητα μετάδοσης ειδήσεων (βλ. Twitter στο ΣΚΑΪ) Η κοινωνική δικτύωση έχει επαναστατήσει όσον αφορά το χρόνο που μεταφέρονται οι ειδήσεις. Πολλά ειδησεογραφικά γραφεία (π.χ. MEGA, ANT1, SKAI) συνεργάζονται με διαφορές σελίδες κοινωνικές δικτύωσης όπως το Twitter, το You tube και το Facebook ώστε και οι δύο να συλλέγουν και να μοιράζονται πληροφορίες, Αυτό μας έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός ακαριαίου κύκλου ειδήσεων μιας και εκατομμύρια αναρτήσεις ραγδαία μεταφέρουν νέα και πληροφορίες. Η κοινωνική δικτύωση έχει επαναστατήσει όσον αφορά το χρόνο που μεταφέρονται οι ειδήσεις. Πολλά ειδησεογραφικά γραφεία (π.χ. MEGA, ANT1, SKAI) συνεργάζονται με διαφορές σελίδες κοινωνικές δικτύωσης όπως το Twitter, το You tube και το Facebook ώστε και οι δύο να συλλέγουν και να μοιράζονται πληροφορίες, Αυτό μας έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός ακαριαίου κύκλου ειδήσεων μιας και εκατομμύρια αναρτήσεις ραγδαία μεταφέρουν νέα και πληροφορίες.

6 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Παρόλο που το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και το MySpace είναι οι πιο γνωστές ‘Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης ’ υπάρχουν και νέες σελίδες που ΄ξεφυτρώνουν΄ πολύ συχνά που επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται και να επιδρούν μέσω του ιντερνετ. Τέτοιες σελίδες κάνουν φίλους, ή επιχειρηματικές συνεργασίες, ή επεκτείνουν τις βάσεις τους με το να συνδέονται με φίλους φίλων και ούτωo' κάθε εξής. Ασχέτως με το αν ψάχνεις για τον πρώην συγκάτοικο σου από την σχολή, τον πρώτο σου καθηγητή, ή έναν φίλο από το εξωτερικό, δεν υπάρχει ευκολότερος ή γρηγορότερος τρόπος να βρεις κάποιον από το ιντερνετ.

7 ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Η δωρεάν πρόσβαση δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν είναι οικονομικά ευκατάστατοι να μπορούν να μπαίνουν στο ιντερνέτ, να ενημερώνονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους

8 ΔΙΑΦHΜIΣΗ Είτε είσαι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και θες να διαδώσεις τον επερχόμενο έρανο είτε ο ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής επιχείρησης και θες να διαδώσεις το νέο σου προϊόν ή μια νέα υπηρεσία που θα παρέχεις, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείξεις το μήνυμα σου σε εκατομμύρια ανθρώπους 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα. Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να διαδώσεις αυτό που θες μέσω των προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης εντελώς δωρεάν. Μπορείς να προωθήσεις ένα προϊόν, μια υπηρεσία ή μια ιδέα ή και πολλές μιας και είσαι περιορισμένος μόνο ως προς τον αριθμό των ερευνών και των προσπαθειών.

9

10 Η χρήση της ψηφιακής κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να εκθέσουν σε παρενόχληση ή ακατάλληλη επαφή με άλλους. Εκτός και αν οι γονείς είναι επιμελής στο να φιλτράρουν την σύνδεση στο ιντερνέτ και τι παρακολουθούν οι οικογένειες τους, τα παιδιά μπορεί να εκτεθούν σε πορνογραφικό και άλλο ακατάλληλο υλικό. Το Pew Center στην αναφορά για τον ψηφιακό εκβιασμό του 2010, δηλώνει ότι το 93% των εφήβων ηλικίας 12 με 17 χρησιμοποιούν το ιντερνέτ. Από αυτό το 93% το 63% χρησιμοποιεί το ιντερνέτ καθημερινά. Ένα τόσο μεγάλο ποσοστό αυξάνει τις πιθανότητες του να πέσουν θύματα ψηφιακού εκφοβισμού ή να έχουν έστω και ανάμειξη.

11 ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FACE TO FACE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ι Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης που είναι επίσης ένα μεγάλο μειονέκτημα της ψηφιακής δικτύωσης : μειώνουν ή εκμηδενίζουν την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία. Εξαιτίας της αυτονομίας που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος, ο οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να δημιουργήσει έναν φανταστικό χαρακτήρα και να προσποιηθεί ότι είναι κάποιος άλλος. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης που είναι επίσης ένα μεγάλο μειονέκτημα της ψηφιακής δικτύωσης : μειώνουν ή εκμηδενίζουν την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία. Εξαιτίας της αυτονομίας που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος, ο οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να δημιουργήσει έναν φανταστικό χαρακτήρα και να προσποιηθεί ότι είναι κάποιος άλλος. Είναι δύσκολο να πεις όχι, να γίνεις αγενής, ή να αγνοήσεις κάποιον όταν τον κοιτάς στα μάτια. Είναι απίστευτα εύκολο να διαγράψεις κάποιον από φίλο σου ή να σταματήσεις να τον ‘’ακολουθείς’’ πολύ απλά να μπλοκάρεις τις προσπάθειες του να δημιουργήσει κάποια ‘’σύνδεση’’. Είναι δύσκολο να πεις όχι, να γίνεις αγενής, ή να αγνοήσεις κάποιον όταν τον κοιτάς στα μάτια. Είναι απίστευτα εύκολο να διαγράψεις κάποιον από φίλο σου ή να σταματήσεις να τον ‘’ακολουθείς’’ πολύ απλά να μπλοκάρεις τις προσπάθειες του να δημιουργήσει κάποια ‘’σύνδεση’’.

12 ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FACE TO FACE ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΙ Μόνο με ένα κλικ του ποντικιού και όλα τα προβλήματα σου λύνονται. Δυστυχώς αυτό το ‘εργαλείο’ της ψηφιακής δικτύωσης εξαπατά τους ανθρώπους από την ευκαιρία του να μάθουν να λύνουν τα προβλήματα τους εκτός του ιντερνετ και θα μπορούσε να αλλοιώσει τις ικανότητες της «δικτύωσης» κάποιου. Μόνο με ένα κλικ του ποντικιού και όλα τα προβλήματα σου λύνονται. Δυστυχώς αυτό το ‘εργαλείο’ της ψηφιακής δικτύωσης εξαπατά τους ανθρώπους από την ευκαιρία του να μάθουν να λύνουν τα προβλήματα τους εκτός του ιντερνετ και θα μπορούσε να αλλοιώσει τις ικανότητες της «δικτύωσης» κάποιου. Οι έφηβοι είναι σε μεγαλύτερο ρίσκο διότι σε αυτές τις ηλικίες είναι που μαθαίνουν να επιδρούν με άλλους ή να χτίζουν και να διατηρούν σχέσεις. Μια έρευνα από το National School Boards Association δείχνει ότι από τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες που χρησιμοποιούν μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το 41 % περνάει το χρόνο του αναρτώντας διάφορα μηνύματα. Δεν ξοδεύουν αυτόν τον χρόνο ‘’επιδρώντας’’ πρόσωπο με πρόσωπο με τους φίλους τους ούτε και αναπτύσσουν τις απαραίτητες ικανότητες δικτύωσης για μελλοντική επιτυχία. Οι έφηβοι είναι σε μεγαλύτερο ρίσκο διότι σε αυτές τις ηλικίες είναι που μαθαίνουν να επιδρούν με άλλους ή να χτίζουν και να διατηρούν σχέσεις. Μια έρευνα από το National School Boards Association δείχνει ότι από τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες που χρησιμοποιούν μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το 41 % περνάει το χρόνο του αναρτώντας διάφορα μηνύματα. Δεν ξοδεύουν αυτόν τον χρόνο ‘’επιδρώντας’’ πρόσωπο με πρόσωπο με τους φίλους τους ούτε και αναπτύσσουν τις απαραίτητες ικανότητες δικτύωσης για μελλοντική επιτυχία.

13 ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ι Έχεις ποτέ αναρτήσει κάτι στο Facebook, και μετά από λίγο να δεις μια διαφήμιση να εμφανίζετε με περιεχόμενο που να έχει να κάνει με την ανάρτηση σου ; Αυτά τα project του Facebook του έχουν αποφέρει 3.8 δισεκατομμύρια μόνο για το 2011. Αυτό δεν είναι άσχημο για μία δωρεάν σελίδα. Εάν το Facebook και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν χρεώνουν τους χρήστες τους πώς τέλος πάντων βγάζουν τόσα πολλά χρήματα ; Τα βγάζουν με το να δίνουν την δυνατότητα να συγκεκριμένες ως προς το κοινό διαφημίσεις. Η ψηφιακή κοινωνική δικτύωση στήνει τεράστιες επιχειρήσεις ώστε να εισβάλλει στα προσωπικά σου δεδομένα και να πουλάει προσωπικές σου πληροφορίες.

14 ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΙΙ Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, το προϊόν δεν είναι η ίδια η σελίδα αλλά οι χρήστες της. Αυτές οι σελίδες έχουν αλγόριθμους που ψάχνουν για λέξεις κλειδιά, τις αναζητήσεις μας και άλλες αρχεία αποθηκευμένα στον υπολογιστή ή στο προφίλ σου και έτσι σου παρέχουν διαφημίσεις ειδικά για σένα. Την ίδια στιγμή μπορεί να δίνεις άδεια στην σελίδα να μοιραστεί τις πληροφορίες σου με άλλους εκτός και αν συγκεκριμένα έχεις ενεργοποιήσει ρυθμίσεις που το απαγορεύουν. Με το να χρησιμοποιείς εφαρμογές όπως το Farmville μπορεί και να επιτρέπεις σε αγνώστους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές σου πληροφορίες. Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, το προϊόν δεν είναι η ίδια η σελίδα αλλά οι χρήστες της. Αυτές οι σελίδες έχουν αλγόριθμους που ψάχνουν για λέξεις κλειδιά, τις αναζητήσεις μας και άλλες αρχεία αποθηκευμένα στον υπολογιστή ή στο προφίλ σου και έτσι σου παρέχουν διαφημίσεις ειδικά για σένα. Την ίδια στιγμή μπορεί να δίνεις άδεια στην σελίδα να μοιραστεί τις πληροφορίες σου με άλλους εκτός και αν συγκεκριμένα έχεις ενεργοποιήσει ρυθμίσεις που το απαγορεύουν. Με το να χρησιμοποιείς εφαρμογές όπως το Farmville μπορεί και να επιτρέπεις σε αγνώστους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές σου πληροφορίες.

15 ΕΘΙΣΜΟΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ Ο Υ/Η ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΟΛΙΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΟ ΤΟΥ..ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..!


Κατέβασμα ppt "4 ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΕΠΑ.Λ. Β’ Τετράμηνο 2012-2013 «Κοινωνική Δικτύωση» ΟΜΑΔΑ: «Out of the box» Μαρινέλα Γκέγκα Μαρινέλα Γκέγκα Παναγιώτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google