Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΟΔΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΟΔΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΟΔΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ

2

3 Ένας πλήρης τουριστικός οδηγός που θα σας είναι απαραίτητος για τις περιηγήσεις σας στην Ρόδο. Είναι εμπλουτισμένος με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για : Τις υπέροχες παραλίες της! Τα αξιοθέατα της! Τα καλύτερα ξενοδοχεία της! Κέντρα διασκέδασης για αξέχαστες βραδιές στην Ρόδο! Την αξιοθαύμαστη Παλιά Πόλη της Ρόδου!

4 ΠΑΡΑΛΙΕΣ Η Ρόδος χρωστάει την τουριστική της ανάπτυξη στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, στο εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον της και τις υπέροχες παραλίες της.

5  Παραλία Καλλιθέα Η παραλία της Καλλιθέας βρίσκεται 11 περίπου χιλιόμετρα Νότια από την πόλη της Ρόδου. Η εντυπωσιακή και εξωτική βλάστηση με τα φοινικόδεντρα και η βραχώδης ακτή δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει έντονα κινηματογραφικό σκηνικό.  Στον βραχώδη όρμο μπορείτε εκτός από την θάλασσα να απολαύσετε την εξερεύνηση του φανταστικού βυθού. Προσφέρονται όλες οι ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, δηλαδή ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και αποδυτήρια.

6

7 Παραλία Φαληράκι Η αμμουδερή παραλία Φαληράκι είναι μια πολύ μεγάλη παραλία (5 χμ.) στην Ανατολική Ακτή του νησιού της Ρόδου και βρίσκεται 12 περίπου χιλιόμετρα Νότια από την πρωτεύουσα.  Η παραλία είναι ίσως η πιο καλά οργανωμένη παραλία της Ρόδου, αλλά σίγουρα αυτή που προσελκύει τους περισσότερους επισκέπτες, η πιο διάσημη.

8

9 Παραλία Άγιος Παύλος Η παραλία του Άγιου Παύλου βρίσκεται στον μικρό ομώνυμο όρμο νότια από την Ακρόπολη της Λίνδου. Η παραλία έχει χρυσή άμμο και μικρό βότσαλο και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, Απέχει μόλις 50χλμ από την Πόλη της Ρόδου

10

11 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

12 Το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων ή Καστέλο
Στο ψηλότερο σημείο του Κάστρου των Ιπποτών βρίσκεται το εντυπωσιακό Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων. Το Καστέλο θεμελιώθηκε στα τέλη του 7ου αιώνα μ.Χ. από τους Βυζαντινούς και αποτελούσε την Ακρόπολη του Φρουρίου. Το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων άντεξε σχεδόν σ’ όλες τι επιθέσεις των εχθρών αλλά έπεσε σε μαρασμό κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας ( ), όταν οι κατακτητές το μετέτρεψαν σε φυλακή κι αργότερα το άφησαν να ρημάξει. Στη θέση που βρίσκεται το παλάτι, σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν ήταν κτισμένο το αρχαίο ιερό του Ήλιου. Επίσης στο ίδιο σημείο βρισκόταν και η «Κάτω Ακρόπολη» της αρχαίας Ρόδου.[…]

13

14 Το ενυδρείο της Ρόδου Στο βορειότερο σημείο του νησιού της Ρόδου, στην ευρύτερη περιοχή του Νιοχωρίου βρίσκεται το Ενυδρείο, όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει σπάνια είδη ψαριών και άλλα είδη της θαλάσσιας πανίδας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1934, κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχή στα Δωδεκάνησα. Άρχισε να λειτουργεί το 1937 ως ερευνητική μονάδα ενώ από το 1963 λειτουργεί ως Ενυδρείο - Μουσείο με την ονομασία Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου. Εκτός όμως από ερευνητική μονάδα το Ενυδρείο λειτουργεί και ως εκθετήριο καθώς στους σκοπούς του περιλαμβάνονται η διατήρηση και προβολή ταριχευμένων και ζωντανών εκθεμάτων του θαλάσσιου μεσογειακού χώρου.[…]

15

16 Ο Κολοσσός της Ρόδου ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΦΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ο Κολοσσός της Ρόδου ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΦΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ O Κολοσσός φιλοτεχνήθηκε γύρω στα 293 από τον Λίνδιο Χάρη. Ήταν ένα τεράστιο χάλκινο άγαλμα του πολιούχου θεού Ηλίου. Έμεινε στη θέση του μόνο 66 χρόνια και έπεσε στο σεισμό του 227 δεν το ξαναέστησαν όμως φοβούμενοι κάποιο χρησμό μας λέει ο Στράβωνας. Το πρόβλημα είναι πού ήταν στημένος ο κολοσσός. Παρεξηγώντας μια φράση που ήταν χαραγμένη στη βάση του κολοσσού, που έλεγε «όχι μόνο πάνω από το πέλαγος αλλά και στη ξηρά» φαντάστηκαν ότι στεκόταν στην είσοδο του λιμανιού πατώντας με το ένα πόδι στο ένα άκρο του λιμανιού και με το άλλο στο απέναντι, ενώ ψηλά με σηκωμένο χέρι κρατούσε φως σαν φάρος για τα καράβια που περνούσαν να μπουν στο λιμάνι. 

17

18 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

19 Rodos Palace: Σε ένα πανέμορφο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, το πολυτελές Rodos Palace προσφέρει ιδιαίτερα καλαίσθητα καταλύματα, 3 εξωτερικές πισίνες και 5 εστιατόρια, μπαρ και lounge.Με άφθονο χώρο και εξαιρετικό ντιζάιν, είναι ιδανικά για ζευγάρια και οικογένειες που αναζητούν απομόνωση και ποικίλες πολυτελείς ανέσεις, όπως ιδιωτική πισίνα.

20

21 Το Hotel Mediterranean, που διαθέτει προνομιακή τοποθεσία, βρίσκεται στην αμμώδη παραλία κοντά στο Ενυδρείο και το Καζίνο, σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Ρόδου και το Κάστρο των Ιπποτών.Το ξενοδοχείο διαθέτει 241 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες υψηλής αισθητικής, τα περισσότερα από τα οποία προσφέρουν υπέροχη θέα στην παραλία του Ενυδρείου και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

22

23 ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

24 Paradiso : Εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς της νυχτερινής διασκέδασης στη Ρόδο. Γνωστοί guest djs δίνουν το στίγμα τους κάθε καλοκαίρι στο καλύτερο club της πόλης. Κούκος : Παραδοσιακός καφές μα και κρασάκι η ούζο σε έναν ιστορικό χώρο. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τους μεζέδες τους και τα λαχταριστά γλυκά του κουταλιού. Babylon Disco : ατελείωτες νύχτες ξεφαντώματος στη μοναδική disco της πόλης! μοντέρνο design και αύρα από τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70.

25 Ρόδος παλιά Πόλη ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ένα μεσαιωνικό μνημείο, δυτικοευρωπαϊκού υστερογοτθικού ρυθμού ,από τα ελάχιστα που υπάρχουν πλέον στην Ευρώπη, αναπόσπαστο πλέον μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάςΗ Πόλη της Ρόδου ιδρύθηκε το 408 π.Χ. ,στη βόρεια μύτη του νησιού το .Η Παλιά Πόλη περιβάλλεται από πολύ καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά αμυντικά τείχη του 14ου και 15ου αιώνα.Διαθέτει 11 Πύλες από τις οποίες ξεχωρίζουν η Πύλη Ντ’ Αμπουάζ και η Θαλασσινή Πύλη ή Πύλη του Λιμανιού. Η Παλιά Πόλη κτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη ή απλά Ιωαννίτες Ιππότες. Η περιπλάνηση σας στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης θα σας φέρει μπροστά στην Οδό των Ιπποτών, που είναι χτισμένη πάνω σε δρόμο της αρχαίας πόλης.

26 Πρόκειται για την κεντρική οδό της Παλιάς Πόλης, πλάτους 6 μέτρων, όπου θα συναντήσετε και τα περισσότερα μεσαιωνικά κτίρια. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα της Παλιάς Πόλης η οποία εκτός από μεσαιωνικά μνημεία, φιλοξενεί ένα ολόκληρο μωσαϊκό αρχαίων, βυζαντινών, οθωμανικών αλλά ιταλικών μνημείων είναι ο Ναός της Αφροδίτης, το Νοσοκομείο των Ιπποτών, όπου στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, η Οπλοθήκη, το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών, το Τζαμί του Σουλεϊμάν και το Μέγαρο της Καστελλανίας.Η Παλιά Πόλη δεν προσφέρετε ωστόσο μόνο για ρομαντικούς περιπάτους. Πρόκειται όπως είπαμε για μια ολοζώντανη Πολιτεία, που κατακλύζεται -πάντα με σεβασμό στην παράδοση, καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε ρημοτομική επέμβαση- από κάθε είδους εμπορικά μαγαζιά, εστιατόρια, ταβέρνες ενώ η νυχτερινή της ζωή είναι παροιμιώδης.

27

28

29 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ :
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΑΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΠΑΝΙΤΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΖΟΥΜΑΚΗ


Κατέβασμα ppt "ΡΟΔΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google