Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

επαγγέλματα που χάθηκαν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "επαγγέλματα που χάθηκαν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 επαγγέλματα που χάθηκαν
επαγγέλματα που χάθηκαν Μαργαρίτα Νικολέτα

2 παγοπώλης Το επάγγελμα του παγοπώλη υπήρχε ως τη δεκαετία του κυρίως σε αστικά κέντρα. Ο παγοπώλης πουλούσε τον πάγο περιφερόμενος στις γειτονιές, γιατί εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ηλεκτρικά ψυγεία για τη συντήρηση των τροφίμων. Περιδιαβαίνοντας με το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό ή τρίκυκλό του γεμάτο παγοκολώνες που κατασκευάζονταν με ειδική διαδικασία σε ανάλογα εργαστήρια, τα παγοποιεία, τροφοδοτούσε όχι μόνο τα σπίτια αλλά και τα διάφορα μικρά μαγαζιά.

3 παγωτατζής ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΣ Το επάγγελμα του παγωτατζή είναι από τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ηλεκτρικά ψυγεία. Ο παγωτατζής περνούσε με το καροτσάκι του και φώναζε για να ειδοποιήσει τον κόσμο στις πλατείες, στα καφενεία, στις γειτονιές. Πουλούσε διάφορες γεύσεις παγωτού. Για να βγάζει το παγωτό είχε ένα βαθύ κουτάλι

4 τσαγκάρης Πολλοί τσαγκάρηδες γύριζαν τις γειτονιές και μάζευαν παπούτσια για επιδιόρθωση. Δηλαδή ήσαν μπαλωματήδες Πριν χρόνια όμως, ο τσαγκάρης τα έφτιαχνε ο ίδιος  απ’ την αρχή. Το τσαγκαράδικο, ο χώρος όπου ήταν στημένος ο πάγκος του με όλα τα σύνεργα, ήταν ανοιχτό απ’ το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Στον πάγκο βρίσκονταν, βελόνες, σακοράφες, σουβλιά, σφυράκια, λίμες, τανάλιες καλαπόδια, που έβαζε μέσα στο παπούτσι. Δεν υπήρχαν τότε κόλες και μηχανές. Εκεί, σκυμμένος  πάνω από τον πάγκο του, δούλευε ώρες ατελείωτες φορώντας πάντα τη χαρακτηριστική δερμάτινη ποδιά του. Εκεί δεχόταν και τις παραγγελίες των πελατών του.


Κατέβασμα ppt "επαγγέλματα που χάθηκαν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google