Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανακύκλωση χαρτιού Δέσποινα Φραντζέσκου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανακύκλωση χαρτιού Δέσποινα Φραντζέσκου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανακύκλωση χαρτιού Δέσποινα Φραντζέσκου

2 Ανακύκλωση χαρτιού Το χαρτί είναι ένα από τα βασικά υλικά που ανακυκλώνονται καθώς αποτελεί είδος ευρείας χρήσης τόσο για νοικοκυριά όσο και για κάθε είδους εταιρεία και οργανισμό. Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης εξυπηρετούν όταν διαθέτουμε μικρές ποσότητες χαρτιού για ανακύκλωση.

3 Συγκεντρώνοντας όλη την χάρτινη ύλη που μας είναι περιττή, όπως είναι οι εφημερίδες, οι χάρτινες συσκευασίες, τα χαρτόνια, τα περιοδικά, οι φάκελοι κλπ, την «ξεφορτωνόμαστε» σε έναν από τους καφέ κάδους της γειτονιάς μας –πιθανώς θα βρείτε έξω από κάποια σχολική μονάδα ή στον κοντινότερο κεντρικό δρόμο. Αυτός είναι ο καφέ κάδος. Εδώ μπορούμε να ανακυκλώνουμε τις χάρτινες συσκευασίες μας!!!

4 Είναι μια απλή κίνηση, την οποία μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας, βοηθώντας τα χάρτινα απορρίμματά μας να ξεκινήσουν την «ανανεωτική εκδρομούλα» τους.

5 Διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού
Πρώτο βήμα είναι η διαλογή του χαρτιού, διαδικασία που γίνεται συνήθως χειρωνακτικά. Δεύτερο βήμα Η συνέχεια περιλαμβάνει την είσοδο του χαρτιού στις βιομηχανικές μονάδες ανακύκλωσης. Αναγκαίο είναι να διαχωριστεί το χαρτί από τα άλλα υλικά συνήθως μέσω της «φυγοκέντρησης.»

6 Τρίτο βήμα Αυτό με τη σειρά του πάει για… μπάνιο, εισερχόμενο σε ειδικά πλυντήρια, επιφορτισμένα με το καθήκον της απομελάνωσης. Καθαρίζεται, δηλαδή, το χαρτί από το μελάνι που είναι τυπωμένο επάνω του και στη συνέχεια περνάει σε τεράστια blender, όπου αναμιγνύεται με νερό και μετατρέπεται σε πολτό. Το ανακυκλωμένο χαρτί είναι έτοιμο να πάρει και πάλι κάποια χρηστική μορφή.

7

8

9 Σε τι χρησιμεύει η ανακύκλωση χαρτιού
Σε τι χρησιμεύει η ανακύκλωση χαρτιού Μειώνονται τα απορρίμματα και τα προβλήματα διαχείρισής τους. Μειώνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων υδάτων (ελαφρύνεται, έτσι, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος). Σώζεται η υγεία όλων των κατοίκων του πλανήτη και διασφαλίζεται το καλύτερο μέλλον των παιδιών. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε τομείς θετικών ενεργειών για την διάσωση του πλανήτη.

10 Δημιουργείται ευχάριστη αίσθηση και ικανοποίηση για τη συμμετοχή στην βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής.

11 Ο μπλε κάδος είναι για την ανακύκλωση συσκευασιών!!
Ο πράσινος κάδος είναι για την ανακύκλωση γυαλιού!! Ο καφέ κάδος είναι για την ανακύκλωση χαρτιού!!

12 Ο μωβ κάδος είναι για την ανακύκλωση ρούχων!!!


Κατέβασμα ppt "Ανακύκλωση χαρτιού Δέσποινα Φραντζέσκου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google