Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ : ΑΝΝΥ, ΕΛΕΝΑ, ΚΩΝ / ΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΞΗ Ε ’1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ : ΑΝΝΥ, ΕΛΕΝΑ, ΚΩΝ / ΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΞΗ Ε ’1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ : ΑΝΝΥ, ΕΛΕΝΑ, ΚΩΝ / ΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΞΗ Ε ’1

2

3 Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ. Ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη - κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση. παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέτα στη χώρα μας. Την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

4 Κάθε μέρα, ο καθένας μας κάνει επιλογές για το τι θα φάει και τι θα αγοράσει, τι θα καταναλώσει και πως θα περάσει τον χρόνο του, πράξεις που επηρεάζουν την επιβίωση όλων των θαλάσσιων οργανισμών και ιδιαίτερα των θαλασσίων χελωνών. Οι πιο σημαντικοί τρόποι να προστατέψουμε αυτά τα απειλούμενα χαρισματικά πλάσματα των θαλασσών μας είναι να ευαισθητοποιηθούμε εμείς οι ίδιοι και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά. Ας δούμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες που δίνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ, ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, τις επόμενες ημέρες.

5

6  Τα ξημερώματα του Σαββάτου της 26 ης Μαΐου εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ που προστατεύουν την περιοχή του Νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου, η πρώτη φωλιά Caretta caretta στην Πελοπόννησο. Από τα μέσα Μαΐου νέοι επιστήμονες, εθελοντές από την Ελλάδα και από πολλές άλλες χώρες, περιπολούν στις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας στην Ελλάδα. Το έργο τους είναι να καταγράφουν και να προστατεύουν τις φωλιές των χελωνών και να εντοπίζουν πιθανά προβλήματα.

7

8 Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Βιοποικιλότητα καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη και έκτοτε κάθε 22 Μαΐου επιλέγεται μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα στην οποία αφιερώνεται ο εορτασμός της. Στο πλαίσιο αυτό το κύριο θέμα για το 2012 αποτελεί η θαλάσσια και παράκτια βιοποικιλότητα.

9 ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ!... Οι επόπτες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας στην ζώνη Α του Εθνικού Πάρκου, στις 7 Μαΐου, εντόπισαν, 13 θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta και ένα δελφίνι νεκρά στην παραλία του Απαλού και της Άνθειας...!

10 S.O.S!!!! Ο ΑΡΧΕΛΩΝ για άλλη μία χρονιά συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη “ Παγκόσμια Ημέρα της Γης ”, που στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Έτσι, ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας Χελώνας οργάνωσε μια ειδική εκδήλωση στις 22 Απριλίου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στην 3 η μαρίνα Γλυφάδας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα όλων των ηλικιών, οι οποίοι διασκέδασαν, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε.


Κατέβασμα ppt "ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ : ΑΝΝΥ, ΕΛΕΝΑ, ΚΩΝ / ΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΞΗ Ε ’1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google