Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αργώ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αργώ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αργώ

2 Χαρακτηριστικά 50 με 60 μέτρα μήκος 3,2 μέτρα πλάτος (περίπου)
1,5 μέτρα βύθισμα θέσεις για 60 κωπηλάτες (άλλες για 50 και άλλες για λιγότερους )

3 Χαρακτηριστικά Η Αργώ περιγράφεται ως το γρηγορότερο και το πιο στέρεο σκάφος της εποχής της. Επιπλέον ήταν εξαιρετικά ελαφρύ, ώστε να παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς του στη στεριά από το πλήρωμά του.

4 Από πότε μέχρι πότε χρησιμοποιήθηκε
Η Αργώ χρησιμοποιήθηκε στην αργοναυτική εκστρατεία για ένα μεγάλο εξερευνητικό ταξίδι τον 13ο αιώνα π.Χ. που αποτέλεσε και το μοναδικό της ταξίδι.

5 Η Αργώ στην μυθολογία Η Αργώ στην ελληνική μυθολογία ήταν το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες με σκοπό να μεταβούν στην Κολχίδα και να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας. Πήρε το όνομα της από τον κατασκευαστή της Άργο.

6 Η Αργώ στην μυθολογία Ήταν φτιαγμένη από έλατα του όρους Πηλίου, υπό την καθοδήγηση της θεάς Αθηνάς. Αναφέρεται επίσης ότι η θεά Αθηνά τοποθέτησε στην πλώρη του πλοίου ένα κλαδί από τη δωδωναία Δρυ. Αυτό είχε μαντικές ιδιότητες, μιλούσε με ανθρώπινη λαλιά και προειδοποιούσε τους Αργοναύτες για τους αναμενόμενους κινδύνους.

7 Μετά την Αργοναυτική εκστρατεία
Αφιέρωσαν το πλοίο τους στο ναό του Ποσειδώνα στον Ισθμό. Σε μεγάλη ηλικία, ο Ιάσωνας έπειτα από υπόδειξη της Μήδειας έκατσε στην πρύμνη της Αργούς για να αναπαυθεί. Σε αυτή τη θέση βρήκε τραγικό θάνατο εξαιτίας της πτώσης ενός δοκαριού του πλοίου, στο οποίο ήταν πλέον έντονα τα σημάδια του χρόνου.

8 Μετά την Αργοναυτική εκστρατεία
Η Αργώ μεταφέρθηκε αργότερα στον ουρανό και μετασχηματίσθηκε στον ομώνυμο αστερισμό. Υπήρχε μάλιστα μία παράδοση ότι τμήμα του πλοίου μεταφέρθηκε στη Ρώμη και εκτιθόταν μέχρι το 100 μ.Χ.

9 Ονόματα Των Πιο Γνωστών Αργοναυτών
Ιάσων, αρχηγός της εκστρατείας Ηρακλής Άργος, κατασκευαστής του πλοίου  Τίφυς, ο οδηγός του πλοίου Κάστωρ και Πολυδεύκης (οι Διόσκουροι) Αταλάντη, η παρθένος κυνηγός Ορφέας Και πολλοί άλλοι (σύνολο 60 περίπου)


Κατέβασμα ppt "Αργώ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google