Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΡΟΝΤΙΔΑ Τ ΟΥ Σ ΚΥΛΟΥ !. Τα σκυλιά εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα σκυλιά έχουν γίνει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΡΟΝΤΙΔΑ Τ ΟΥ Σ ΚΥΛΟΥ !. Τα σκυλιά εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα σκυλιά έχουν γίνει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΡΟΝΤΙΔΑ Τ ΟΥ Σ ΚΥΛΟΥ !

2 Τα σκυλιά εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα σκυλιά έχουν γίνει πλήρως εξαρτώμενα από εμάς για να ικανοποιήσουμε τις ημερήσιες ανάγκες τους και να τα προστατεύσουμε από κινδύνους. Επειδή τα κοινωνικοποιήσαμε και ζουν μαζί μας, χρειάζονται συνεχή προσοχή και αγάπη εκτός από τα βασικά όπως τροφή, νερό, στέγη και ιατρική φροντίδα. Η ποιότητα της σχέσης σας με το σκυλί σας εξαρτάται από την ικανοποίηση των αναγκών του από μέρους σας.

3 Τροφή και νερό Τα κουτάβια - μέχρι ενός έτους - πρέπει να τρέφονται από τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Τα ενήλικα σκυλιά-ενός έτους και πάνω-πρέπει να τρέφονται μία η δύο φορές την ημέρα. Δώστε μόνο επώνυμες, καλές τροφές, κατάλληλες για την ηλικία τους και ακολουθείστε τις οδηγίες της εταιρείας ή του κτηνίατρου για την ποσότητα. Φρέσκο, καθαρό νερό πρέπει να είναι διαθέσιμο όλη τη ημέρα. Μην δίνετε αμφιβόλου θρεπτικής αξία σκυλοτροφές, απομεινάρια από το τραπέζι, τροφές για γάτες, αληθινά κοκάλα και γάλα [μπορεί να προκαλέσει διάρροια].

4 Καθαριότητα Μία επιτυχημένη μέθοδος καθαριότητας του κουταβιού ξεκινάει από την δημιουργία ενός συνεπούς και συνετού προγράμματος. Κάθε μέρα σε συγκεκριμένες ώρες [όπως μετά από γεύματα, πριν και μετά από ύπνο] βγάλτε το σκυλί σας έξω στο προκαθορισμένο σημείο για τουαλλέτα, όπου και το ανταμείβετε για την αφόδευση. Φροντίστε να καθαρίζετε το χώρο για λόγους υγιεινής πολιτισμού και σεβασμού προς την κοινωνία. Τα μικρά σκυλιά -κάτω των πέντε μηνών-δεν έχουν αναπτύξει πλήρως τον έλεγχο των μυών τους, έτσι είναι επιρρεπή σε ατυχήματα μέσα στο σπίτι. Με το να τιμωρήσετε το σκυλάκι για αυτό δεν βοηθάει και μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον προβλήματα συμπεριφοράς. Ο έπαινος κι η ανταμοιβή για τις επιθυμητές πράξεις, η υπομονή και η συνέπεια είναι πιο αποδοτικοί τρόποι εκπαίδευσης για όλα τα σκυλιά.

5 Υγεία Πηγαίνετε το κουτάβι ή το σκυλί σας στον κτηνίατρο αμέσως μετα την απόκτησή του.Ο κτηνίατρος θα το εξετάσει και θα το εμβολιάσει - απαραίτητη προυπόθεση για τις ασθένειες οι οποίες μπορεί να αποβούν θανατηφόρες για το ΄΄ φιλαράκι΄΄ σας. Επομένως μία - τουλάχιστον - ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο,για πλήρη έλεγχο και εμβόλια είναι απαραίτητη. Σε περίπτωση τραυματισμού ή άλλου προβλήματος υγείας ζητείστε αμέσως τις συμβου- λές και τη φροντίδα του κτηνιάτρου.

6 Κίνδυνοι εκτός σ π ιτιού Οι συνθήκες της πόλης και η κοινή λογική επιβάλλουν ότι το σκυλί σας πρέπει να είναι δεμένο με το λουρί του όταν βαδίζετε στο πεζοδρόμιο. Τα σκυλιά που τους επιτρέπεται να τρέχουν λυμένα στους δρόμους δεν είναι ΄΄ ελεύθερα΄΄ στην πραγματικότητα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από διερχόμενα αυτοκίνητα, άλλα ζώα, δηλητήρια, υπερβολική ζέστη η κρύο και από κακοπροαίρετους ανθρώπους. Επιπλέον τα....΄΄ελευθέρα΄΄ σκυλιά δημιουργούν προβλήματα στους συνανθρώπους μας για τα οποία ως ιδιοκτήτες τους, είμαστε υπεύθυνοι.

7 Ε π ίβλεψη Ένα κουτάβι χρειάζεται αρκετή επίβλεψη για την ασφάλειά του, εκπαίδευση και σωστή κοινωνικοποίηση Κανένα σκυλί-κουτάβι ή ενήλικο-δεν πρέπει να αφήνεται μόνο του έξω ή με μικρά παιδιά χωρίς την επίβλεψη κάποιου μεγάλου. Ελέγξτε επίσης το σπίτι σας για ηλεκτρικά καλώδια, αντικείμενα που σπάζουν εύκολα, δηλητήρια κλπ. Μερικά φυτά μπορεί να είναι δηλητηριώδη για το σκυλί σας.

8 καλλω π ισμός του σκύλου Ο σωστός καλλωπισμός του κατοικιδίου μας δεν είναι επιλογή μας, αλλά επιτακτική ανάγκη. Είναι σημαντικός, όχι μόνο για την σωματική του υγεία, αλλά και για την φυσιολογία και την ψυχολογική του ευεξία. Ακριβώς όπως ένας άνθρωπος καθαρός, περιποιημένος, με λαμπερά μαλλιά, αντανακλά υγεία, ενέργεια και υψηλή αυτοπεποίθηση, έτσι και ένα φροντισμένο κατοικίδιο με λαμπερό τρίχωμα, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

9 Τα κατοικίδια που έχουν την περισσότερη ανάγκη καλλωπισμού είναι η γάτα και πολύ περισσότερο ο σκύλος. Ένας πλήρης κύκλος καλλωπισμού και υγιεινής φροντίδας, περιλαμβάνει: Έλεγχο και καθαρισμό αυτιών. Έλεγχο και καθαρισμό ματιών. Έλεγχο και καθαρισμό δοντιών. Έλεγχο της γενετικής περιοχής, για οτιδήποτε αφύσικο. Έλεγχο στις πατούσες, ανάμεσα στα ‘'μαξιλαράκια'' και κόψιμο νυχιών. Έλεγχο του δέρματος και του τριχώματος για τυχόν δερματοπάθειες ή εξωπαράσιτα (ψύλλους, τσιμπούρια κλπ). Βούρτσισμα και χτένισμα. Μπάνιο και κατά περίπτωση κούρεμα.

10 Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η υγιεινή φροντίδα ενός κατοικίδιου είναι μία βρώμικη και ανεπιθύμητη δουλειά. Αυτό απέχει πολύ από τη πραγματικότητα. Ο καλλωπισμός είναι μία δραστηριότητα που φέρνει πολύ κοντά τον άνθρωπο με τον τετράποδο φίλο του, βοηθώντας στο δέσιμο της σχέσης τους και μια θαυμάσια ευκαιρία να αφιερώσουν ο ένας στον άλλο χρόνο και αγάπη.

11 ΤΕΛΟΣ Λιλιάνα Νικολάου Γ’3


Κατέβασμα ppt "ΦΡΟΝΤΙΔΑ Τ ΟΥ Σ ΚΥΛΟΥ !. Τα σκυλιά εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα σκυλιά έχουν γίνει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google