Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία Πληροφορικής 2 ου Εξαμήνου Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ) Δημάδης Αργύρης Θεοδοσοπούλου Ζωή Παπαδούλης Κων/νος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία Πληροφορικής 2 ου Εξαμήνου Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ) Δημάδης Αργύρης Θεοδοσοπούλου Ζωή Παπαδούλης Κων/νος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία Πληροφορικής 2 ου Εξαμήνου Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ) Δημάδης Αργύρης Θεοδοσοπούλου Ζωή Παπαδούλης Κων/νος

2 Ορισμός Συστήματος Υποστήριξης Απόφασης (ΣΥΑ)  Ένα "Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων (ΣΥΑ)" είναι ένα είδος πληροφοριακού συστήματος, το οποίο υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.  Ένα σωστά σχεδιασμένο ΣΥΑ είναι ένα διαπροσωπικό σύστημα λογισμικού, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να συγκεντρώσουν χρήσιμες πληροφορίες μέσα από ένα συνδυασμό δεδομένων, εγγράφων, προσωπικής γνώσης, ή και να βοηθήσει τα επιχειρηματικά μοντέλα να αναγνωρίσουν και να λύσουν προβλήματα και να πάρουν αποφάσεις.

3 Πότε εμφανίστηκε πρώτη φορά;  Η έννοια της υποστήριξης αποφάσεων έχει εξελιχθεί χάρη σε δύο κύριους τομείς έρευνας: τη θεωρητική μελέτη της οργανωτικής λήψης αποφάσεων που έγινε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Carnegie στο τέλος της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές του 1960, και των τεχνικών εργασιών σε διαδραστικά συστήματα υπολογιστών, που έγιναν κυρίως στο MIT τη δεκαετία του 1960.

4 Πλεονεκτήματα ΣΥΑ 1. Βελτιώνουν την προσωπική αποδοτικότητα. 2. Επισπεύδουν την επίλυση προβλημάτων(αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία λύνονται τα προβλήματα σε ένα οργανισμό). 3. Διευκολύνουν την διαπροσωπική επικοινωνία. 4. Προάγουν την εκπαίδευση και την εκμάθηση. 5. Αυξάνουν τον έλεγχο του οργανισμού.

5 6. Δημιουργούν νέα στοιχεία για την υποστήριξη μίας απόφασης. 7. Δημιουργούν πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών διαφόρων επιχειρήσεων. 8. Ενθαρρύνουν την εξερεύνηση και την αναζήτηση στη διαδικασία που ακολουθεί ο ενδιαφερόμενος για την λήψη μιας απόφασης. 9. Αποκαλύπτουν νέες προσεγγίσεις για την έκταση του προβλήματος. 10. Βοηθούν αυτόματα τη λειτουργία της Διοίκησης.

6 Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ)  Η εξέλιξη της οδοντιατρικής στις μέρες μας έχει εξωθήσει τους νέους οδοντιάτρους στην αναζήτηση νέων πληροφοριακών πηγών για την καλύτερη αντιμετώπιση κλινικών και σοβαρών για την υγεία περιστατικών.  Τα ΣΣΟΑ καλύπτουν αυτή την όλο και πιο επιτακτική ανάγκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

7 Εφαρμογή ΣΣΟΑ: OralCDx BrushTest  To ΟralCDx BrushTest είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την έγκαιρη ανίχνευση της στοματικής δυσπλασίας και του καρκίνου του στόματος. Συνδιάζει έναν εύχρηστο και ανώδυνο τρόπο δειγματοληψίας ιστών του στόματος με ένα επαναστατικό σύστημα ανάλυσης κυττάρων μέσω υπολογιστή.

8 Μέρη του BrushTest 1. Συλλογή δείγματος 2. Ανάλυση δείγματος μέσω υπολογιστή 3. Διάγνωση από ειδικευμένους επιστήμονες 4. Αποστολή αποτελεσμάτων στον θεράποντα οδοντιάτρο

9

10 Ο ρόλος του CDx computer.  Η βιοψία περιέχει πάνω από εκατό χιλιάδες φυσιολογικά κύτταρα και πολύ λίγα ανώμαλα κύτταρα. Ο εντοπισμός αυτών των παθολογικών κυττάρων είναι κουραστικός και χρονοβόρος ενώ εύκολα μπορει αυτά να παραλειφθουν. Στο CDx εργαστήριο αυτά τα λίγα μη φυσιολογικά κύτταρα που είναι κρυμμένα ανάμεσα στα φυσιολογικά εντοπίζονται από το σύστημα ανάλυσης εικόνας CDx που έχει βελτιστοποιηθεί για την ανίχνευση του καρκίνου του στόματος.

11 Το BrushTest είναι εξαιρετικά ακριβές, όπως επιβεβαιώνεται από πολλές δημοσιευμένες κλινικές μελέτες. Έχει χρησιμοποιηθεί από πάνω από 30.000 γιατρούς στις Το BrushTest είναι εξαιρετικά ακριβές, όπως επιβεβαιώνεται από πολλές δημοσιευμένες κλινικές μελέτες. Έχει χρησιμοποιηθεί από πάνω από 30.000 γιατρούς στις ΗΠΑ, και περισσότερα από ΗΠΑ, και περισσότερα από 10.000 σημεία καρκίνου σε πρώιμο στάδιο έχουν εντοπιστεί με αυτή την τεχνική πολύ πριν μπορέσουν να προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη στον οργανισμό. 10.000 σημεία καρκίνου σε πρώιμο στάδιο έχουν εντοπιστεί με αυτή την τεχνική πολύ πριν μπορέσουν να προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη στον οργανισμό.

12 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας…


Κατέβασμα ppt "Εργασία Πληροφορικής 2 ου Εξαμήνου Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ) Δημάδης Αργύρης Θεοδοσοπούλου Ζωή Παπαδούλης Κων/νος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google