Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βαγγέλης Κελεσίδης. Λογισμικά οπτικοποίησης (χώρος) Centennia Ο Ιστορικός Άτλαντας «Centennia» είναι ένας οδηγός στην ιστορία της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βαγγέλης Κελεσίδης. Λογισμικά οπτικοποίησης (χώρος) Centennia Ο Ιστορικός Άτλαντας «Centennia» είναι ένας οδηγός στην ιστορία της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βαγγέλης Κελεσίδης

2 Λογισμικά οπτικοποίησης (χώρος) Centennia Ο Ιστορικός Άτλαντας «Centennia» είναι ένας οδηγός στην ιστορία της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής κατά την δεύτερη χιλιετία μ. Χ. Βασισμένος σε μια πλούσια ακολουθία χαρτών, παρουσιάζει, μέσα από 9.000 αλλαγές συνόρων την ιστορική διαδρομή όλων των αυτοκρατοριών, βασιλείων και εθνικών κρατών των προαναφερθέντων περιοχών. Google Earth-Google maps Το λογισμικό Google Earth παρέχει δορυφορικές εικόνες μεγάλης ευκρίνειας για όλη τη γη. Οι εικόνες αυτές συνδυάζονται με χάρτες και διάφορες άλλες πληροφορίες. Το λογισμικό αυτό μπορεί να συνδυαστεί με το λογισμικό Google Maps, ώστε να συνδεθούν δορυφορικές εικόνες με διαφόρων ειδών αλληλεπιδραστικούς χάρτες. Τα δύο αυτά λογισμικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα της Γεωγραφίας αλλά και στο μάθημα της Ιστορίας.

3 On-line εργαλεία (χρόνος) Time Toast Dipity TikiToki Time Glider

4 Λογισμικά Ιστορίας (φωτόδεντρο)φωτόδεντρο

5 Online εργαλεία εννοιολογικής χαρτογράφησης Η εννοιολογική χαρτογράφηση είναι μια ειδική τεχνική οπτικοποίησης των σχέσεων ανάμεσα σε διάφορες έννοιες. Συνιστά έναν τρόπο για την αναπαράσταση της γνώσης, της οποίας αποτελεί μία εννοιολογική δομή. Χρησιμοποιείται επίσης για την ανάδυση των αναπαραστάσεων αυτών που μαθαίνουν κάνοντας χρήση χαρτών σε μορφή δικτύου.

6 Παραδείγματα bubbl.us text2mindmap.com spicynodes.com popplet.com mindmeister.com


Κατέβασμα ppt "Βαγγέλης Κελεσίδης. Λογισμικά οπτικοποίησης (χώρος) Centennia Ο Ιστορικός Άτλαντας «Centennia» είναι ένας οδηγός στην ιστορία της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google