Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΑΞΗ: Γ2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΑΞΗ: Γ2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24-11-2014 ΤΑΞΗ: Γ2
ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΤΗΣ

2 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Με τον όρο Βουδισμός  εννοείται μία από τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου με κεντρικό πρόσωπο του μυθολογικού υλικού της, τη ζωή και τη διδασκαλία του Βούδα. Ο Βουδισμός είναι ένα από τα αρχαιότερα θρησκεύματα καθώς περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θρησκευτικών δοξασιών, φιλοσοφικών αρχών, εθίμων, θεσμών και ηθικών κανόνων που αποδίδονται στον Βούδα

3 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ Ο Βούδας γεννήθηκε ως Σιντάρτα Γκοντάμα πρίγκιπας της φυλής Σάκυα του Νεπάλ το 563 π.Χ. Στη ηλικία των 30 ετών εγκατέλειψε τις ανέσεις του βασιλικού οίκου, για να αναζητήσει το νόημα της οδύνης που αντίκριζε γύρω του. Μετά από 6 χρόνια σκληρής εκπαίδευσης και πειθαρχίας εγκατέλειψε την οδό του ασκητισμού και κάθισε κάτω από τον δέντρο Μπόντχι, σε γαλήνιο διαλογισμό.

4 Την πανσέληνο του Μαΐου, με την ανατολή του πρωινού άστρου, ο Σιντάρτα Γκοτάμα έγινε Βούδας ο Πεφωτισμένος. Κατόπιν περιπλανήθηκε στις πεδιάδες της βορειοανατολικής Ασιας  επί 45 περίπου χρόνια, διδάσκοντας την ατραπό του Ντάρμα. Γύρω του αναπτύχθηκε μια κοινότητα ή Σάγκχα μοναχών αφοσιωμένων στην άσκηση της ατραπού του Βούδα. Το ιστορικό πρόσωπο που έλαβε τον τίτλο Βουδας πέθανε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σύγχρονων ιστορικών, το 486 π.Χ, στην ηλικία των 80 ετών περίπου.

5 Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ Ο Βούδας εξηγεί με αμεσότητα και σε συσχετισμό με την καθημερινή ζωή τι είναι διαχρονικά πραγματικό και τι είναι παροδικό. Αυτή η γνώση εμπεριέχει και την εμπειρία της μόνιμης ευτυχίας. Στο Βουδισμό δεν υπάρχουν δόγματα. Ο καθένας μπορεί να ζητά και να βρίσκει απαντήσεις για όλα τα ερωτήματά του.  Ο στόχος των βουδιστικών διδασκαλιών είναι η πλήρης ανάπτυξη των έμφυτων δυνατοτήτων μας σε σώμα, λόγο και πνεύμα.

6 ΠΗΓΕΣ %CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC% CF%8C%CF%82 Google images

7 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΑΞΗ: Γ2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google