Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Ταξινόμηση ανά είδος. Ρίψη ανακυκλώσιμων υλικών στον κάδο ανακύκλωσης.

2

3

4 ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ-ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περίπατος στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της συνοικίας μας «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ». Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες παρουσίασαν πληροφορίες σχετικά με το δασικό οικοσύστημα: Δέντρα της Αττικής. Είδη ζώων της Ελλάδας. Απειλές στο δάσος. Δασικά οφέλη. Γράφτηκαν κανόνες σε χαρτόνι για ασφαλή βόλτα στο δάσος. Περιήγηση στο πάρκο και συμπλήρωση ακροστιχίδας με είδη του φυσικού περιβάλλοντος.

5

6

7

8

9

10

11

12 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ: a)Ανθρώπινος παράγοντας. β)Φυσικά αίτια. ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: α)Αίτια β)Συνέπειες ΜΕΤΡΑ: α)Πρόληψης β)Αντιμετώπισης γ)Αποκατάστασης Επίσκεψη στο μουσείο της Πυροσβεστικής.

13

14

15

16

17 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το πρόγραμμα έκλεισε φέτος με την υπόσχεση της ομάδας για συνέχεια την ερχόμενη σχολική χρονιά και με πότισμα του σχολικού κήπου. Υπήρξε θετική ανταπόκριση από τους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια.Εκτός από τις γνώσεις που πρόσφερε το πρόγραμμα,κατάφερε να δημιουργήσει συλλογικότητα και πιο στενές σχέσεις ανάμεσά τους.

18

19

20 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ (Φορείς-Κοινωνικές ομάδες-Πρόσωπα)
1. Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης 2. Κ.Π.Ε. Παρανεστίου Δράμας 3.Κ.Π.Ε. Κρεστένων 4.Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας κυρία Δημοπούλου. 5.Παπαγεωργίου Γιάννης(Γυμναστής του σχολείου) 6.Σουρβίνος Χρύσανθος(Δάσκαλος του Ε1΄) 7.Πιτταρά Σοφία(Δασκάλα του Ε2΄) 8.Στειροπούλου Χρυσή(Δασκάλα του Α1΄)

21 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google