Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ερευνητική εργασία: Κινηματογραφική Συνάντηση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ερευνητική εργασία: Κινηματογραφική Συνάντηση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ερευνητική εργασία: Κινηματογραφική Συνάντηση
Τμήμα:A1, σχολ. Έτος:

2 Ιστορία του κινηματογράφου
Edward Muybridge Πτολεμαίος

3 Εξέλιξη του κινηματογράφου
Βουβός & ασπρόμαυρος κινηματογράφος 1927 εισάγονται διάλογοι & παραμένει ασπρόμαυρος (ταινία: the jazz singer) 1935 Ομιλών και έγχρωμος κινηματογράφος (ταινία: becky sharp) Σύγχρονος κινηματογράφος: 2D=>3D

4 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σκηνοθετών
Θόδωρος Αγγελόπουλος Κώστας Γαβράς Ελία Καζάν Μιχάλης Κακογιάννης Νίκος Κούνδουρος Παντελής Βούλγαρης

5 Ηθοποιοί Jennifer Lawrence Leonardo DiCaprio

6 Βραβεία Όσκαρ People's Choice Awards Χρυσές Σφαίρες
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

7 Αθλήματα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Muay Thai Πυγμαχία
Tae Kwon Do

8 Ταινίες

9 AIDS

10 AIDS ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ; Σεξουαλική επαφή (π.χ. πρωκτικό, κολπικό ή στοματικό σεξ) Μετάγγιση αίματος Μολυσμένες υποδερμικές βελόνες Από τη μητέρα στο παιδί κατά την εγκυμοσύνη, το τοκετό και το θηλασμό Επαφή ενός βλεννογόνου με ένα σωματικό υγρό που περιέχει ιό (π.χ. αίμα, σπέρμα, κολπικά υγρά, προσπερματικά υγρά ή γάλα θηλασμού ενός μολυσμένου ατόμου)

11 AIDS Δε μεταδίδεται με: το σάλιο τα δάκρυα τα ούρα τον ιδρώτα

12 AIDS ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

13 Ταινίες

14

15 Πυρηνική σχάση Πυρηνική σύντηξη
Υπάρχουν δυο τρόποι που η πυρηνική ενέργεια μπορεί να απελευθερωθεί από ένα άτομο: Πυρηνική σχάση Πυρηνική σύντηξη

16 Πυρηνικά όπλα και πως λειτουργούν
Πυρηνική σχάση

17 Χιροσίμα

18 Χημικά Όπλα Τα χημικά όπλα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο για να σπάσουν το ηθικό, να τραυματίσουν και να σκοτώσουν παγιωμένους υπερασπιστές. Οι τύποι των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν κυμαίνονταν από χημικές ουσίες που έκαναν του στρατιώτες ανίκανους να πολεμήσουν, όπως δακρυγόνα και το καυστικό αέριο μουστάρδας, σε θανατηφόρους παράγοντες όπως το φωσγένιο και το χλώριο. Παρόλο που το ποσοστό θανάτων από αυτά άγγιξε μόνο το 4%, αυτός ο χημικός πόλεμος ήταν ένα σημαντικό συστατικό του πρώτου παγκόσμιου πολέμου.

19 ΟΠΛΑ Το Colt 1911, ένα από τα πρώτα ημιαυτόματα 45άρια. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τις Χιτλερικές Δυνάμεις και στον πόλεμο του Βιετνάμ. Το Sturmgewehr MP44 ή STG44 Βασικό συστατικό της επιτυχίας του ήταν το μικρότερο διαμέτρημά του (7,92 mm) που έκανε πιο αποτελεσματική την αυτόματη λειτουργία και έδινε τη δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων πυρομαχικών. Δεν έκανε τη διαφορά, ωστόσο λόγω καινοτομίας αξίζει μια θέση στην εξάδα. Εμπνευσμένο από το Sturmgewehr 44, ο Βέλγος κατασκευαστής Fabrique Nationale δημιούργησε το FAL που σύντομα έγινε ένα από τα κλασικά όπλα του ψυχρού πολέμου. Χρησιμοποιήθηκε σε πάνω από 50 χώρες αν και ήταν αρκετά σύνθετο στο χειρισμό.

20 Η παραγωγή του ξεκίνησε στο τέλος του 19ου αιώνα και το Mauser 98 ήταν η επιτομή της τεχνολογίας στις αρχές του 20ου αιώνα: Άκαπνη πυρίτιδα, δέσμες που μπαίναν απευθείας στον γεμιστήρα και ο καταπληκτικός χειροκίνητος μηχανισμός που αποτελεί ακόμα και σήμερα την βάση για τα κυνηγετικά όπλα. Το αρχικό μοντέλο 98 χρησιμοποιήθηκε στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο με πολύ καλά αποτελέσματα και άντεξε μέχρι και την εισβολή στη Ρωσία στο Β’ ΠΠ. Αντικαταστάθηκε αργότερα από το Sturmgewehr. Lee-Enfield MK III. Υιοθετήθηκε από το βρετανικό στρατό το 1895 και αποστρατεύτηκε το 1957 πολεμώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης σε δύο παγκόσμιους πολέμους: στο πόλεμο τον Μπόερ και στην Ινδία. Ήταν το μοναδικό της εποχής του που με την κατάλληλη εκπαίδευση του στρατιώτη μπορούσε να εκτελέσει το περίφημο «τρελό λεπτό»: Τριάντα εύστοχες βολές σε 60 δευτερόλεπτα κάτι που απαιτούσε γέμισμα δύο φορές και την χειροκίνητη επαναφορά του κλείστρου σε μισό δευτερόλεπτο. Τέλος ένα από τα κορυφαία όπλα, όχι μόνο του Β' παγκοσμίου πολέμου, άλλα μέχρι σήμερα που ακόμα αναπτύσσεται, είναι το AK-47. Το ΑΚ-47 αποτελεί τον θρύλο των όπλων και έχει επιφέρει περισσότερα θανάσιμα χτυπήματα από οποιοδήποτε άλλο όπλο στην ιστορία. Βασισμένο στον ίδιο σχεδιασμό με το Γερμανικό Sturmgewehr, φέρει μέτριο γεμιστήρα και είναι φτιαγμένο από ανθεκτικά κομμάτια. Το κόστος είναι σχετικά μικρό(περ. από έως 4.000€). Η ακρίβειά του είναι μέτρια και αλλά η αδυναμία αυτή αντισταθμίζεται με την ικανότητα να απελευθερώνει έναν θανατηφόρο τοίχο από σφαίρες.

21 Ταινίες για τον Β’ Π.Π.

22 Ταινίες Σχετικές με Πυρηνική Καταστροφή

23 Σας ευχαριστούμε Οι μαθητές του Α1
Αμοργιανός Παναγιώτης, Αμπουλέλα Αλέξανδρος, Βάλβη Κλεονίκη, Βάρσος Δημήτρης, Βλάχου Βαρβάρα, Βουδούρης Γρηγόρης, Γεωργοπούλου Μάρθα, Γιαννέας Αλέξανδρος, Γκιάτα Ορνέλα, Γουνελά Σοφία, Γρυμάνης Γιώργος, Δεδούσης Δημήτρης, Δεμηρτζόγλου Αλέξανδρος, Δεσύπρη Πελαγία , Δημητριάδη Άννα , Δημητριάδης Χριστόφορος , Δημοπούλου Ελευθερία, Ζαφειροπούλου Νίκη – Μαρία, Ζαχαρή Στυλιανή, Ζαχαρόγλου Ζωή, Ζίνου Χριστίνα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπανδρέου Σωτηρία


Κατέβασμα ppt "ερευνητική εργασία: Κινηματογραφική Συνάντηση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google