Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Απόσπασμα οθόνης που λήφθηκε: 7/10/2014; 9:30 μμ Επομένως θα διαθέτουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε και πιθανότατα να εκτρέψουμε τον κομήτη από.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Απόσπασμα οθόνης που λήφθηκε: 7/10/2014; 9:30 μμ Επομένως θα διαθέτουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε και πιθανότατα να εκτρέψουμε τον κομήτη από."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Απόσπασμα οθόνης που λήφθηκε: 7/10/2014; 9:30 μμ Επομένως θα διαθέτουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε και πιθανότατα να εκτρέψουμε τον κομήτη από την καταστροφική του πορεία. Αυτό αποτελεί έναν από τους μελλοντικούς μας στόχους αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα διαστημόπλοιο για αυτό το σκοπό.

4  Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο φτάνουν στην επιφάνεια της Γης περίπου 500 μετεωρίτες, με μέγεθος από βώλου έως μπάλας του μπάσκετ, ή και μεγαλύτεροι. Από αυτούς, στα χέρια των επιστημόνων φτάνουν περίπου οι πέντε. Οι καταγεγραμμένες πτώσεις συνολικά είναι πάνω από χίλιες. Λίγοι μετεωρίτες είναι αρκετά μεγάλοι και γρήγοροι για να δημιουργήσουν κρατήρα, όμως αναφορές ζημιάς σε σπίτια ή τραυματισμοί ζώων και ανθρώπων είναι πολύ πιο συχνά φαινόμενα. Μετεωρίτες σαν αυτόν στη Μέκκα είναι κάτι σπάνιο, ενώ κάτι σαν την έκρηξη της Τουνγκούσκα, έχουμε ίσως κάθε 100 χρόνια. Σύγκρουση που θα δημιουργήσει κρατήρα 20 χιλιομέτρων συμβαίνει στη Γη περίπου κάθε ένα εκατομμύριο χρόνια. πάνω από χίλιεςέκρηξη της Τουνγκούσκα

5

6  http://www.madata.gr/diafora/stranges /176316.html http://www.madata.gr/diafora/stranges /176316.html  ΕΙΚΟΝΕΣ GOOGLE  http://www.bluedot.gr/2013/02/meteorit es-10-things-you-must-know/ http://www.bluedot.gr/2013/02/meteorit es-10-things-you-must-know/  http://www.astronomia.org.gr/meteora- kapetanakis.pdf http://www.astronomia.org.gr/meteora- kapetanakis.pdf

7


Κατέβασμα ppt "Απόσπασμα οθόνης που λήφθηκε: 7/10/2014; 9:30 μμ Επομένως θα διαθέτουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε και πιθανότατα να εκτρέψουμε τον κομήτη από."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google