Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρομποτική – Ηλεκτρική Κιθάρα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρομποτική – Ηλεκτρική Κιθάρα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ρομποτική – Ηλεκτρική Κιθάρα
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ PROJECT Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ρομποτική – Ηλεκτρική Κιθάρα ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: Εμμανουηλίδης Δημήτρης Κακαμπάκος Απόστολος Μιχαλάκης Γεώργιος Πρέντζας Γιάννης Πετρόπουλος Αλέξανδρος

2 Η Κιθάρα στο χρόνο Ο όρος κιθάρα χρησιμοποιείτο στην Ελληνική Αρχαιότητα για να περιγράψει ένα έγχορδο μουσικό όργανο που ανήκε στην οικογένεια της λύρας.

3 Ιστορία Κιθάρας Τα ίχνη της Κιθάρας μπορούν να ανιχνευθούν από τον 15ο αιώνα, με την πρώτη «σύγχρονου τύπου» Κιθάρα να συναντιέται στην Ισπανία. Το ο κατασκευαστής κιθάρων Manual Torres ανέπτυξε το μουσικό όργανο στη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα

4 Ορισμός Ηλεκτρικής Κιθάρας
Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείου. Το σήμα που προέρχεται από την κιθάρα μπορεί κάποιες φορές να διαφοροποιηθεί με εφέ ή να παραμορφωθεί.

5 Μέρη Ηλεκτρικής Κιθάρας
Το ηλεκτρικό σύστημα μιας κοινής ηλεκτρικής κιθάρας  αποτελείται από :  1.Tους Μαγνήτες που μετατρέπουν το μεταβαλλόμενο μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από την κίνηση  της χορδής, σε ένα ασθενές ηλεκτρικό σήμα, το οποίο κατόπιν οδηγείται από το βύσμα εξόδου σε έναν ενισχυτή.    2.Το ποτενσιόμετρο έντασης 3.Το ποτενσιόμετρο τόνου 4.Τον επιλογέα  5.Το βύσμα εξόδου 6.Και ένα πυκνωτή 

6 Ιστορία Ηλεκτρικής Κιθάρας
Οι ηλεκτρικές κιθάρες σχεδιάστηκαν αρχικά από μια ομάδα βιοτεχνών κιθάρας, φίλων της ηλεκτρονικής και κατασκευαστές μουσικών οργάνων. Ο Les Paul, πειραματίστηκε καινοτομικά προσαρτώντας μικρόφωνα σε κιθάρες της εποχής του. Κάποιες από τις πρώτες ηλεκτρικές κιθάρες ήταν ακουστικές με κούφιο σώμα, ατσάλινες χορδές και ηλεκτρομαγνήτες με νήμα βολφραμίου.

7 Fender Το 1946 Clarence Leonidas Fender, γνωστότερος ως Leo Fender - κατασκεύασε μέσω της ομώνυμης εταιρίας την πρώτη επιτυχημένη εμπορικά συμπαγή ηλεκτρική κιθάρα με μονό ηλεκτρομαγνήτη η οποία αρχικά ονομάστηκε Fender Esquire.

8 Σπουδαίοι Κιθαρίστες Jimi Hendrix : Les Paul : Gary Moore : Randy Rhoads :

9 Η Επιστήμη της Ρομποτικής
Ένα ρομπότ είναι μια μηχανική συσκευή η οποία μπορεί να υποκαθιστά τον άνθρωπο σε διάφορες εργασίες. Ένα ρομπότ μπορεί να δράσει κάτω από τον απευθείας έλεγχο ενός ανθρώπου ή αυτόνομα κάτω από τον έλεγχο ενός προγραμματισμένου υπολογιστή.

10 Η Επιστήμη της Ρομποτικής
Η λέξη ρομπότ προέρχεται από το σλαβικό robota που σημαίνει εργασία. Καθιερώθηκε ως όρος με την σημερινή του έννοια το 1920 από τον Τσέχο συγγραφέα Karel Čapek

11 Ρομποτική – Ηλεκτρική Κιθάρα
Η ομάδα μας αποφάσισε να φτιάξει μια ρομποτική κατασκευή η οποία να προσομοιώνει μια ηλεκτρική κιθάρα από το πακέτο των Lego Mindstorms Nxt. Η επιτυχία της κατασκευής οφείλεται στη χρήση του Ultra Sonic Sensor Αυτός ο αισθητήρας, με χρήση υπερύθρων, έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει την απόσταση στην οποία βρίσκεται ένα αντικείμενο.

12 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (LEGO MINDSTORMS NXT)

13 ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ


Κατέβασμα ppt "Ρομποτική – Ηλεκτρική Κιθάρα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google