Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

9.2 ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΩΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ 09 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "9.2 ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΩΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ 09 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 9.2 ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΩΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ 09 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ

2 ΣΤΟΧΟΙ Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθουμε: Να συνδεσμολογούμε κύκλωμα με το τρανζίστορ να λειτουργεί ως διακόπτης. Να μπορούμε να ελέγχουμε τη λειτουργία του κυκλώματος. Να μπορούμε να αναφέρουμε εφαρμογές του τρανζίστορ ως διακόπτη και τα πλεονεκτήματα του από τους μηχανικούς διακόπτες.

3 ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ  Τροφοδοτικό  Τρανζίστορ BFY151  Λυχνία 6V  Αντιστάτης 1KΩ και 10ΚΩ  Φωτοαντιστάτης ΚΥΚΛΩΜΑ

4 ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. Να συνδεσμολογήσετε το κύκλωμα του πιο πάνω σχήματος. 2. Να αφήσετε το φωτοαντιστάτη στο σκοτάδι. Η αντίσταση του είναι πολύ μεγάλη. Η θέση του στο κύκλωμα είναι τέτοια που αυξάνει την τάση UBE του τρανζίστορ (UBE=0,6V περίπου) και αυτό οδηγείται στην κατάσταση ΟΝ.Η λυχνία ανάβει. 3. Να φωτίσετε το φωτοαντιστάτη.Η αντίσταση του γίνεται πολύ μικρή, η τάση UBE του τρανζίστορ γίνεται ελάχιστη και το τρανζίστορ οδηγείται στην κατάσταση ΟFF. Η λυχνία σβήνει. 4. Να διατυπώσετε τα συμπεράσματα σας αναφορικά με την λειτουργία του τρανζίστορ ως ηλεκτρονικού διακόπτη.

5 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ Λειτουργία Ημιαγωγό ηλεκτρονικό εξάρτημα Αποτελείται από Δίοδος Σύμβολο-ακροδέκτες τάση ανόδου πιο θετική από την τάση καθόδου δύο τμήματα ημιαγωγών τύπου Ρ και Ν


Κατέβασμα ppt "9.2 ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΩΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ 09 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google