Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στέλλα Ανδρουλιδάκη Άγγελος Ξυδάκης Ανδρέας Καθαράκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στέλλα Ανδρουλιδάκη Άγγελος Ξυδάκης Ανδρέας Καθαράκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στέλλα Ανδρουλιδάκη Άγγελος Ξυδάκης Ανδρέας Καθαράκης

2 Το λεγόμενο νερό, στην ελληνική δημοτική γλώσσα, ή ὕ δωρ (το) στην καθαρεύουσα (το ὕ δωρ, του ὕ δατος), ή οξιδάνιο, κατά χημική ονοματολογία και αγγλικά: water, είναι η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωσηστην επιφάνεια της Γης, καλύπτοντας το 70,9% του πλανήτη μας [1]. Στη φύση (του πλανήτη μας), το νερό υπάρχει στην αέρια κατάσταση (οπότε ονομάζεται υδρατμός), στην υγρή κατάσταση και στη στερεή κατάσταση (οπότε ονομάζεται πάγος). Το νερό, επίσης, βρίσκεται στην κατάσταση υγρού κρυστάλλου, κοντά σε υδρόφιλες επιφάνειες. Το (χημικά καθαρό) νερό, στις «συνηθισμένες συνθήκες» (δηλαδή θερμοκρασία 25°C και υπό πίεση 1 atm), βρίσκεται σε μια δυναμική ισορροπία υγρού - αερίου, με κύρια φάση την υγρήελληνική δημοτική γλώσσακαθαρεύουσαχημική ονοματολογίααγγλικάχημική ένωσηΓηςπλανήτη [1]αέριαυδρατμόςυγρήστερεήπάγοςυγρού κρυστάλλουσυνηθισμένες συνθήκεςθερμοκρασίαπίεσηatm

3 Το νερό είναι αναμφισβήτητα το υπέρτατο αγαθό που προσφέρει η φύση. Έχουμε χρέος να το προστατεύσουμε και να το διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενεές. Η εξοικονόμησή του μας αφορά όλους. Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση του νερού με ορισμένες πολύ απλές και καθημερινές κινήσεις. Στα πλαίσια αυτά, η ΔΕΥΑΒΑ Επανεκδίδει τον Πρακτικό Οδηγό Εξοικονόμησης του Νερού.

4 Οι χρήσεις του νερού στην καθημερινή μας ζωή είναι πάρα πολλές. Χρησιμοποιούμε το νερό για να πλυθούμε, να μαγειρέψουμε, να καθαρίσουμε, να πλύνουμε τα πιάτα και τα ρούχα μας το αυτοκίνητο τον κήπο. Έχουμε την εντύπωση πως το νερό δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει, το σπαταλάμε. Στην πραγματικότητα όμως ότι μόνο το 1% του νερού που υπάρχει στον πλανήτη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τις καθημερινές μας ανάγκες. Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε που κάνουμε τη μεγαλύτερη κατανάλωση νερού στο σπίτι και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα.

5 THE END


Κατέβασμα ppt "Στέλλα Ανδρουλιδάκη Άγγελος Ξυδάκης Ανδρέας Καθαράκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google