Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα κάστρα της λευτεριάς. Τρεις περιοχές σε όλη την Ελλάδα διατηρούν την ελευθερία τους Σούλι Μάνη Σφακιά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα κάστρα της λευτεριάς. Τρεις περιοχές σε όλη την Ελλάδα διατηρούν την ελευθερία τους Σούλι Μάνη Σφακιά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα κάστρα της λευτεριάς

2 Τρεις περιοχές σε όλη την Ελλάδα διατηρούν την ελευθερία τους Σούλι Μάνη Σφακιά

3 Σούλι Οι Σουλιώτες κατέφυγαν στα Κασσωπαία βουνά της Ηπείρου για να αποφύγουν τον εξισλαμισμό και να γλιτώσουν από τις επιδρομές των ληστών.

4 Η διοίκηση των Σουλιωτών Οργανώνονται σε φατρίες και διοικούνται από ένα συμβούλιο γερόντων, που έχει και δικαστικές εξουσίες. Αποτελούν ισχυρή στρατιωτική δύναμη και ένα μεγάλο εμπόδιο για τον Αλή Πασά. Οδηγούνται σε ένα μακροχρόνιο πόλεμο και βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

5 Το τραγικό τέλος Η ένδοξη σουλιώτικη ιστορία γράφει τον επίλογό της με το τραγικό τέλος των Γυναικόπαιδων στο Ζάλογγο.

6 Προτίμησαν το θάνατο από τη σκλαβιά

7 Μάνη Οι Μανιάτες ζουν με σχετική αυτονομία.Είναι εμπειροπόλεμοι. Οργανώνονται με βάση την οικογένεια.Πολλές οικογένειες αποτελούν μία πατριά. Τις αποφάσεις παίρνει η ''γεροντική '' συνέλευση.

8 Τα σπίτια της Μάνης Τα σπίτια χτίζονται σε θέση που εξασφαλίζει έλεγχο και άμυνα.στη μέση υψωνόταν ο πύργος και γύρω τα σπίτια των συγγενών. Διοικητής της Μάνης είχε επικρατήσει να είναι ο καπετάνιος (μπέης)

9 Ασφαλές καταφύγιο

10 Σφακιά

11 Σφακιανοί Απόκρημνη περιοχή στα Λευκά όρη της Κρήτης. Είχαν προνόμια οι Σφακιανοί από την εποχή των Βενετών,που τα διατηρούν στη εποχή της Τουρκοκρατίσς. Ζουν ανοργάνωτοι και είναι ο φόβος των Τούρκων


Κατέβασμα ppt "Τα κάστρα της λευτεριάς. Τρεις περιοχές σε όλη την Ελλάδα διατηρούν την ελευθερία τους Σούλι Μάνη Σφακιά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google