Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ. ΟΡΙΣΜΟΣ Χάσμα γενεών είναι η συναισθηματική και πνευματική αποξένωση,η αδυναμία συνεννόησης των ανθρώπων δύο διαφορετικών ηλικιακά γενεών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ. ΟΡΙΣΜΟΣ Χάσμα γενεών είναι η συναισθηματική και πνευματική αποξένωση,η αδυναμία συνεννόησης των ανθρώπων δύο διαφορετικών ηλικιακά γενεών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ

2 ΟΡΙΣΜΟΣ Χάσμα γενεών είναι η συναισθηματική και πνευματική αποξένωση,η αδυναμία συνεννόησης των ανθρώπων δύο διαφορετικών ηλικιακά γενεών. Χάσμα γενεών είναι η συναισθηματική και πνευματική αποξένωση,η αδυναμία συνεννόησης των ανθρώπων δύο διαφορετικών ηλικιακά γενεών.

3 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Έχει διαχρονική παρουσία. Είναι αποτέλεσμα συγκρούσεων νέων-παλιών. Οι νέοι αντιτίθενται προς τις ιδέες των παλιών. Ο ώριμος άνθρωπος προσπαθεί να μείνει σταθερός στις ιδέες του ενώ οι νέοι θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο.

4 Οφείλεται : στα τεχνολογικά επιτεύγματαστα τεχνολογικά επιτεύγματα στις αντιλήψεις που διαμορφώνουν οι νέοιστις αντιλήψεις που διαμορφώνουν οι νέοι στα ερεθίσματα που δέχονται οι νέοιστα ερεθίσματα που δέχονται οι νέοι στα ξένα στοιχεία που μας επηρεάζουνστα ξένα στοιχεία που μας επηρεάζουν Έχουν όμως και οι 2 μεριές μερίδιο ευθύνης για τη δημιουργία αυτής της κατάστασης.

5 Αίτια ΒιολογικάΒιολογικά ΨυχολογικάΨυχολογικά ΚοινωνικάΚοινωνικά ΠολιτικάΠολιτικά ΠνευματικάΠνευματικά

6 Μορφές Είναι ανάλογες με τις εποχές και τις κοινωνίες:  δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά τους.  κάθε πλευρά είναι επικριτική και απορριπτική προς την άλλη. Οι μεγάλοι κατηγορούν τους νέους ότι :  δεν σέβονται τους μεγάλους.  έχουν υπερβολικές απαιτήσεις.  διακρίνονται από αδιαφορία και παθητικότητα  απομακρύνονται από την παράδοση και τη θρησκεία

7 Οι νέοι κατηγορούν τους μεγάλους ότι: Οι νέοι κατηγορούν τους μεγάλους ότι: είναι αυταρχικοί, συντηρητικοί, εγωιστές.είναι αυταρχικοί, συντηρητικοί, εγωιστές. είναι υποκριτές, φιλοπόλεμοι, άδικοι.είναι υποκριτές, φιλοπόλεμοι, άδικοι. τα έργα είναι ανακόλουθα των λόγων τουςτα έργα είναι ανακόλουθα των λόγων τους

8 Τρόποι αντιμετώπισης: Οι μεγάλοι είναι αναγκαίο να: Εγκαταλείψουν τον συντηρητισμόΕγκαταλείψουν τον συντηρητισμό Αποδεικνύουν πως έχουν εμπιστοσύνη στους νέουςΑποδεικνύουν πως έχουν εμπιστοσύνη στους νέους Κατανοήσουν τα προβλήματα των νέωνΚατανοήσουν τα προβλήματα των νέων Να καταλάβουν ότι κάθε εποχή έχει τη δική της κοσμοθεωρία και ηθική.Να καταλάβουν ότι κάθε εποχή έχει τη δική της κοσμοθεωρία και ηθική.

9 Οι νέοι οφείλουν να: Σέβονται τους μεγαλύτερουςΣέβονται τους μεγαλύτερους Να τιμούν τους αγώνες των μεγάλωνΝα τιμούν τους αγώνες των μεγάλων Να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι η πείρα των μεγάλων είναι απαραίτητη και ευεργετικήΝα συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι η πείρα των μεγάλων είναι απαραίτητη και ευεργετική

10 Τρόποι γεφύρωσης του χάσματος: Διάθεση να καταλάβει ο ένας τον άλλον, διάλογοςΔιάθεση να καταλάβει ο ένας τον άλλον, διάλογος Αμοιβαία παραδοχή σφαλμάτων, χωρίς εγωισμόΑμοιβαία παραδοχή σφαλμάτων, χωρίς εγωισμό Εμπιστοσύνη των μεγάλων στους νέουςΕμπιστοσύνη των μεγάλων στους νέους Επιμόρφωση των γονιών για τις νέες συνθήκες της ζωής και για τα προβλήματα της εφηβείας.Επιμόρφωση των γονιών για τις νέες συνθήκες της ζωής και για τα προβλήματα της εφηβείας. Αμοιβαίος σεβασμός, ισοτιμία, ανεκτικότητα και αγάπηΑμοιβαίος σεβασμός, ισοτιμία, ανεκτικότητα και αγάπη

11 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΠΑΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΟΛΑΚΟΥΔΗ ΑΝΝΑ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ


Κατέβασμα ppt "ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ. ΟΡΙΣΜΟΣ Χάσμα γενεών είναι η συναισθηματική και πνευματική αποξένωση,η αδυναμία συνεννόησης των ανθρώπων δύο διαφορετικών ηλικιακά γενεών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google