Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χαβάη Τα νησιά Χαβάη βρίσκονται στον Ειρηνικό, έχουν πληθυσμό 1.200.000 και πρωτεύουσά τους τη Χονολουλού με 375.000 κατοίκους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χαβάη Τα νησιά Χαβάη βρίσκονται στον Ειρηνικό, έχουν πληθυσμό 1.200.000 και πρωτεύουσά τους τη Χονολουλού με 375.000 κατοίκους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χαβάη Τα νησιά Χαβάη βρίσκονται στον Ειρηνικό, έχουν πληθυσμό και πρωτεύουσά τους τη Χονολουλού με κατοίκους.

2 Η γεωγραφία της Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές, νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από το ηφαίστειο Kilauea (Κιλαουέα). Το υψηλότερο όρος της Χαβάης, το ηφαίστειο Μαούνα Κέα, φτάνει σε υψόμετρο τα m. Το αρχιπέλαγος της Χαβάης περιλαμβάνει δεκαοκτώ (18) νησιά και ατόλλες, και εκτείνεται σε μήκος άνω των μιλίων (περίπου χιλιομέτρων). Από αυτά τα νησιά, τα οκτώ (8) θεωρούνται «κύρια νησιά» και βρίσκονται στο νοτιοανατολικό μέλος του αρχιπελάγους.

3

4 Κλίμα Το κλίμα της Χαβάης δεν είναι τυπικό για μια τροπική περιοχή σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος, γιατί ο ωκεανός που περιβάλλει τα νησιά επιδρά και το κάνει υποτροπικό -πιο ήπιο. Οι θερμοκρασίες και η υγρασία τείνουν να είναι λιγότερο ακραίες, με τις θερινές υψηλές θερμοκρασίες να φθάνουν σπάνια πάνω από τους 25-30°C και τις χειμερινές θερμοκρασίες σπάνια να πέφτουν κάτω από τους 10-15 °C . Στα μεγάλα υψόμετρα των βουνών Mauna Kea και Mauna Loa πέφτει το χειμώνα ακόμα και χιόνι, κάτι σχετικά ασύνηθες στις τροπικές ζώνες. Στο Haleakala Maui χιονίζει σπάνια.

5 Χάρτης Τα νησιά Χαβάη

6 Μαγευτικά τοπία

7 ΤΕΛΟΣ ΑΣΠΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


Κατέβασμα ppt "Χαβάη Τα νησιά Χαβάη βρίσκονται στον Ειρηνικό, έχουν πληθυσμό 1.200.000 και πρωτεύουσά τους τη Χονολουλού με 375.000 κατοίκους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google