Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα Με τους μαθητές του Γ1 ασχοληθήκαμε με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα Με τους μαθητές του Γ1 ασχοληθήκαμε με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα Με τους μαθητές του Γ1 ασχοληθήκαμε με το περιβαλλοντικό πρόβλημα του κινδύνου εξαφάνισης κάποιων ειδών και τις συνέπειες που αυτό θα έχει σ΄ ολόκληρο το οικοσύστημα καθώς και στην ύπαρξη του πλανήτη μας.

3 Οι μαθητές έγραψαν συνθήματα, ζωγράφισαν, ανάρτησαν τα έργα τους στο σχολείο και ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους.

4 Χωρίσαμε τα προβλήματα των ζώων σε κατηγορίες:  Απειλούμενα με εξαφάνιση  Κακοποιημένα  Αδέσποτα και παρατημένα

5 1. Κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων. Ξέρετε πόσα ζώα καθημερινά είτε κακοποιούνται είτε απειλούνται με εξαφάνιση; 2. Στη χώρα μας η αρκούδα, το δελφίνι, ο λύκος, η θαλάσσια χελώνα καρέττα-καρέττα είναι μερικά από τα ζώα που αν δεν προστατευτούν θα εξαφανιστεί το είδος τους και αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες στην ισορροπία της φύσης και θα επηρεάσει την τροφική αλυσίδα στη φύση.

6 3. Χιλιάδες ζώα κακοποιούνται στα τσίρκο και στις ταυρομαχίες καθώς και σε διάφορες ανθρώπινες εκδηλώσεις για τη διασκέδαση των ανθρώπων. Φρίκη! Αλλά και σαν πειραματόζωα χρησιμοποιούνται πολλά ζώα κάτω από απάνθρωπες πολλές φορές συνθήκες. 4. Άλλη μια κατηγορία ζώων που πρέπει να προστατευτούν είναι τα αδέσποτα. Κυρίως αυτά που ζούσαν για ένα διάστημα σε σπίτι, σε οικογένεια και επειδή τα βαρέθηκαν τα πέταξαν στο δρόμο.

7 5. Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στα ζώα. Είναι ζωές, είναι ψυχές που χρειάζονται φροντίδα και αγάπη. Εσάς σας νοιάζει; ΕΜΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19


Κατέβασμα ppt "Εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα Με τους μαθητές του Γ1 ασχοληθήκαμε με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google