Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΕΛΓΙΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΕΛΓΙΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΕΛΓΙΟ

2 Πληροφορίες για το Βέλγιο
Πρωτεύουσα: Βρυξέλλες Έκταση: ,0 km Πληθυσμός:  (2012) Πληθυσμός ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ: 2,2% (2012) ΑΕΠ: 375,881 δισ. ευρώ (2012) Επίσημη(-ες) γλώσσα(-ες) της ΕΕ: ολλανδικά, γαλλικά και γερμανικά. Πολίτευμα: ομοσπονδιακή κοινοβουλευτική συνταγματική μοναρχία Κράτος μέλος της ΕΕ από: 25 Μαρτίου 1957 Αριθμός εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 21 Νόμισμα: Φράγκο Θρησκεία: Έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν σε όπιον θεό θέλουν.

3 Ποταμοί στο Βέλγιο Μόσας Σκάλδης
Ο Μόσας ή Μεύσης (λατινικά Mosa, γαλλικά Meuse, βαλλονικά Moûze και ολλανδικά Maas) είναι ποταμός με συνολικό μήκος 925 χιλιομέτρων. Διαρρέει τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Ο Σκάλδης (αγγλ. Scheldt, γαλλ. Escaut (Εσκώ), φλαμανδ. και ολλανδ. Schelde (Σχέλντε)) είναι ποταμός της δυτικής Ευρώπης, με μήκος 435 χιλιόμετρα. Πηγάζει από τη βόρεια Γαλλία, ρέει κυρίως μέσα από το Βέλγιο και καταλήγει στην Βόρεια Θάλασσα διασχίζοντας ολλανδικό έδαφος. Μαζί με τον Κάτω Ρήνο και τον Μεύση αποστραγγίζει μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο, ενώ ως υδάτινη αρτηρία, με τις πολλές διώρυγες που τον τέμνουν και τους πλωτούς παραποτάμους του, εξυπηρετεί μία περιοχή που περιλαμβάνει την γεωργικά ανεπτυγμένη Πεδιάδα της Φλάνδρας, τα υφαντουργικά κέντρα του Βελγίου, τα ανθρακωρυχεία της βόρειας Γαλλίας και το βιομηχανικό σύμπλεγμα Λίλης- Ρουμπαί-Τουρκουέν. Κύριοι παραπόταμοί του είναι οι Σκαρπ, Λυς, Ντέντερ (ή Νταντρ) και Ρυπέλ. Ποταμός Μόσας Ποταμός Σκάλδης

4 Το κλίμα Το Βελγιακό κλίμα το Καλοκαίρι μπορεί και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τον Χειμώνα είναι -0 βαθμούς Κελσίου. Επίσης μπορεί και να κάνει μεγάλες καταστροφές:

5 Βρυξέλλες Η πόλη των Βρυξελλών είναι η πρωτεύσουσα του Βελγίου και η μεγαλήτερη σε έκταση πόλη της χώρας. Η λέξη Βρυξέλλες προέρχεται από την παλιά εκδοχή που σημαίνει «σπίτι στον βάλτο». Επίσης οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούν ολλανδικά. Το έμβλημα του Βελγίου

6 Εμπορική και Χριστουγεννιάτικη Αγορά
Αξιοθέατα Βρυξελλών Η πύλη του βορρά Εμπορική και Χριστουγεννιάτικη Αγορά Μουσείο του Ρούμπενς Οι πιο «τρελές» σκάλες του κόσμου Από τις τέλειες παραλίες Καθεδρικός Ναός Αγίου Μιχαήλ Seretis Travel Atonium Η «Βενετία του Βορρά»!

7 Μερικά αξιοθέατα στο Βέλγιο
Ένας από τους πιο σπάνιους καταρράκτες του κόσμου! Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ Δανειστική βιβλιοθήκη Δέκα από τα πιο θαυμαστά κτήρια στον κόσμο! Γλυπτά εώς 6 μέτρα! Ουρανοξύστης! Είναι απίστευτο όμως αληθινό Όταν χιονίζει... Μια από τις τέλειες πολιτείες! (Βρυξέλλες) Ένα σπίτι ρεκόρ

8 Βέλγικη Γαλατία Η Βελγική Γαλατία (λατινικά: Gallia Belgica) ήταν ρωμαϊκή επαρχίαπου βρισκόταν εκεί που σήμερα είναι το νότιο μέρος της Ολλανδίας, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η βορειοανατολική Γαλλία και η δυτική Γερμανία. Ο ιθαγενής πληθυσμός της Βελγικής Γαλατίας αποτελείτο από ένα μείγμα Κέλτικων και Γερμανικών φυλών, συχνά οριζόμενοι ως Βέλγοι. Η περιοχή του καταυλισμού της φυλής των Ελβετών έγινε μέρος της Βελγικής Γαλατίας. Κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ., οι επαρχίες της Γαλατίας αναδομήθηκαν. Η βόρεια Βελγική Γαλατία μετονομάστηκε σε Κάτω Γερμανία (Germania inferior), ανατολικό μέρος της Άνω Γερμανία (Germania superior) και το νότιο σύνορο της Βελγικής Γαλατίας επεκτάθηκε προς το νότο. Η νεότερη Βελγική Γαλατία περιελάμβανε την πόλη της Ρενς. Η υποκατηγορία αυτή αντιστοιχεί περίπου στα σημερινά σύνορα μεταξύ της Ολλανδίας, της Γερμανίας και του Βελγίου. Η περιοχή που αντιστοιχεί στην αρχική επαρχία έγινε, τον 5ο αιώνα, το κέντρο του μεροβινγιανού βασιλείου του Χλωδοβίκου Α‘ και, κατά τον 8ο αιώνα, η καρδιά της αυτοκρατορίας των Καρολιδών. Μετά το θάνατο του γιου του Καρλομάγνου, Λουδοβίκου του Ευσεβούς, η περιοχή μοιράστηκε στη δυτική και μέση Φραγκία, τους πυρήνες της σύγχρονης Γαλλίας και Γερμανίας. Η περιοχή είναι η ιστορική καρδιά των Κάτω Χωρών, μια περιοχή που αντιστοιχεί περίπου στη σημερινή ομάδα κρατών Μπενελούξ, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο καθώς και στη Βαλλωνία και ένα μέρος της επικράτειας του Ρήνου.

9 Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι όταν κάποιος θέλει να πάει διακοπές στο Βέλγιο πρέπει πρώτα απ’ όλα να επισκεφθεί τους υπέροχους βάλτους με τουλίπες γιατί θα τις λατρέψει πάρα πολύ! Ακούστε με τι σας λέω... Κοιτάξτε τις επόμενες φωτογραφίες και μετά βλέπουμε...

10 Οι μαγευτικές και πανέμορφες τουλίπες

11 Το Βέλγιο φυμίζετε ακόμη και για τις υπέροχες σοκολάτες
Το Βέλγιο φυμίζετε ακόμη και για τις υπέροχες σοκολάτες...Έγινε και διαγωνισμός καλύτερης σοκολάτας και η χώρα του Βελγίου ήρθε στην πρώτη θέση!Γι’αυτό σας προτίνω δοκιμάστε τις σοκολάτες αυτές!Επίσης γίνονται και σοκολάτες μέσα σε φορμάκια και είναι τέλειες-φανταστικές!

12 Μμμ...μιαμμμμ σοκολάτες

13 Τα ταξίδια, οι εναλλαγές στις εικόνες, τα διαφορετικά αρώματα κάθε τόπου είναι σίγουρα μια απόλαυση για όλους μας. Τι καλύτερο όμως από το να δοκιμάζετε νέες γεύσεις, πιάτα χρωματισμένα με τα τοπικά προϊόντα κάθε χώρας που επισκέπτεστε; Είστε έτοιμοι να δείτε και να δοκιμάσετε τα τέλεια επιδόρπια της χώρας του Βελγίου;

14 Επιδόρπια Βελγίου Οι βάφλες είναι το σήμα κατατεθέν του Βελγίου και είναι πολύ καλύτερες από οποιαδήποτε άλλη εκδοχή τους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Η πιο διαδεδομένη βάφλα που θα συναντήσετε στο Βέλγιο είναι η Liege waffle. Είναι πιο πλούσια σε γεύση και υφή από άλλες βάφλες αφού φτιάχνεται από βουτυρένια ζύμη για μπριος και κρυσταλλική ζάχαρη που καραμελώνει υπέροχα κατά το ψήσιμο και φτιάχνει μια πεντανόστιμη κρούστα. Επίσης στολίζετε από πάνω με βατόμουρα ή και με φράουλες.

15 Συνταγή για Βάφλες Υλικά: Εκτέλεση:
250γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο (ελαφρά λιωμένο) 200γρ. Ζάχαρη 5 αυγά μικρά 500γρ. Αλεύρι 1 βανίλια 1,5 κ.γ. Μπέικιν πάουτερ 1 σφηνάκι ρούμι (ή κονιάκ) 500 γρ. γάλα Λαδώνουμε με ένα πινελάκι την βαφλιέρα. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη έως ότου γίνει μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ρούμι και στη συνέχεια το αλέυρι και το μπέικιν. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο μέχρι η ζύμη να έχει μια λεία και απαλή πυκνότητα. Ρίχνουμε στη βαφλιέρα 2 μεγάλες κουταλιές σούπας, κλείνουμε τη συσκευή και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.

16 Ποτά Βελγίου Το Βέλγιο παράγει τις περισσότερες μπίρες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ο Βέλγος πολίτης καταναλώνει, κατά μέσο όρο, 100 λίτρα το χρόνο. Ακόμα και στα μικρά μπαρ θα βρείτε τουλάχιστον 20 διαφορετικές ποικιλίες μπίρας. Τα ζυθοποιεία της χώρας παράγουν περισσότερες από 400 διαφορετικές μπίρες. Το Βέλγιο είναι η χώρα με την καλύτερη μπίρα στον κόσμο. Επιπλέον, η παραμονή στις Βρυξέλλες δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη χωρίς την επίσκεψή σας σε ένα από τα πολλά υπέροχα καφέ και μπαρ. Οι Βρυξέλλες θεωρούνται παράδεισος για τους λάτρεις της μπίρας. Παντού υπάρχουν μαγαζιά που προσφέρουν διάφορες ποικιλίες μπίρας, αλλά και καφέ, τσάι με βότανα, χυμούς φρούτων και οινοπνευματώδη. Τα περισσότερα μαγαζιά μένουν ανοιχτά από το πρωί ως τα μεσάνυχτα. Τα Σαββατοκύριακα λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα. Δοκιμάστε τις τοπικές μπύρες με φρούτα όπως κεράσι, ροδάκινο και φραμπουάζ ή την υπέροχη μπίρα Trappist beer. Αυτό το είδος μπύρας είναι πάρα πολύ δυνατό (περιέχει από 8 ως 11,5% αλκοόλ). Την μπύρα την πίνουν με οτιδήποτε τρώνε.

17 Έθιμα στο Βέλγιο Η κυριότερη γιορτή στο Βέλγιο είναι τα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα τα γιορτάζουν πολύ νωρίς, δηλαδή μπορεί να αρχίζουν από το τέλος του Νοέμβρη μέχρι το τέλος Δεκέμβρη. Το τελευταίο Σαββατοκυρίακο του Δεκέμβρη πραγματοποιήτε στις Βρυξέλλες ένα πανηγύρι και όλη η πόλη μαζεύετε εκεί για να το γιορτάσουν! Και τα χρήματα που θα μαζέψουν από το πανηγύρι τα δίνουν στις άπορες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Επίσης εκεί γίνεται και η φωταγώγιση του χριστουγεννιάτικου δέντρου όπου τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

18 Βέλγικος Πολιτισμός Η Βέλγικη πολιτιστική ζωή έχει την τάση να συγκεντρώνεται εντός της κάθε κοινότητας. Το κοινό στοιχείο είναι λιγότερο σημαντικό, καθώς δεν υπάρχουν δίγλωσσα πανεπιστήμια, εκτός από την βασιλική στρατιωτική ακαδημία, κανένα κοινό μέσο ενημέρωσης και καμία κοινή, μεγάλη πολιτιστική ή επιστημονική οργάνωση όπου να εκπροσωπούνται και οι δύο βασικές κοινότητες. Πέρα από τις διαφορές αυτές το Βέλγιο είναι γνωστό για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική του.

19 Η Εκπαίδευση Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική στο Βέλγιο για τις ηλικίες από 7 έως 18 ετών. Το ποσοστό των νέων που συνεχίζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι υψηλό, ανερχόμενο περίπου στο 42% (στοιχεία του 2002).Η Ευρωπαϊκή ένωση κατατάσσει την εκπαίδευση του Βελγίου στη 19η θέση παγκοσμίως, θέση σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Tο ποσοστό αναλφαβητισμού στη χώρα είναι ιδιαίτερα χαμηλό, ανερχόμενο μόνο στο 1% του συνολικού πληθυσμού. Λόγω θρησκευτικών διαφορών που ανέκυψαν κατά τη δεκαετία του '60 η εκπαίδευση είναι χωρισμένη σε δύο κλάδους: Ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα ελέγχονται από την καθολική εκκλησία (αν και ο απώτερος έλεγχος παραμένει στην Πολιτεία) και άλλα υπάγονται στον άμεσο έλεγχο είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε της αντίστοιχης Περιφέρειας.

20 Ελεύθερος χρόνος στο Βέλγιο
Στον ελεύθερό τους χρόνο οι κάτοικοι του Βελγίου πηγαίνουν σε γάμους και σε διάφορα πανηγύρια που γίνονται σε διάφορες πόλεις. Μπορεί επίσης και να γίνονται διαγωνισμοί τρεξίματος και της πιο τέλειας σοκολάτας!Επίσης οι περισσότεροι κάτοικοι πηγαίνουν σε διάφορα καταστήματα και αγοράζουν ρούχα και παπούτσια. Θα ήθελα να πω ακόμη ότι ασχολούνται και με την ζωγραφική. Οι πιο διάσημοι ζωγράφοι είναι: Πίτερ Μπρίγκελ Ζωγράφος Ρενέ Μαγκρίτ Ζωγράφος Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ζωγράφος Φερνάν Φερχέγκεν Ζωγράφος Κονσταντέν Μενιέ Ζωγράφος και Γλύπτης

21 Μερικά Σχέδια Τουλίπας

22 Καθημερινή ρουτίνα Τα παιδιά πάνε σχολείο.
Μερικές γυναίκες κάνουν τις δουλειές του σπιτιού. Μερικοί άνδρες ασχολούνται κυρίως με την πολιτική. Οι υπόλοιπες γυναίκες εργάζονται σαν κομμώτριες , αισθητικοί κ.ά. Οι υπόλοιποι άνδρες εργάζονται σαν κομμωτές, αστυνομικοί, ψαράδες κ.ά.

23 Ενδυμασία Πανηγύρια Εκθέσεις Βαπτίσεις Γάμους
Στο Βέλγιο μπορείς να ντύνεσαι όπως θέλεις αλλά απαγορεύετε ΑΥΣΤΗΡΩΣ να φοράς ολόσωμη Ισλαμική ενδυμασία εκτός του σπιτιού σου. Οι περισσότεροι κάτοικοι όμως ντύνονται με φόρμες εκτός από την δουλειά τους ή αν έχουν κάποιο σημαντικό γεγονός σαν: Πανηγύρια Εκθέσεις Βαπτίσεις Γάμους

24 Εκκλησία στο Βέλγιο Η πρώτη Ορθόδοξη ενορία στο Βέλγιο δημιουργήθηκε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Ορθόδοξοι χριστιανοί ελληνικής, ρωσικής, ουκρανικής, σερβικής, ρουμανικής και βουλγαρικής καταγωγής υπαγόμενοι σε διάφορες τοπικές εκκλησίες εγκαταστάθηκαν σταδιακά στη χώρα μας, όπου και δημιούργησαν τόπους ορθόδοξης λατρείας. Σ’ αυτούς προστέθηκαν και βέλγοι εκ καταγωγής.  Στο Βέλγιο υπάρχουν περίπου ορθόδοξοι, 5 επίσκοποι, 50 περίπου ιερείς και διάκονοι. Οι Ορθόδοξες Ενορίες που υπάρχουν στο Βέλγιο ανήκουν σε διάφορες δικαιοδοσίες.  Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ανήκουν 29 Ενορίες και μία Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, 2 ουκρανικές Ενορίες, 5 ρωσσικές της Ρωσσικής Εξαρχίας Δυτικής Ευρώπης,. Στο Πατριαρχείο της Μόσχας ανήκουν 5 Ενορίες, 3 παρεκκλήσια και 2ησυχαστήρια. Στο Πατριαρχείο Σερβίας 1 Ενορία. Στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας 2 Ενορίες. Στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας 1 Ενορία. Στους Υπερορίους Ρώσσους 3 Ενορίες. Το Βελγικό Κράτος αναγνώρισε επίσημα την Ορθόδοξη Εκκλησία το 1985, το δε 1988 εξεδόθη νόμος που προβλέπει την πρακτική οργάνωση της εξάσκησης αυτής της θρησκείας, ο νόμος αυτός αναφέρει ακριβώς ότι : “Ο Μητροπολίτης-Αρχιεπίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ή ο αντικαταστάτης του αναγνωρίζεται από Ημάς ως αντιπροσωπευτικό όργανο της σύνολης Ορθόδοξης Εκκλησίας”. Έκτοτε, η Ορθοδοξία είναι παρούσα σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες καλείται να συμμετάσχει. Μαθήματα ορθόδοξης θρησκείας διδάσκονται επίσημα σε όσα σχολεία της Φλαμανδικής και Γαλλικής Κοινότητας διετύπωσαν σχετικό αίτημα. Από τις αρχές του 1994, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τις δικές της εκπομπές στους δύο επίσημους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Βελγίου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Βέλγιο ομολογεί ότι παραμένει πιστή στην πίστη των Επτά Οικουμενικών Συνόδων της Αδιαιρέτου Εκκλησίας των πρώτων αιώνων. Στο Μυστικό Σώμα του Χριστού, το οποίο είναι η Εκκλησία, ξεπερνιέται η εθνοτική ποικιλότητα και δημιουργείται ένα “νέο γένος εκλεκτόν, έθνος άγιον, λαός Θεού” [Α΄ Επιστ. Πέτρου, 2,9].

25 Μετρό-Βέλγιο Το μετρό των Βρυξελλών είναι το υπόγειο σύστημα αστικών σιδηροδρόμων στις Βρυξέλλες Διαθέτει 4 υπόγειες γραμμές μετρό, και 3 γραμμές γρήγορου τραμ (μερικώς υπόγειες). Εκτείνεται σε μήκος 60 χλμ και διαθέτει 59 σταθμούς. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1976 και διοικείται από τη STIB/MIVB.

26 Αεροδρόμιο Στις Βρυξέλλες
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Βρυξελλών (Brussel Nationaal/Bruxelles- National κωδ. BRU) στο Βέλγιο, βρίσκεται 13χλμ βορειοανατολικά της πόλης στην περιοχή του Ζάβεντεμ (Zaventem) και εξυπηρετεί εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Διαθέτει ένα τερματικό με δύο διαδρόμους, Α και Β, απ' όπου αναχωρούν και προσγειώνονται πτήσεις εσωτερικού όπως και πτήσεις εντός και εκτός Ευρώπης. 260 αεροπορικές εταιρείες και εργαζόμενοι απασχολούνται στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ οι πιο συχνοί προορισμοί είναι για Αγγλία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. Ή έχει ως έδρα το αεροδρόμιο Brussels Airlines. Το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Το 2008 χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο 18,5 εκ. ταξιδιώτες. Έχει επίσης διακριθεί για τη φιλική προς το περιβάλλον δράση του.

27 Αμβέρσα: το... διαμαντένιο λιμάνι του Βελγίου
Η πόλη όπου διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο, έχει καταφέρει και συνδυάζει μοναδικά το παρελθόν με το παρόν, τον μοντερνισμό, με το φλαμανδικό στοιχείο, τη μόδα με την μακρόχρονη ιστορία. Η Αμβέρσα, με τα πολλά της πρόσωπα, εκπλήσσει τον επισκέπτη και προσφέρει μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία.

28 Η Ζάχα Χαντίντ έκανε το λιμάνι Αμβέρσα ως προορισμό του κάθε επισκέπτη για το όμορφο «διαστημόπλοι0» που έφτιαξε. Στην πραγματικότητα δεν είναι διαστημόπλοιο αλλά όπως το ονόμασε εκείνη σπιτόσκυλο γιατί στην πραγματικότητα από μέσα έμοιαζε σαν σκύλος. Όπως βλέπεις, το νέο κτίριο είναι εμβληματικό, και η αντιδιαστολή του κομψού και παραδοσιακού παλιού κτιρίου με τη νέα γυάλινη γωνιώδη προσθήκη είναι κραυγαλέα και εντυπωσιακή, και ένα λαμπρό νέο γι' αυτούς που πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα οφείλει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των εξωγήινων, όχι να κάθεται να περιμένει.

29 Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι μια οικογένεια ευρωπαϊκών δημοκρατικών χωρών που συνεργάζονται για τη βελτίωση του τρόπου ζωής των πολιτών τους και για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Η ΕΕ καθιέρωσε την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των πολιτών της, δημιούργησε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα (το ευρώ) και μία «ενιαία αγορά» χωρίς σύνορα, όπου τα αγαθά, οι άνθρωποι, οι υπηρεσίες και τα κεφάλαια κυκλοφορούν ελεύθερα. Η ΕΕ αποτελεί μεγάλη εμπορική δύναμη και κατέχει παγκόσμια πρωτοκαθεδρία σε τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η αναπτυξιακή βοήθεια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕE) δημιουργήθηκε με τη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (Mαάστριχτ, 1992). Η ιδέα της δημιουργίας της είναι παλαιά. Η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής του 1972 είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στη δημιουργία της. Η Ένωση αποτελεί συγχρόνως πολιτικό πρόγραμμα και νομική οργάνωση.

30 τον πρώτο πυλώνα που αντιστοιχεί στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα
Για την επίτευξη των παραπάνω, της έχουν ανατεθεί διάφοροι στόχοι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί νομική οργάνωση. Αποτελείται από τους ακόλουθους πυλώνες: προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής προόδου, της βιώσιμης ανάπτυξης, ενός χώρου χωρίς εσωτερικά σύνορα, καθώς και της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Οι εν λόγω στόχοι ανταποκρίνονται στις επιδιώξεις των τομεακών πολιτικών της Ένωσης επιβεβαίωση της ταυτότητάς της στη διεθνή σκηνή. Το εν λόγω σχέδιο συνδέεται με την εφαρμογή της ΚΕΠΠΑ ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων με τη θέσπιση ιθαγένειας της Ένωσης. Η ιθαγένεια, που θεσπίζεται από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, αποτελεί προνομιακό σύνδεσμο μεταξύ της ΕΕ και των υπηκόων των κρατών - μελών δημιουργία χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης. Ο εν λόγω χώρος στοχεύει, σύμφωνα με το όνομά του, να προαγάγει περισσότερο την ελευθερία, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη υπέρ του πολίτη ανάπτυξη του κοινοτικού κεκτημένου. Το κοινοτικό κεκτημένο αντιστοιχεί στο σύνολο των κανόνων που έχουν θεσπιστεί από την Ένωση και εντάσσονται στο πλαίσιό της. τον πρώτο πυλώνα που αντιστοιχεί στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα τον δεύτερο πυλώνα που αντιστοιχεί στην κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και στην ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνα (ΕΠΑΑ) τον τρίτο πυλώνα που αντιστοιχεί στην αστυνομική και δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις.

31 Σας ευχαριστώ... που το παρακολουθήσατε!


Κατέβασμα ppt "ΒΕΛΓΙΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google