Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημήτρης Παΐζης Ραντόικοβιτς Υπεύθυνος καθηγητής : Γ. Καπετανάκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημήτρης Παΐζης Ραντόικοβιτς Υπεύθυνος καθηγητής : Γ. Καπετανάκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημήτρης Παΐζης Ραντόικοβιτς Υπεύθυνος καθηγητής : Γ. Καπετανάκης

2  Ο Ιησούς βρισκόταν στην Καπερναούμ και δίδασκε. Τότε κάποιοι έφεραν έναν παράλυτο, για να θεραπευτεί από Αυτόν. Πίνακας του Bartolomé Esteban Murillo, που απεικονίζει τον Ιησού να θεραπεύει παράλυτο.

3  Ο Ιησούς συγχώρησε στον παράλυτο τις αμαρτίες του, γεγονός που θεωρήθηκε βλασφημία από τους γραμματείς. Αυτός τότε είπε στον παράλυτο να σηκωθεί, να πάρει το κρεβάτι του και να πάει σπίτι του. Έτσι ο Ιησούς απέδειξε ότι είχε τη δύναμη να συγχωρεί αμαρτίες.

4

5  Ο παράλυτος και όλοι όσοι ήταν εκεί, αυτό που περίμεναν από τον Ιησού ήταν να τον γιατρέψει. Ο Ιησούς όμως πρώτα του συγχωρεί τις αμαρτίες. Με τη συγχώρηση αυτή τι αλλάζει μέσα στην ψυχή του παράλυτου σε σχέση με τον Θεό ;

6  Εκείνη την περίοδο, οι Ισραηλίτες πίστευαν πως οι ασθένειες έρχονταν από το Θεό ως τιμωρία για τις αμαρτίες τους ( ή τις αμαρτίες των γονέων του ασθενή ). Έτσι, οι ανάπηροι φοβούνταν το Θεό και ένιωθαν ενοχές.

7  Με τη συγχώρηση των αμαρτιών, προβάλλεται το μήνυμα πως ο Θεός δεν είναι τιμωρητικός, και ότι, εάν μετανιώσουμε πραγματικά, θα μας συγχωρέσει. Ακόμα, ο φόβος για το θυμό του Θεού εξαφανίστηκε.

8  Με τα θαύματά του, ο Ιησούς απάλλαξε μερικούς ασθενείς από την αρρώστια και όλους τους ασθενείς από το ψυχικό τους βάρος.

9  https://iliaxtida.files.wordpress.com/2010/04/christ20healing20the20par alytic.jpg?w=300&h=282 https://iliaxtida.files.wordpress.com/2010/04/christ20healing20the20par alytic.jpg?w=300&h=282  http://www.lavaron.gr/assets/paralytos.jpeg http://www.lavaron.gr/assets/paralytos.jpeg  http://www.churchofcyprus.org.cy/pictures/1627.jpg http://www.churchofcyprus.org.cy/pictures/1627.jpg  http://tamikiamou.blogspot.gr/2012/03/blog- post_26.html http://tamikiamou.blogspot.gr/2012/03/blog- post_26.html

10 Τέλος Ευχαριστώ για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Δημήτρης Παΐζης Ραντόικοβιτς Υπεύθυνος καθηγητής : Γ. Καπετανάκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google