Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο
Η Κρήτη είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα. Θα μιλήσουμε για το δικό μας….

2 1. Προέρχεται από άνυδρες και άγουρες ελιές
1. Προέρχεται από άνυδρες και άγουρες ελιές. –Γι αυτό έχει έντονα αρώματα και ισχυρά αντιοξειδωτικό χαρακτήρα.

3 2. Ο ελαιόκαρπος συλλέγεται σε πάνινα σακιά, ή κλούβες, που δεν στοιβάζονται σε παλέτες. Η άλεση γίνεται μέσα σε ένα 24ωρο από την συλλογή – Γι αυτό και επιβραδύνονται οι ζυμώσεις στην ελαιόμαζα που προκαλούν αυξημένες οξύτητες.

4 3. Η καταπολέμηση του δάκου δεν γίνεται με ψεκασμό αλλά με δολωματικές παγίδες που κατασκευάζουμε οι ίδιοι χρησιμοποιώντας μόνο εγκεκριμένες ουσίες – Γι αυτό και οι χημικές αναλύσεις του δίνουν μη ανιχνεύσιμες περιεκτικότητες φυτοφαρμάκων.

5 4. Τα ελαιόδενδρα λιπαίνονται με κοπριά, στάχτη και ανακυκλωμένη από την θαμνοκοπή οργανική φυτική ύλη– Δεν θέλουμε «ντοπαρισμένα» δένδρα, αλλά δένδρα που παράγουν με φυσικά αρμονικούς ρυθμούς το χυμό τους.

6 5. Ο ελαιόκαρπος αλέθεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 27 οC

7 6. Το ελαιόλαδο αμέσως τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε χώρο χαμηλής θερμοκρασίας χωρίς να έλθει σε επαφή με πλαστικά δοχεία, ή δεξαμενές.– Γι αυτό η περιεκτικότητα του σε πλαστικοποιητές είναι ασήμαντη και οι οξειδωτικοί του δείκτες (Κ, υπεροξείδια) είναι πολύ κάτω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.

8 7. Το ελαιόλαδο cretanthos συνοδεύεται από τα παρακάτω πιστοποιητικά :
Α- ΔΗΩ (Φορέας πιστοποίησης βιολ. Ελαιόλαδου και επιχείρησης) Β- ISO Ελαιουργείου Γ- ISO Tυποποιητηρίου Δ- ΙSO ή πιστοποιητικά καταλληλότητας για συσκευασίες (Μπουκάλια, τενεκεδάκια, πώματα) Ε- Πιστοποιητικό «Κρητικό Προϊόν». Στ- Πιστοποιητικό Ελληνικής Επιχείρησης. - Δείγματα συμμόρφωσης σε μια σειρά από κανόνες, και ελέγχους που προφυλάσσουν τον καταναλωτή.

9 8. Η συσκευασία του αναδεικνύει το πολύτιμο περιεχόμενό του
8. Η συσκευασία του αναδεικνύει το πολύτιμο περιεχόμενό του.– Ιδανική για ένα δώρο που ξεχωρίζει και μάλιστα σε προσιτή τιμή.

10 9. Είναι τιμητικό οτι τα προϊόντα μας φέρουν την ετικέτα «ΚΡΗΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΑΞΙΩΝ» έχοντας μια ακόμη πολύτιμη πιστοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης– Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μια πρόσθετη εγγύηση ότι τα προϊόντα μας πληρούν μια σειρά προϋποθέσεων.

11 10. Οι ελαιώνες που το παράγουν βρίσκονται στον βόρειο Μυλοπόταμο Κρήτης, περιοχή χαρακτηρισμένη ΠΟΠ – ΠΓΕ και η ποικιλία των δένδρων είναι η περίφημη «Κορωνείκη»– Το ήπιο τοπικό μικροκλίμα σε συνδυασμό με την συγκεκριμένη ποικιλία δίνουν ένα από τα καλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο ελαιόλαδα.

12 11. Τέλος , σύμφωνα με τα αποτελέσματα χημικής ανάλυσης του πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φαρμακευτικό, 21/1/15) το ελαιόλαδο cretanthos ανήκει σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 στην κατηγορία των λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε Πολυφαινόλες. Επομένως σε ημερήσιες δόσεις των 20 τουλάχιστον γραμμαρίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγωγή υγείας.

13 Το τρίπτυχο της Επιχειρηματικής μας Φιλοσοφίας : Υψηλή ποιότητα
Μικρές ποσότητες Προϊόντα ελεγχόμενα και εγγυημένα.


Κατέβασμα ppt "10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google