Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 WWW.TA4MX.BLOGSPOT.GR WWW.TA4MX.BLOGSPOT.GR  WWW.EL.WIKIPEDIA.ORG WWW.EL.WIKIPEDIA.ORG  WWW.SPORT24.GR WWW.SPORT24.GR  WWW.ATHLITISMOS.GR WWW.ATHLITISMOS.GR.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " WWW.TA4MX.BLOGSPOT.GR WWW.TA4MX.BLOGSPOT.GR  WWW.EL.WIKIPEDIA.ORG WWW.EL.WIKIPEDIA.ORG  WWW.SPORT24.GR WWW.SPORT24.GR  WWW.ATHLITISMOS.GR WWW.ATHLITISMOS.GR."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  WWW.TA4MX.BLOGSPOT.GR WWW.TA4MX.BLOGSPOT.GR  WWW.EL.WIKIPEDIA.ORG WWW.EL.WIKIPEDIA.ORG  WWW.SPORT24.GR WWW.SPORT24.GR  WWW.ATHLITISMOS.GR WWW.ATHLITISMOS.GR  BIA KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ

3 Αλεξοπούλου Δήμητρα Αλευράς Παύλος Αντωνακάκης Απόστολος Βαβαρούτσος Αναστάσιος Βαμβακά Περσεφόνη Βέιζι Εσμεράλντ Γεωργιτσοπούλου Χριστίνα Δημητρόπουλος Νικόλαος Διπλάρης Νικόλαος ( ΜΩΡΟ ) Δουλάμη Νίκη Δρακοπούλου Κωνσταντίνα Ζωντανός Γεώργιος Θερριός Θεόδωρος Ιβάνοβα Ιβελίνα Καζάκης Δημήτριος Καλδή Χριστίνα - Μαρία Καλδής Θεόδοτος Καλδής Νικόλαος

4  Φανατισμός : Ονομάζεται η με πάθος υποστήριξη μιας ιδεολογίας και ταυτόχρονα η προσπάθεια βίαιης επιβολής της. Ο φανατικός δεν ανέχεται αντίθετες απόψεις και είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει βία για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του.

5

6 Η τάση ανθρώπων ή ομάδων να διατηρούν σε υψηλό επίπεδο την αυτοεκτίμηση. Η αποξένωση του ανθρώπου από τον άνθρωπο προκαλεί φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας Το αίσθημα της ξενοφοβίας διακρίνει περισσότερο κάποιους λαούς, Η συνύπαρξη μειονοτήτων σε μια χώρα ή περιοχή γεννά προβλήματα, λόγω των διαφορετικών ηθών και εθίμων, θρησκευτικών αντιλήψεων.

7 εκμετάλλευση των αδυνάτων από τους δυνατούς επικράτηση του δίκαιου του ισχυρότερου εύκολη χειραγώγηση των θυμάτων του ρατσισμού. απαισιοδοξία και απογοήτευση όσων αντιμετωπίζονται ρατσιστικά αβεβαιότητα και ανασφάλεια, που οδηγούν στο άγχος και στην απαισιοδοξία

8 Ευαισθησία κατανόηση, ανεκτικότητα, σεβασμός στο διαφορετικό Διάλογος, άνοιγμα προς το συνάνθρωπο, σεμνότητα, περιορισμός έπαρσης και αλαζονείας Κοινωνική συνείδηση, αλληλεγγύη, βαθιά αίσθηση ανθρωπιάς Απαλλαγή από προκαταλήψεις και στερεότυπα

9

10

11 Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σχηματίζουν στρατούς στο όνομα της ομάδας τους, και συγκρούονται με οπαδούς άλλων ομάδων, ενώ αρκετές φορές υπάρχουν τραυματισμοί αλλά και νεκροί ! Τόσο παράλογο μα πέρα για πέρα αληθινό.

12  Αρχικά θα αναπτύξουμε τη διαφορά μεταξύ φιλάθλων και οπαδών. Ο φίλαθλος ορίζετε κάποιος ο οποίος αγαπά να παίζει και να παρακολουθεί αθλήματα. Απο την άλλη οπαδός είναι αυτός ο οποίος υποστηρίζει μια ομάδα, στη περίπτωση του αθλητισμού. Με λίγα λόγια ο φίλαθλος ενδιαφέρεται για το άθλημα ενώ ο οπαδός ενδιαφέρεται για την ομάδα την οποία υποστηρίζει.

13 ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑ!!!

14 ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ….

15 Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους και τους ντροπαλούς. Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος Το χειρότερο πράγμα με τους φανατικούς είναι η ειλικρίνεια. Oscar Wilde, 1854-1900, Ιρλανδός συγγραφέας Η απόλυτη πίστη διαφθείρει εξίσου απόλυτα με την απόλυτη εξουσία. Eric Hoffer, 1902-1983, Αμερικανός συγγραφέας & φιλόσοφος Φανατικός είναι κάποιος που δεν θέλει ν ’ αλλάξει γνώμη και δεν θέλει ν ’ αλλάξει θέμα. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός Πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953 Η αντίρρηση πάντα φλογίζει τον φανατικό, ποτέ δεν τον μεταπείθει. Σίλερ, 1759-1805, Γερμανός συγγραφέας & ποιητής Φανατισμός είναι να διπλασιάζεις την προσπάθεια, ενώ έχεις ξεχάσει τον σκοπό. George Santayana, 1863-1952, Ισπανοαμερικανός φιλόσοφος Φανατικός είναι κάποιος που επιμένει να επερασπίζεται μια άποψη που δεν είναι η δική σου. Ambrose Bierce, 1842–1914, Αμερικανός συγγραφέας

16 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ :  Αλευρας Παυλος  Δουλαμη Νικη  Βαμβακα Περσεφονη  Θερριος Θοδωρης  Δημητροπουλος Νικος ΤΗΕ ΕΝ D

17 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΔΡΟΜΗ

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Μια θεωρία αναφέρει πως ο όρος πάρθηκε από το όνομα του Πάτρικ Χούλιγκαν ο οποίος ήταν Ιρλανδός βάνδαλος που έμενε στο Λονδίνο. Μια άλλη θεωρία αναφέρει πως προέρχεται από τον απολίτιστο τρόπο ζωής μιας ιρλανδικής αγροτικής οικογένειας. ΄Αλλη θεωρία υποστηρίζει ότι ο όρος πάρθηκε από μια συμμορία του δρόμου στο Λονδίνο που είχε το όνομα " Χούλι ". Τέλος, υπάρχει και μια θεωρία που υποστηρίζει ότι ο όρος βασίζεται στην ιρλανδική λέξη “ houlie” που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει ένα έκλυτο πάρτι.

30

31

32

33

34

35 Η έλλειψη ανθρωπιστικής παιδείας και η πνευματική φτώχεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αίτια του ρατσισμού. Από τη στιγμή που τα άτομα δεν διδάσκονται την αξία της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης, του σεβασμού είναι εύκολο να παρασυρθούν από ρατσιστικές αντιλήψεις

36 H βία δεν είναι μικρό πράγμα, δεν είναι μόνο φυσική - σωματική, δεν είναι μόνο ψυχολογική, δεν είναι μόνο λεκτική, δεν είναι μόνο καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, έλεγχος, κοινωνική απομόνωση και οικονομική εκμετάλευση.. Απώτερος σκοπός της βίας είναι η επιβολή. Η χειρότερη μορφή ομαδικής βίας είναι ο πόλεμος.

37  Συνήθως θεωρούμε βία τις βασικές μορφές της που είναι εύκολα ορατές, αλλά πολύ συχνά η βία δεν είναι και τόσο εμφανής. Η βία συμπεριλαμβάνει όλες τις παρακάτω μορφές.. και ο κατάλογος δεν είναι πλήρης.. Οι παρακάτω είναι κάποιες από τις πιο σημαντικές μορφές βίας.:

38

39

40

41

42

43

44  Η προπαγάνδα, η παιδεία οι κοινωνικές αξίες, οι κοινωνικοί κανόνες και οι κοινωνικές συνθήκες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας. Η προσπάθεια των οπαδών να βρουν διέξοδο στα προσωπικά τους προβλήματα μέσα από την βία στα γήπεδα δείχνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού για την αντιμετώπιση χρόνιων κοινωνικών προβλημάτων από την πολιτεία.

45  Η εξωγηπεδική βία που αφορά τον αθλητισμό αυξάνεται σημαντικά, παρατηρώντας επιθέσεις οπαδών σε βάρος άλλων.  Αυτές οι συμπεριφορές έχουν διώξει τον κόσμο που ενδιαφέρεται πραγματικά για τον αθλητισμό από τα γήπεδα  H παραβατική συμπεριφορά κάθε « φίλαθλου » οφείλεται στην έλλειψη παιδείας που έχει ξεχωριστό νόημα από αυτό της λέξης μόρφωση.

46 Ιδιαίτερα αυστηρές ποινές προβλέπει για τους παραβάτες σε θέματα βίας, ντόπινγκ και « στημένων » αγώνων το νέο αθλητικό νομοσχέδιο Πλέον όσοι εμπλέκονται σε επεισόδια θα συλλαμβάνονται και θα φυλακίζονται χωρίς αναστολή ή χρηματική ποινή. Για τους παραβάτες σε θέματα ντόπινγκ προβλέπεται φυλάκιση ως και δέκα ετών, ειδικά αν αφορά γιατρούς και προπονητές, ενώ με αυστηρές ποινές κινδυνεύουν και οι εμπλεκόμενοι σε χειραγωγημένους αγώνες. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται ποινή φυλάκισης ως και δέκα έτη για όσους αποδειχθεί ότι συμμετείχαν σε «στημένα» παιχνίδια...

47  Ο αθλητισμός είναι ο χώρος της ευγενούς άμιλλας, στον οποίο ο αθλητής γυμνάζει το σώμα, το μυαλό και καλλιεργεί τις δεξιότητές του σε διάφορα αθλήματα  Οι λέξεις αθλητισμός και αθλητής παράγονται από το « άθλος », που σημαίνει κοπιαστικό έργο εντατική προσπάθεια.  Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο με σκοπό την καλύτερη σωματική απόδοση, σε αθλητικούς αγώνες.

48  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα συμβόλιζαν την αποπνευματοποίηση της ύλης, αλλά ταυτόχρονα ήταν και η αποθέωση της δύναμης και της ανδρείας του σώματος, το οποίο ήταν το κατοικητήριο του πνεύματος και της ψυχής για τους αρχαίους προγόνους μας. Η ιερότητα των αγώνων φαινόταν από το σεβασμό που έδειχναν όλες οι ελληνικές πόλεις διακόπτοντας κάθε εχθροπραξία κατά τη διάρκειά τους.

49  >. Αναλύοντας ευρύτερα την ερμηνεία αυτού του γνωμικού μπορούμε να πούμε ότι όποιος αμιλλάται έστω και αν νικηθεί είναι νικητής στο μέτρο που ξεπέρασε τις δυνατότητές του.

50  Fair play = δίκαιο παιχνίδι  Το fair play δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φιλοσοφία που ξεκινά από την Ελλάδα, από τα Αρχαία εκείνα χρόνια όπου θεωρούσαν την προσπάθεια του αθλητή μέσα στον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ό, τι αναφύεται μέσα από την ρήση του Αριστοτέλη.

51  Είναι γνωστό σε όλους πως ο αθλητισμός και η βία ειναι έννοιες ασυμβίβαστες. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τις συγχέουμε γιατί είναι δύο πράγματα εντελώς αντίθετα.  Ο συναγωνισμός και ανταγωνισμός σε αξιοκρατικό περιβάλλον, σε επίπεδο πρωταθλητισμού προάγει το άτομο και την κοινωνία. Σκοπός δε, του μαζικου αθλητισμού είναι η συμμετοχή στον αγώνα ή το παιχνίδι και η ομαλή κοινωνικοποίηση μέσα από ομαδικά κυρίως αθλήματα. Ο πολίτης αθλούμενος, μέσα από αυτή την διαδικασία νιώθει ενεργό μέλος του κοινωνικού συνόλου, εντάσσεται ομαλά σ ’ αυτό και ικανοποιεί την ανάγκη του για συμμετοχικό παιχνίδι, επικοινωνία, και ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του.

52 ~ Τέλος ~ Συνεργαστήκαμε οι : Χριστίνα Γεωργιτσοπούλου Χριστίνα Καλδή Δημήτρης Καζάκης Νίκος Διπλάρης

53 Αθλητισμός & ΜΜE Η... άλλη όψη του νομίσματος

54 Από τότε που οι τηλεοράσεις έγιναν ένα απαραίτητο μέλος των Ελληνικών σαλονιών, η επαφή μας με τα αθλήματα έχει επηρεαστεί δραματικά. Η ζωντανή παρακολούθηση αθλημάτων σταμάτησε να είναι η Κυριακάτικη οικογενειακή έξοδος και άρχισε να εισβάλει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτό είχε ως συνέπεια την εισβολή άλλων παραγόντων στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα αθλήματα, κοινώς, τα ΜΜΕ

55 Ο μέσος θεατής μπορεί να χωριστεί σε τρεις βασικές κατηγορίες :

56 To «Θύμα» Το «Θύμα» είναι ο απλός φίλαθλος, που απολαμβάνει τα αθλήματα όπως είναι και ενοχλείται από τυχόν παρεμβάσεις, βίαιες ή όχι. Είναι το άτομο που θα πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει έναν αγώνα, θα ενοχληθεί από τυχόν επεισόδια και, πιθανότατα θα φάει το περισσότερο ξύλο, αφού δεν έχει πάει εκεί γι’ αυτό.

57 O «Θύτης» Ο «Θύτης» είναι ο φανατισμένος οπαδός, ο οποίος πιθανότατα υποστηρίζει την ομάδα που υποστήριζε ο πατέρας του, και αυτό με μεγάλο σθένος. Είναι το άτομο που θα πάει στο γήπεδο για να ουρλιάξει και να πλακωθεί με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, όχι απαραίτητα για να υποστηρίξει την ομάδα του, αλλά γιατί έτσι θα περάσει καλά.

58 O “Παρατηρητής” Ο «Παρατηρητής» είναι ο παθιασμένος δέκτης που δεν παρακολουθεί αθλήματα για τα αθλήματα, αλλά για τυχόν επεισόδια. Είναι αυτός που ξέρει ότι η κατάσταση είναι άσχημη, αλλά δεν τον νοιάζει, αφού του αρέσει το χάος που επικρατεί.

59 Πώς παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τα επεισόδια στα γήπεδα ; Ο ρόλος των ΜΜΕ στα γήπεδα δεν είναι μόνο η διάδοση του αθλητικού φαινομένου, αλλά και την προβολή του οποιουδήποτε άλλου φαινομένου π.χ η βία στα γήπεδα. Αυτό που μας απασχολεί στην προκειμένη περίπτωση είναι ο τρόπος διάδοσης αυτών των φαινομένων. Ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι παρουσιάζουν βία είναι το μήνυμα που δέχονται από τα ΜΜΕ. Στόχος τους είναι να αυξήσουν την θεαματικότητα και δεν θα τους σταματήσει τίποτα.

60 Γιατί το ποδόσφαιρο είναι επιρρεπές στη βία; Το ποδόσφαιρο είναι το πιο γνωστό και διαδεδομένο άθλημα. Οι θεατές του είναι διαφόρων κατηγοριών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικοί άνθρωποι να ξεχνούν την αρχική σημασία του αθλητισμού και να παρακολουθούν το άθλημα για να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και να εκτονωθούν. Το "Θύμα", που απλά θέλει να παρακολουθήσει, παρασύρεται από το "Θύτη", που έχει ως σκοπό να δημιουργήσει επεισόδια.

61 Μέτρα Αντιμετώπισης Για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε αυτό το τραγικό φαινόμενο στις μέρες μας, θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Αυτές θα πρέπει να είναι:

62 1) Η Απαγόρευση του αλκοόλ στα γήπεδα 2)Η ενθάρρυνση στην επικοινωνία μεταξύ των μελών των αντίπαλων ομάδων από τους προπονητές και τους μάνατζερ. 3)Οι εκδηλώσεις επιθετικότητας των θεατών θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ταχύ και υπεύθυνο τρόπο. 4)Να υπάρξει αυστηρή νομοθεσία που θα απαγορεύει επικίνδυνες δηλώσεις και συμπεριφορές αθλητών, παραγόντων ή των ΜΜΕ που τα προβάλλουν. 5)Να υπάρξει αύξηση του αριθμού διαιτητών στους αγώνες χρήση τεχνολογικών μέσων και εκπαίδευση διαιτητών και θεατών στους κανονισμούς. 6)Ένας αθλητής που εμπλέκεται σε μια παράνομη επιθετική ενέργεια πρέπει να τιμωρείται σοβαρά ! 7)Οι προπονητές ή άλλοι παράγοντες που ενθαρρύνουν ή επιτρέπουν στους αθλητές να εμπλέκονται σε εκδηλώσεις βίας και επιτίθενται στους διαιτητές, πρέπει να τιμωρούνται με πρόστιμο ή να τους απαγορεύονται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

63 8)Οι αθλητές θα πρέπει να επαινούνται για την αυτοσυγκράτησή τους σε συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις. 9)Οι παράγοντες που "συντηρούν" τις κερκιδες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο κακό κάνουν στις ομάδες τους.

64

65 Αλεξοπούλου Δήμητρα Αλευράς Παύλος Αντωνακάκης Απόστολος Βαβαρούτσος Αναστάσιος Βαμβακά Περσεφόνη Βέιζι Εσμεράλντ Γεωργιτσοπούλου Χριστίνα Δημητρόπουλος Νικόλαος Διπλάρης Νικόλαος ( ΜΩΡΟ ) Δουλάμη Νίκη Δρακοπούλου Κωνσταντίνα Ζωντανός Γεώργιος Θερριός Θεόδωρος Ιβάνοβα Ιβελίνα Καζάκης Δημήτριος Καλδή Χριστίνα - Μαρία Καλδής Θεόδοτος Καλδής Νικόλαος


Κατέβασμα ppt " WWW.TA4MX.BLOGSPOT.GR WWW.TA4MX.BLOGSPOT.GR  WWW.EL.WIKIPEDIA.ORG WWW.EL.WIKIPEDIA.ORG  WWW.SPORT24.GR WWW.SPORT24.GR  WWW.ATHLITISMOS.GR WWW.ATHLITISMOS.GR."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google