Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μεγάλη Δευτέρα. Η αλήθεια για τη Μεγάλη Δευτέρα Η Μεγάλη Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα των παθών του Χριστού. Όλη αυτή την εβδομάδα ο Χριστός μας βασανίστηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μεγάλη Δευτέρα. Η αλήθεια για τη Μεγάλη Δευτέρα Η Μεγάλη Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα των παθών του Χριστού. Όλη αυτή την εβδομάδα ο Χριστός μας βασανίστηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μεγάλη Δευτέρα

2 Η αλήθεια για τη Μεγάλη Δευτέρα Η Μεγάλη Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα των παθών του Χριστού. Όλη αυτή την εβδομάδα ο Χριστός μας βασανίστηκε κι απέδειξε ότι είναι αληθινός.Αλλά τώρα θα σας μιλήσω για μόνο μια μέρα από αυτές τις ένδοξες ημέρες. Αυτή η μέρα είναι η Μεγάλη Δευτέρα. Αυτή η μέρα είναι καθιερωμένη στον Ιωσήφ ο οποίος ήταν ο 11 γιος του Ιακώβ. Όπως μεγάλωνε ο Ιωσήφ τα αδέρφια του τον κορόιδευαν κι του έκαναν φάρσες. Αν και ήταν αδέρφια αυτοί των πούλησαν στον βασιλιά της Αιγύπτου. Ο Ιωσήφ με τη Θεία φώτιση προέβλεψε πολλά πράγματα για το εμπόριο αλλά και για τις συνθήκες ζωής των χωρών. Κάποτε προέβλεψε ότι στην πατρίδα του θα ξεσπάσει λοιμός και όταν τα αδέρφια του ζήτησαν βοήθεια, αυτός δεν τους γύρισε την πλάτη και τους καλοδέχτηκε. Δηλαδή τα αδέρφια του τον απαρνήθηκαν ενώ αυτός τους δέχτηκε με χαρά. Ο Χριστός έκανε και εκείνη την ημέρα ένα θαύμα. Όπως περπατούσε στους δρόμους της Ιερουσαλήμ είδε μια συκιά κι πήγε να πάρει ένα σύκο. Όμως η συκιά δεν είχε καρπούς κι έτσι ο Χριστός ξαφνικά την ξέρανε. Ο συνδυασμός των δύο ιστοριών μας φτιάχνουν τη Μεγάλη Δευτέρα αλλά κι τότε ετοιμάζονται οι νοικοκυρές για το τραπέζι της Μεγάλης Τετάρτης. Η Μεγάλη Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα των παθών του Χριστού. Όλη αυτή την εβδομάδα ο Χριστός μας βασανίστηκε κι απέδειξε ότι είναι αληθινός.Αλλά τώρα θα σας μιλήσω για μόνο μια μέρα από αυτές τις ένδοξες ημέρες. Αυτή η μέρα είναι η Μεγάλη Δευτέρα. Αυτή η μέρα είναι καθιερωμένη στον Ιωσήφ ο οποίος ήταν ο 11 γιος του Ιακώβ. Όπως μεγάλωνε ο Ιωσήφ τα αδέρφια του τον κορόιδευαν κι του έκαναν φάρσες. Αν και ήταν αδέρφια αυτοί των πούλησαν στον βασιλιά της Αιγύπτου. Ο Ιωσήφ με τη Θεία φώτιση προέβλεψε πολλά πράγματα για το εμπόριο αλλά και για τις συνθήκες ζωής των χωρών. Κάποτε προέβλεψε ότι στην πατρίδα του θα ξεσπάσει λοιμός και όταν τα αδέρφια του ζήτησαν βοήθεια, αυτός δεν τους γύρισε την πλάτη και τους καλοδέχτηκε. Δηλαδή τα αδέρφια του τον απαρνήθηκαν ενώ αυτός τους δέχτηκε με χαρά. Ο Χριστός έκανε και εκείνη την ημέρα ένα θαύμα. Όπως περπατούσε στους δρόμους της Ιερουσαλήμ είδε μια συκιά κι πήγε να πάρει ένα σύκο. Όμως η συκιά δεν είχε καρπούς κι έτσι ο Χριστός ξαφνικά την ξέρανε. Ο συνδυασμός των δύο ιστοριών μας φτιάχνουν τη Μεγάλη Δευτέρα αλλά κι τότε ετοιμάζονται οι νοικοκυρές για το τραπέζι της Μεγάλης Τετάρτης.

3 Διάφορες εικόνες :


Κατέβασμα ppt "Μεγάλη Δευτέρα. Η αλήθεια για τη Μεγάλη Δευτέρα Η Μεγάλη Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα των παθών του Χριστού. Όλη αυτή την εβδομάδα ο Χριστός μας βασανίστηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google