Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
Α’ Ομάδα Παναγιωτίδης Δημήτρης Μπαντής Γιώργος Μπαντής Αντώνης Καπετάνος Δημήτρης

2 Στην ‘Ψωροκώσταινα’Ελλάδα,ο Έλληνας είχε μάθει να ζει καλά και να καταναλώνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Σήμερα στην οικονομική κρίση καλείται να καταναλώσει έξυπνα . Καταναλώνω: Ξοδεύω το εισόδημα μου για να ικανοποιήσω τις ανάγκες μου. Ορθολογικός καταναλωτής : είναι ο καταναλωτής που με το εισόδημα που διαθέτει θέλει να αγοράσει εκείνα τα αγαθά και σε εκείνες τις ποσότητες που θα έχει την μεγαλύτερη χρησιμότητα.

3 Καταναλώνω έξυπνα στο σπίτι

4 Χρησιμοποιήστε σωστά την τεχνολογία και σώστε €
93% ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ καταναλώνουν οι φορητοί υπολογιστές σε σχέση με τους σταθερούς. Αυτό σημαίνει περίπου €15-20 περισσότερα στην τσέπη σας το χρόνο. Μην ξεχνάτε τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Βάλτε Θερμοστάτη σε κάθε δωμάτιο, αντικαταστήστε τους καυστήρες.

5

6 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Στο εμπόριο κυκλοφορούν έξυπνες συσκευές ενέργειας, βασισμένες στη σύγχρονη τεχνολογία, που μειώνουν την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 50%. Προσοχή στο πλυντήριο 30-50% λιγότερη ενέργεια ανά πλύση ξοδεύετε, αν πλένετε σε χαμηλή θερμοκρασία, κατά προτίμηση 30-40°C.. Αν θέλετε να ζεστάνετε κάτι, προτιμήστε το φούρνο μικροκυμάτων. Θα εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου τον περισσότερο χρόνο υπάρχει ηλιοφάνεια, το ιδανικό είναι να τοποθετήσετε στο σπίτι σας έναν ηλιακό θερμοσίφωνα.

7 Αν τα ρούχα ή τα πιάτα σας δεν είναι πολύ λερωμένα, επιλέξτε ένα πιο σύντομο πρόγραμμα πλύσης.
Για να μην… καίει το ψυγείο Μην ανοίγετε συχνά και για πολλή ώρα την πόρτα του ψυγείου. Μην «κολλάτε» το ψυγείο στον τοίχο. Αφήστε 5-10 εκατοστά απόσταση, ώστε να εξαερίζεται σωστά και να μην υπερθερμαίνεται. Μαγειρέψτε έξυπνα Προτιμήστε να μαγειρεύετε με αέρα και όχι με αντιστάσεις. Ξοδέψτε λιγότερο πετρέλαιο Το δεύτερο βήμα είναι η σωστή ρύθμιση του θερμοστάτη του καλοριφέρ Καλή μόνωση στο σπίτι

8

9 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μηνιαία κάρτα Όχι Delivery
Φτιάχνουμε μόνοι μας sandwich στο σπιτι. Διασκέδαση με φίλους στο σπίτι Εκμεταλλευτείτε τα happyhours των bar. Οικονομία και στο φαγητό Οικονομία στο μπάνιο Οικονομία στις μεταφορές σας Οικονομία στα έξοδα για την υγεία

10 Αν κι εσείς ψάχνετε τρόπους να μειώσετε τα έξοδά σας, ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιοι πολύ εμφανείς τρόποι για να το επιτύχετε: να αποφεύγετε τις περιττές αγορές, ή τα ψώνια με πιστωτική κάρτα. Έχετε σκεφτεί, όμως, ποτέ, ότι μπορεί να σπαταλάτε, κυριολεκτικά, ποσότητες από τα απαραίτητα είδη, χωρίς να το έχετε αντιληφθεί; Ίσως θα ήταν μία καλή ιδέα να ελέγξετε καλύτερα τις ποσότητες προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Ακολουθήστε τον κανόνα του 50%.

11

12 Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Χρησιμοποιήστε πιστωτική κάρτα αντί μετρητών για όσες περισσότερες συναλλαγές μπορείτε, αρκεί να πληρώνετε όλο το ποσό που έχει χρεωθεί σε αυτήν και όχι μόνο την ελάχιστη καταβολή στο τέλος κάθε μήνα.

13


Κατέβασμα ppt "Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google