Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!. Επιστολή της Επιστημονικής Υπεύθυνης Οι οδηγίες αυτές συντάχθηκαν για να σας δώσουν τις βασικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε την ΠΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!. Επιστολή της Επιστημονικής Υπεύθυνης Οι οδηγίες αυτές συντάχθηκαν για να σας δώσουν τις βασικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε την ΠΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

2 Επιστολή της Επιστημονικής Υπεύθυνης Οι οδηγίες αυτές συντάχθηκαν για να σας δώσουν τις βασικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε την ΠΑ (Πρακτική Άσκηση) με τα απαραίτητα εφόδια. Η ΠΑ αποτελεί το επιστέγασμα των σπουδών σας και τόσο η ποιότητά της όσο και ο βαθμός της ωφέλειας σας από αυτή έχει άμεση σχέση με το βαθμό που θα αποφασίσετε να εμπλακείτε σε αυτή, Σας εύχομαι ολόψυχα η εμπειρία της ΠΑ να είναι ένα εποικοδομητικό & χρήσιμο ταξίδι στον κόσμο της εργασίας Καλή Σταδιοδρομία, Δόμνα -Μίκα Κακανά Επιστημονική Υπεύθυνη της Πράξης «Πρακτική Άσκηση του Π.Θ.» Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

3 Γιατί να κάνω Πρακτική Άσκηση;  ΛΟΓΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ Εμπειρία «επίσημη» σ το χώρο τ ης εργασίας, καθώς προβλέπεται σχετική σύμβαση και τήρηση επαγγελματικών υποχρεώσεων Εφαρμογή στην πράξη των ακαδημαϊκών γνώσεων Δυνατότητα για «δοκιμασία» μελλοντικών συνεργασιών Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

4  ΛΟΓΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ Αποτελεί το επιστέγασμα των σπουδών – προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σπουδών Π ροσφέρει 4 ECTS Γράφεται στο Παράρτημα Διπλώματος Σας προσφέρει τα ερεθίσματα για να σκεφτείτε και να προγραμματίσετε τα επόμενα βήματα αναφορικά με την μετεκπαίδευσή σας και την εξειδίκευσή σας Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

5 Γιατί να κάνω Πρακτική Άσκηση ;  ΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Καλλιέργεια επαγγελματικής συνείδησης Καλλιέργεια διαπροσωπικών δεξιοτήτων Ενθάρρυνση της αυτενέργειας & της επαγγελματικής επινοητικότητας Ανάπτυξη της συνεργατικότητας Ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας & της αυτοδιαχείρισης της επαγγελματικής συμπεριφοράς Θέτει σε δοκιμασία τις γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες μου σε αληθινές εργασιακές συνθήκες Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

6 Οι βασικές υποχρεώσεις… αλλά &Η ΠΑ των φοιτητών/ριών σε φορείς απασχόλησης έχει εκπαιδευτικό αλλά & επαγγελματικό χαρακτήρα. Ο/ η φοιτητής/ρια που ασκείται σε έναν φορέα : πρέπει να έχει τις ίδιες υποχρεώσεις να απολαμβάνει ίσης μεταχείρισης με άλλους εργαζόμενους ώστε να αποκτήσει επαγγελματική συνείδηση να τηρεί τους κανόνες εχεμύθειας και του επαγγελματικού απόρρητου αλλά και να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Επόπτη του από το Τμήμα του ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της ΠΑ Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

7 Πριν ξεκινήσω…  Για την ΠΑ στο Τμήμα ΠΕΒ να γνωρίζω ότι την ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑ: Επιστημονικός Υπεύθυνος της ΠΑ: Πλαγιανάκος Βασίλειος Kαθ. Πλαγιανάκος Βασίλειος Διοικητική Υπεύθυνη: Λεκάτη Ανθή κ. Λεκάτη Ανθή Ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Τρίτη & Πέμπτη 10.00-15.00 Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

8 Πριν ξεκινήσω…  Πληρώ τις απαραίτητες προϋποθέσεις; Οι προϋποθέσεις για την ΠΑ που έχει θέσει το Τμήμα μου είναι: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτητές 3 ου και 4 ου έτους Να έχουν περάσει το 50% των υποχρεωτικών μαθημάτων που αντιστοιχούν μέχρι και το χειμερινό εξάμηνο Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

9  Ποιες είναι οι ημερομηνίες που πρέπει να γνωρίζω; Τετάρτη 18 Μαρτίου λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικών αιτήσεων/εγγραφών Μέχρι τέλος Απριλίου θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα των επιλεχθέντων φοιτητών 1-10 Μαΐου θα γίνει η συμπλήρωση της Καρτέλας Πρακτικής από τους φοιτητές που θα κάνουν ΠΑ, η κατάθεση στο ΓΠΑ αντίγραφου ΑΜΚΑ και ενός βιογραφικού

10 ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ;  η απόκτηση επαγγελµατικής εµπειρίας,  η αφοµοίωση της επιστηµονικής γνώσης,  ο εµπλουτισµός του βιογραφικού σηµειώµατος των ασκούµενων,  η βελτίωση των ατοµικών τους δεξιοτήτων,  η συνειδητοποίηση των ορίων δράσης τους µέσα στο εργασιακό περιβάλλον,  η ανάληψη ευθυνών & ρόλων που συμβάλλουν καθοριστικά στην εργασιακή τους ωριμότητα,  ….. και η επιδότησή της (200€ / μήνα) ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑ Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

11 ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑ Κάθε ασκούµενος/η Φοιτητής/ρια έχει έναν επιβλέποντα/ουσα καθηγητή/ρια (Επόπτη) ο οποίος έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση & αξιολόγηση της ΠΑ του, καθώς και την επικοινωνία με το επιβλέπον στέλεχος του φορέα. Ο/η φοιτητής/ρια οφείλει να επικοινωνεί με τον επόπτη –καθηγητή του Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΗΝ Π.Α. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

12 Τα βήματά μου ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ … Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ «ΕΣΠΑ» ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ» (www.pa.uth.gr) ΣΤΟ ΕΠΣ ΤΟΥ Π.Θ.www.pa.uth.gr ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΤΛΑΣ (www.atlas.grnet.gr) ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΡΕΑwww.atlas.grnet.gr ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ» (www.pa.uth.gr) ΣΤΟ ΕΠΣ ΤΟΥ Π.Θ.www.pa.uth.gr ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ 6 1 2 3 4 5 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ: 1) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ, 2) ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑ

13 Αλλά και αναλυτικά… Ξεκινάμε! Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

14 Βήμα 1 ο : Ενημέρωση Απευθύνσου στ η Δ.Υ. του Τμήματός σου (σε ημέρες & ώρες που έχ ουν ανακοινωθεί, βλ. και στο site www.pa.uth.gr) για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για την ΠΑ www.pa.uth.gr Ενημερώσου για τις Εκδηλώσεις Ενημέρωσης και Προετοιμασίας για την Πρακτική Άσκηση και τα Σεμινάρια που θα γίνουν σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Π.Θ. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

15 Τι είναι οι Εκδηλώσεις Ενημέρωσης για την ΠΑ; Οργανώνονται κάθε άνοιξη από τον ΕΥ του Τμήματός σου Η διεξαγωγή τους ανατίθεται σε Στέλεχος του Γραφείο Διασύνδεσης του Π.Θ. Η συμμετοχή σου στα Σεμινάρια αυτή είναι προαιρετική, επειδή όμως υπάρχει αυξημένη ζήτηση απαιτείται έγκαιρος προγραμματισμός, θα χρειαστεί να συμπληρώσεις μια αίτηση συμμετοχής. Συνήθως υπάρχουν δύο διαθέσιμοι κύκλοι, ο 1 ος πιο γενικός & ο 2 ος πιο ειδικός. Αν ολοκληρώσεις τον 1 ο, μπορείς να συνεχίσεις και στο 2 ο. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

16 Να μην ξεχάσω! Τα σεμινάρια προσφέρουν και βεβαίωση συμμετοχής! Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

17 Βήμα 2 ο : Έναρξη συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Αίτησης / Εγγραφής Το Βήμα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι η συγκέντρωση των πληροφοριών χρειάζεται υπευθυνότητα & τήρηση των προθεσμιών –δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν πολύ, έτσι και αλλιώς στην αγορά εργασίας. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

18 Βήμα 2 ο : Συμπλήρωση Ηλεκτρονικής Αίτησης / Εγγραφής Η διαδικασία για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι σχετικά απλή. Από την ιστοσελίδα της ΠΑ (www.pa.uth.gr) κάνεις είσοδο στο σύστημα.www.pa.uth.gr Θα χρειαστείς τον κωδικό & το username του e-mail που σου δόθηκε από το ΠΘ και χρησιμοποιείς στον Εύδοξο. Να έχεις μαζί σου και την ταυτότητά σου διότι θα χρειαστείς τον 12ψήφιο αριθμό της φοιτητικής σου ταυτότητας Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

19 Βήμα 2 ο : Δείγμα της εικόνας της «ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ» Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

20 Βήμα 2 ο : Συμπλήρωση Ηλεκτρονικής Αίτησης / Εγγραφής  ΠΡΟΣΟΧΗ! για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θα χρειαστείς: ΑΜΑ (Θα σου δοθεί σχετική βεβαίωση για αυτό, βλ. επόμενη διαφάνεια) ΑΦΜ ΑΜΚΑ Προσωπικό Αριθμό Λογαριασμού στην Alpha Bank (αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό άνοιξέ τον προς το τέλος της ΠΑ) Τα πεδία με αστερίσκο* είναι υποχρεωτικά για την προσωρινή αποθήκευση της εγγραφής σου (σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζεις ή δεν τα έχεις ακόμα (π.χ. ΑΜΑ) συμπληρώνεις μηδενικά ή άσσους. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

21  Αυτή τη βεβαίωση θα την παραλάβεις από το ΓΠΑ του Τμήματός σου για να την επιδώσεις στο ΙΚΑ ώστε να παραλάβεις το ΑΜΑ σου

22 Βήμα 2 ο : Συμπλήρωση Ηλεκτρονικής Αίτησης / Εγγραφής  Στη σελίδα www.pa.uth.gr θα δεις τις επιλογές της ηλεκτρονικής αίτησης/εγγραφής στην ΠΑ.www.pa.uth.gr  Ξεκινάς τη συμπλήρωση, θα πρέπει να την αποθηκεύεις προσωρινά και να επανέρχεσαι να τη συμπληρώνεις κάθε φορά που προστίθενται κάποια στοιχεία. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

23 Βήμα 2 ο : Ολοκλήρωση συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Αίτησης / Εγγραφής εγγεγραμμένος φοιτητής της ΠΑΌταν όλα τα πεδία της ενότητας «ΕΓΓΡΑΦΗ» συμπληρωθούν κανονικά θα είσαι πλέον εγγεγραμμένος φοιτητής της ΠΑ. οριστική εγγραφή γίνεται μόνο από το ΔΥ του Γ ΠΑ του τμήματός σουΗ οριστική εγγραφή γίνεται μόνο από το ΔΥ του Γ ΠΑ του τμήματός σου, που είναι επιφορτισμένος με το έργο του να ελέγξει την ακρίβεια & την πληρότητα των όσων συμπλήρωσες –ένας λόγος παραπάνω για να φροντίσεις επιμελώς την εγγραφή σου. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Ηλεκτρονική Αίτηση

24 Η επόμενη βασική υποχρέωσή σου είναι να κάνεις είσοδο στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ στη διεύθυνση http://atlas.grnet.gr/ Για να εισέλθεις στο σύστημα δεν απαιτείται κάποια εγγραφή. Μπορείς να συνδεθείς με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχεις λάβει από το Π.Θ. Θα σου χρειαστεί και ο 12ψήφιος αριθμός της φοιτητικής σου ταυτότητας / πάσο Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Βήμα 3 ο :Είσοδος στο Σύστημα ΑΤΛΑΣ και επιλογή φορέα

25 Βήμα 3 ο :Εικόνα εισόδου στο Σύστημα ΑΤΛΑΣ και Προβολή Θέσεων Πρακτικής

26

27 Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενημερωθείς για τους φορείς / επιχειρήσεις: 1.Από το αρχείο των συνεργαζόμενων φορέων & επιχειρήσεων που τηρείται στο ΓΠΑ του Τμήματος. 2.Από τις θέσεις ΠΑ που αναρτώνται στην Κεντρική Ιστοσελίδα της ΠΑ (pa.uth.gr) 3.Από το σύστημα Άτλας (βλ. Προβολή Θέσεων Πρακτικής Άσκησης) – σε αυτή την περίπτωση σημείωσε τον κωδικό της θέσης που διάλεξες, για να τον δώσεις στην Διοικητική Υποστήριξη της ΠΑ. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Βήμα 4 ο :Πληροφόρηση για διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής, εντός «ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ»

28 Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι: ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΑΤΛΑΣ», ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ Ή Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΤΛΑΣ» ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΤΛΑΣ»(βλ. σχετικό πεδίο ΦΟΡΕΙΣ στην ιστοσελίδα της ΠΑ {pa.uth.gr} στο κεντρικό μενού). ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ Η ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΤΛΑΣ, ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ «ΕΣΠΑ». Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! ΌΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!

29 Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι: ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΤΛΑΣ» ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο/Υ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/Η ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ:

30 Βήμα 4ο:Επιλογή του Φορέα και Συμπλήρωση της ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Βήμα 4ο: Επιλογή του Φορέα και Συμπλήρωση της ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!  Οι φορείς & οι επιχειρήσεις που θα σου προτείνει ο/η Δ.Υ. έχουν ιστορικό καλής συνεργασίας με το Τμήμα σου και έχουν δοκιμαστεί από άλλους συμφοιτητές σου. εσένα  Ωστόσο η αναζήτηση Φορέα/ Επιχείρησης αφορά εσένα  προβλέπεται η δική σου αυτενέργεια και ανάπτυξη πρωτοβουλίας από την 1 η επαφή ως την τελική συμφωνία.  Μπορείς να αναζητήσεις φορέα είτε κοντά στο τόπο κατοικίας σου (τόπος πιθανής μελλοντικής μόνιμης κατοικίας) είτε στην έδρα του τμήματός σου δεν είσαι μόνος  Όμως, σε αυτό δεν είσαι μόνος.  Υπάρχει ο /η καθηγητής/τρια επόπτης/τρια που έχει οριστεί από το Τμήμα σου.

31 Βήμα 4ο:Επιλογή του Φορέα και Συμπλήρωση της «ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ» Βήμα 4ο: Επιλογή του Φορέα και Συμπλήρωση της «ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ» Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!  Στην ιστοσελίδα www.pa.uth.gr (όπου συμπλήρωσες την ηλεκτρονική σου αίτηση – εγγραφή), υπάρχει και η «Καρτέλα Πρακτικής». Εκεί θα συμπληρώσεις τα στοιχεία του φορέα όπου θα πραγματοποιήσεις την ΠΑ.www.pa.uth.gr

32 Βήμα 4ο:Εικόνα από την «ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ» Βήμα 4ο: Εικόνα από την «ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ» Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

33 Βήμα 4ο:Διευκρινίσεις για την «ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ» Βήμα 4ο: Διευκρινίσεις για την «ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ» Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!  Η «Καρτέλα Πρακτικής» αφορά στο μοναδικό συνδυασμό θέσης ΠΑ και φοιτητή/τριας. Αυτό σημαίνει όταν πραγματοποιήσεις ΠΑ σε περισσότερους από έναν φορείς, θα συμπληρώσεις και αντίστοιχες «Καρτέλες Πρακτικής».  Η κάθε Καρτέλα Πρακτικής παίρνει και ένα μοναδικό κωδικό που εμφανίζεται ως ξεχωριστό πεδίο.

34 Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!  Το μοναδικό αυτό κωδικό… Αποθήκευσε τον! Θα σου χρειαστεί! Μπορεί να σου ζητηθεί: α) από τον Επόπτη Καθηγητή σου, β) από το Φορέα / Επιχείρηση για να συμπληρώσουν το Έντυπο της Ηλεκτρονικής Αξιολόγησης που αφορά στη συγκεκριμένη ΠΑ. Να μην ξεχάσω!

35 Βήμα 4ο: Η πρώτη επαφή με το φορέα Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Όταν επισκεφτείς τον Φορέα/ Επιχείρηση που σκοπεύεις να ασκηθείς, ενδεχομένως να σου ζητήσουμε να συμπληρώσεις μια μικρή αξιολόγηση (αντιλήφθηκες αν πληρούνται κάποιες βασικές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο που θα ασκηθείς, κλπ;).

36 Βήμα 5ο: Σύμβαση με το Φορέα και Υλοποίηση της Πρακτικής Άσκησης Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Στο στάδιο αυτό είσαι πια έτοιμος/η να υπογράψεις τη Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (είναι ο επίσημος εργοδότης σου) και το Φορέα / Επιχείρηση όπου θα τοποθετηθείς. Θα σου δοθεί το σχετικό Έντυπο από το Διοικητικό Υπεύθυνο: Να θυμάσαι! Τελευταίος Συμβαλλόμενος υπογράφει η Επιτροπή Ερευνών του Π.Θ. Έντυπο Σύμβασης

37 Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!  Οι Συμβάσεις εκτυπώνονται εις τετραπλούν.  Υπογράφουν:  1. Εσύ  2. Το Τμήμα  3. Ο Φορέας  4. Η Επιτροπή Ερευνών του Π.Θ. που φέρεται και ως «εργοδότης» και επιπλέον υπογράφει στο τέλος  Δώσε τις συμβάσεις με όλες τις υπογραφές (1.2.3.) το αργότερο 7 μέρες από την πρώτη ημέρα που ξεκινάει η Πρακτική σου. ΠΡΟΣΟΧΗ!

38 Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!  Γιατί να μην δώσεις τις συμβάσεις πριν ξεκινήσει η ΠΑ για να μην τρέχεις την τελευταία στιγμή;  Στο πόσο πριν μπορούν να δοθούν δεν υπάρχει κανένας περιορισμός! ΙΔΕΑ!

39 Και τώρα… Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση! Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Τώρα ήρθε η στιγμή της αλήθειας που θα δείξεις τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές σου Δείξε την αξία σου Προσπάθησε … Συνεργάσου…. Δείξε επιμονή & υπομονή… Μην ολιγωρείς… Μάθε, χωρίς να έχεις φοιτητική νοοτροπία Να είσαι συνεπής, ειλικρινής, εργατικός…. Αναρωτήσου…. κλπ.

40 Και πάνω απ’ όλα! Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Δώσε ανατροφοδότηση στο Τμήμα σου! Πες μας τι σου άρεσε και τι όχι! Κράτα επαφή και επικοινωνία με τον Επόπτη του Τμήματός σου!

41 Βήμα 6ο: Ολοκλήρωση της ΠΑ Αξιολόγηση Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Συγχαρητήρια Συγχαρητήρια! Η Πρακτική σου ολοκληρώθηκε! Τώρα θα χρειαστεί να υποβάλεις ηλεκτρονικά 2 Έντυπα: Το Έντυπο ΑξιολόγησηςΤο Έντυπο Αξιολόγησης της ΠΑ Το Έντυπο Αποτίμησης της ΠΑΤο Έντυπο Αποτίμησης της ΠΑ στο οποίο θα σου ζητήσουμε να μας περιγράψεις με συντομία τα όσα σημαντικά συνέβησαν (ή όχι) στην Πρακτική σου. Αντίστοιχα την ΠΑ αξιολογούν και ο Φορέας και ο Επόπτης Έντυπο Αξιολόγησης ΠΑ από Φοιτητή Έκθεση Αποτίμησης

42 Και μην ξεχάσεις! Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Άνοιξε λογαριασμό στην Alpha Bank (εκτός αν το έχεις κάνει ήδη) Εκτύπωσε το ΙΒΑΝ του λογαριασμού σου και δώσε το στον διοικητικό υπεύθυνο του Τμήματός σου. Κάνε λίγη υπομονή, και σύντομα θα δεις το ποσό που σου αντιστοιχεί να πιστώνεται στο λογαριασμό σου!

43 Τα βήματά μου ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ … Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ «ΕΣΠΑ» ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ (www.pa.uth.gr) ΣΤΟ ΕΠΣ ΤΟΥ Π.Θ.www.pa.uth.gr ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΑΤΛΑΣ (www.atlas.grnet.gr) ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΡΕΑwww.atlas.grnet.gr ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ (www.pa.uth.gr) ΣΤΟ ΕΠΣ ΤΟΥ Π.Θ.www.pa.uth.gr ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ 6 1 2 3 4 5 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ: 1) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ, 2) ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑ

44 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ : Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείς να απευθύνεσαι στο/στη Διοικητικό/ή Υπεύθυνο/η του Τμήματός σου, ή Στο Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Γιαννιτσών και Λαχανά Πολυχώρος Τσαλαπάτα 38500 Βόλος τηλ. & φαξ: 2421 0 06475, 06477 e-mail: gpa@uth.gr, www: pa.uth.gr Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

45 ΤΕΛΟΣ… ΤΕΛΟΣ… : Κάνε like στο facebook https://www.facebook.com/PRACTICAL.TRAINING.UTH …και θα μαθαίνεις απευθείας όλα τα νέα που αφορούν στην ΠΑ! Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!


Κατέβασμα ppt "Σπου… ΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!. Επιστολή της Επιστημονικής Υπεύθυνης Οι οδηγίες αυτές συντάχθηκαν για να σας δώσουν τις βασικό πλαίσιο για να ξεκινήσετε την ΠΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google