Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Θερμόμετρα ονομάζονται τα όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας και μετράνε το πόσο θερμό ή ψυχρό είναι ένα σώμα. Με ποιο συνηθισμένη κλίμακα την Κελσίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Θερμόμετρα ονομάζονται τα όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας και μετράνε το πόσο θερμό ή ψυχρό είναι ένα σώμα. Με ποιο συνηθισμένη κλίμακα την Κελσίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Θερμόμετρα ονομάζονται τα όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας και μετράνε το πόσο θερμό ή ψυχρό είναι ένα σώμα. Με ποιο συνηθισμένη κλίμακα την Κελσίου. Όμως υπάρχουν και άλλες κλίμακες η Φαρενάιτ και η Κέλβιν.

3  Τα πρώτα θερμόμετρα ονομάστηκαν θερμοσκόπια από τους αρχαίους Έλληνες Ήρωνα και Φίλωνα. Νέοι εφευρέτες συγχρόνου θερμομέτρου αναφέρονται πολλοί.

4  Το θερμοσκόπιο του Γαλιλαίου.  Το θερμοσκόπιο του Σαντόριο.  Το θερμόμετρο του Γαλιλαίου.  Το θερμόμετρο του Φαρενάιτ  Το θερμόμετρο του Κελσίου  Το θερμόμετρο του Κέλβιν

5  Το 1593 ο Γαλιλαίος εφηύρε θερμοσκόπιο με νερό το οποίο για πρώτη φορά υπήρχε η δυνατότητα να μετρηθεί η μεταβολή της θερμοκρασίας. Πρόκειται για το πρώτο όργανο που χρησιμοποιήθηκε για την σύγκριση ζεστού με κρύου χωρίς το ανθρώπινο αίσθημα. Επίσης το 1612 ο Ιταλός Σαντόριο εφηύρε θερμοσκόπιο με αριθμητική κλίμακα. Τα δύο αυτά όργανα δεν ήταν πολύ ακριβή. Θερμοσκόπιο Γαλιλαίου

6 Το υδραργυρικό θερμόμετρο αποτελείται από ένα μακρύ και λεπτό γυάλινο σωλήνα, στο μικρό δοχείο περιέχεται ο υδράργυρος. Ο υδράργυρος διαστέλλεται όταν θερμανθεί. Το θερμόμετρο υδράργυρου είναι ακριβές διότι ο υδράργυρος παρουσιάζει χαμηλή τάση ατμών. Το μειονέκτημα του είναι ότι είναι ακατάλληλο για τη μέτρηση θερμοκρασιών κάτω των -32 ο C επειδή, ο υδράργυρος στερεοποιείται.

7  Η μέτρηση των ηλεκτρονικών θερμομέτρων είναι σχεδόν ακριβής. Ο χρόνος μέτρησεις του σώματος ολοκληρώνεται περίπου στα 2 λεπτά.

8  Το «θερμόμετρο του Γαλιλαίου» επινοήθηκε από τον Ιταλό επιστήμονα και βασίζεται στη γνωστή Αρχή του Αρχιμήδη. Είναι ένα θερμόμετρο που κατασκευάζεται από ένα γυάλινο δοχείο και περιέχει διαυγές υλικό.

9  http://efevreseis.blogspot.gr/2012/06/blog- post_19.html http://efevreseis.blogspot.gr/2012/06/blog- post_19.html


Κατέβασμα ppt " Θερμόμετρα ονομάζονται τα όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας και μετράνε το πόσο θερμό ή ψυχρό είναι ένα σώμα. Με ποιο συνηθισμένη κλίμακα την Κελσίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google