Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗ Α’4.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗ Α’4."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗ Α’4

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ Θερμόμετρα ονομάζονται τα όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας και μετράνε το πόσο θερμό ή ψυχρό είναι ένα σώμα. Με ποιο συνηθισμένη κλίμακα την Κελσίου. Όμως υπάρχουν και άλλες κλίμακες η Φαρενάιτ και η Κέλβιν .

3 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ Τα πρώτα θερμόμετρα ονομάστηκαν θερμοσκόπια από τους αρχαίους Έλληνες Ήρωνα και Φίλωνα. Νέοι εφευρέτες συγχρόνου θερμομέτρου αναφέρονται πολλοί.

4 ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΩΝ
Το θερμοσκόπιο του Γαλιλαίου. Το θερμοσκόπιο του Σαντόριο. Το θερμόμετρο του Γαλιλαίου. Το θερμόμετρο του Φαρενάιτ Το θερμόμετρο του Κελσίου Το θερμόμετρο του Κέλβιν

5 ΘΕΡΜΟΣΚΟΠΙΟ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ - ΣΑΝΤΟΡΙΟ
Το 1593 ο Γαλιλαίος εφηύρε θερμοσκόπιο με νερό το οποίο για πρώτη φορά υπήρχε η δυνατότητα να μετρηθεί η μεταβολή της θερμοκρασίας. Πρόκειται για το πρώτο όργανο που χρησιμοποιήθηκε για την σύγκριση ζεστού με κρύου χωρίς το ανθρώπινο αίσθημα. Επίσης το 1612 ο Ιταλός Σαντόριο εφηύρε θερμοσκόπιο με αριθμητική κλίμακα . Τα δύο αυτά όργανα δεν ήταν πολύ ακριβή. Θερμοσκόπιο Γαλιλαίου

6 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ
Το υδραργυρικό θερμόμετρο αποτελείται από ένα μακρύ και λεπτό γυάλινο σωλήνα, στο μικρό δοχείο περιέχεται ο υδράργυρος. Ο υδράργυρος διαστέλλεται όταν θερμανθεί. Το θερμόμετρο υδράργυρου είναι ακριβές διότι ο υδράργυρος παρουσιάζει χαμηλή τάση ατμών. Το μειονέκτημα του είναι ότι είναι ακατάλληλο για τη μέτρηση θερμοκρασιών κάτω των -32ο C επειδή, ο υδράργυρος στερεοποιείται.

7 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ
Η μέτρηση των ηλεκτρονικών θερμομέτρων είναι σχεδόν ακριβής. Ο χρόνος μέτρησεις του σώματος ολοκληρώνεται περίπου στα 2 λεπτά.

8 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ Το «θερμόμετρο του Γαλιλαίου» επινοήθηκε από τον Ιταλό επιστήμονα και βασίζεται στη γνωστή Αρχή του Αρχιμήδη. Είναι ένα θερμόμετρο που κατασκευάζεται από ένα γυάλινο δοχείο και περιέχει διαυγές υλικό.

9 ΠΗΓΕΣ


Κατέβασμα ppt "ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗ Α’4."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google