Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από την μαθήτρια Δέσποινα Χατζηπαναγιώτη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από την μαθήτρια Δέσποινα Χατζηπαναγιώτη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από την μαθήτρια Δέσποινα Χατζηπαναγιώτη
πεινα … Από την μαθήτρια Δέσποινα Χατζηπαναγιώτη

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σε όλο τον κόσμο πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα. Όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα της πείνας αυξάνεται κυρίως σε χώρες όπως η Αφρική. Αποτελέσματα της πείνας μπορεί να είναι σοβαρά όπως η αρρώστια και ο θάνατος.

3 Ποιες είναι οι Επιπτώσεις της Πείνας;
Σε πρώτη φάση, ο χρόνιος κακοσιτισμός οδηγεί σε καθυστερημένη ανάπτυξη τα μικρά παιδιά. Στη συνέχεια, τα πόδια πρήζονται εξαιτίας της έλλειψης πρωτεϊνών, ενώ μειώνονται οι αντιστάσεις στις ασθένεις και η ίαση των τραυμάτων. Επίσης παρουσιάζεται προοδευτική αδυναμία του οργανισμού. Την ίδια στιγμή, εμφανίζονται συμπτώματα (όπως αναιμία, χρόνια διάρροια, συρρίκνωση οργάνων όπως η καρδιά και οι πνεύμονες, υποθερμία, μυική αδυναμία, δυσπεψία) και ασθένειες από την μειωμένη πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους.

4 Ποια τα Αίτια της Πείνας;
Υπάρχουν πολλοί και αλληλοεμπλεκόμενοι παράγοντες που επηρεάζουν το πρόβλημα. Ωστόσο, η Πείνα καθεαυτή μπορεί να προκληθεί από δύο απλούς λόγους: α) Ο πρώτος είναι η Φτώχεια. Όταν δηλαδή κάποιος δεν έχει τα αναγκαία μέσα (χρήματα ή θέση) ώστε να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στην απαραίτητη γι' αυτόν τροφή, με αποτέλεσμα να πεινάει. β) Ο δεύτερος είναι η Έλλειψη Τροφής. Όταν δηλαδή τα τρόφιμα σε μία οικογένεια, περιοχή, χώρα, ή ολόκληρο τον πλανήτη, δεν αρκούν για να θρέψουν ένα ή περισσότερα άτομα, με αποτέλεσμα αυτά να πεινούν.

5 Οι άνθρωποι που πεινούν δεν διστάζουν να βλάψουν το περιβάλλον προκειμένου να επιβιώσουν…

6 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από πείνα και κακοσιτισμό.

7 Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί στον κόσμο
Κάθε χρόνο 18 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από την Πείνα ή από αρρώστιες που σχετίζονται με αυτή. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί στον κόσμο πεθαίνει από την πείνα κάθε 5 δευτερόλεπτα!

8 Βλέπουμε πόσο πολλοί και περίπλοκοι παράγοντες εμπλέκονται στο πρόβλημα της Πείνας !
Σε μια τόσο περίπλοκη κατάσταση, μήπως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ;

9 Και όμως, μπορούμε να κάνουμε πολλά για τους ανθρώπους που υποφέρουν:
αν σταματήσουμε να αδιαφορούμε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας… αν δώσουμε λίγη αγάπη και φροντίδα σε εκείνους που δεν έχουν τίποτα… αν τους προσφέρουμε από το περίσσευμά μας για να μην πεινούν… αν τους ενισχύσουμε οικονομικά για να αγοράσουν λίγη γη και να σταθούν στα πόδια τους…

10 …ίσως τότε τους δώσουμε μια ευκαιρία να ζήσουν !!!
…Ώρα να αναλάβεις δράση!

11 Ποτέ μην ξεχνάς ότι βοηθώντας τον συνάνθρωπό σου…
…κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο !!!


Κατέβασμα ppt "Από την μαθήτρια Δέσποινα Χατζηπαναγιώτη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google