Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανθρώπινο σώμα Το στόμα και τα δόντια Μεντεσίδου Σόνια Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανθρώπινο σώμα Το στόμα και τα δόντια Μεντεσίδου Σόνια Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανθρώπινο σώμα Το στόμα και τα δόντια Μεντεσίδου Σόνια Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ

2 Τι είναι; Τμήμα επεισοδίου παιδικής σειράς της κρατικής τηλεόρασης. Κάθε επεισόδιο αναφέρεται σε διαφορετικό όργανο ή ιστό ή τμήμα του σώματος. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, το θέμα είναι ο ρόλος των μικροβίων στην τερηδονική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στη στοματική κοιλότητα.

3 Ειδικότερα… Η ζάχαρη αποτελεί το θρεπτικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των υπεύθυνων για τη νόσο μικροβίων. Όσο συχνότερη είναι η κατανάλωση ζάχαρης, τόσο συχνότερα βλάπτεται η ιοντική ισορροπία στο περιβάλλον του στόματος, με αποτέλεσμα την επαναλαμβανόμενη αφαλάτωση των σκληρών οδοντικών ιστών. Οι θέσεις έναρξης της αφαλάτωσης συνήθως αφορούν θέσεις κατακράτησης μικροβιακής πλάκας, όπως οπές, σχισμές κλπ. Το βούρτσισμα αμέσως μετά τη λήψη ζαχαρούχων γευμάτων είναι ο σημαντικότερος προληπτικός παράγοντας για την νόσο τερηδόνα.

4 Το επεισόδιο αυτό επιτυγχάνει… Να παρουσιάσει στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο το ρόλο των μικροβίων στη στοματική κοιλότητα. Να καθοδηγήσει τα παιδιά στην καθημερινή χρήση των μέσων στοματικής υγιεινής. Να τα παρακινήσει να υιοθετήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=ssMrqcIyIrg&featu re=results_video&playnext=1&list=PL95FBBC4C5E9 1EF14


Κατέβασμα ppt "Ανθρώπινο σώμα Το στόμα και τα δόντια Μεντεσίδου Σόνια Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google