Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Hackers/Crackers Διαφορές και ομοιότητες. Επιμέλεια εργασίας: Αγγελίδης Χάρης Κάκο Νάσος Μπατμανίδης Βασίλης Σεραλίδης Γιώργος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Hackers/Crackers Διαφορές και ομοιότητες. Επιμέλεια εργασίας: Αγγελίδης Χάρης Κάκο Νάσος Μπατμανίδης Βασίλης Σεραλίδης Γιώργος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Hackers/Crackers Διαφορές και ομοιότητες

2 Επιμέλεια εργασίας: Αγγελίδης Χάρης Κάκο Νάσος Μπατμανίδης Βασίλης Σεραλίδης Γιώργος

3 Hackers Hacker (κατά μία έννοια) είναι αυτός που συλλέγει γνώση για ένα λογισμικό, κερδίζει πρόσβαση σε σημεία που ένας χρήστης δεν ξέρει ή δεν μπορεί να έχει, και βάσει των γνώσεών του το επεκτείνει δίνοντας του νέες δυνατότητες ή διορθώνοντας προβλήματά του (bugs).

4 Τι είναι το bug Software bug είναι ένα λάθος, σφάλμα, αποτυχία, ή ελάττωμα σε ένα πρόγραμμα λογισμικού που το οδηγεί σε ανεπιθύμητη συμπεριφορά (π.χ. εμφάνιση λανθασμένου αποτελέσματος). Τα περισσότερα bugs προέρχονται από ανθρώπινα λάθη ή σφάλματα που γίνονται είτε στον πηγαίο κώδικα είτε στον σχεδιασμό/αρχιτεκτονική του προγράμματος, και μερικά προέρχονται από την εσφαλμένη παραγωγή κώδικα από έναν μεταγλωττιστή. Software bug είναι ένα λάθος, σφάλμα, αποτυχία, ή ελάττωμα σε ένα πρόγραμμα λογισμικού που το οδηγεί σε ανεπιθύμητη συμπεριφορά (π.χ. εμφάνιση λανθασμένου αποτελέσματος). Τα περισσότερα bugs προέρχονται από ανθρώπινα λάθη ή σφάλματα που γίνονται είτε στον πηγαίο κώδικα είτε στον σχεδιασμό/αρχιτεκτονική του προγράμματος, και μερικά προέρχονται από την εσφαλμένη παραγωγή κώδικα από έναν μεταγλωττιστή.

5 Αναφορές που λεπτομερώς καταγράφουν τα bugs σε ένα πρόγραμμα αποκαλούνται συνήθως αναφορές bugs, αναφορές σφαλμάτων, αναφορές προβλημάτων, αναφορές αλλαγών κ.λ.π. Αναφορές που λεπτομερώς καταγράφουν τα bugs σε ένα πρόγραμμα αποκαλούνται συνήθως αναφορές bugs, αναφορές σφαλμάτων, αναφορές προβλημάτων, αναφορές αλλαγών κ.λ.π.

6 Τα bugs μπορεί να έχουν μια ποικιλία επιδράσεων, με διάφορα επίπεδα δυσχέρειας προς τον χρήστη του προγράμματος. Μερικά bugs έχουν μόνο μια λεπτή επίδραση στην λειτουργικότητα του προγράμματος, και μπορούν έτσι να παραμείνουν μη ανιχνευθέντα για πολύ καιρό. Σοβαρότερα bugs μπορεί να προκαλέσουν στο πρόγραμμα πάγωμα που οδηγεί σε αδυναμία εκτέλεσης.

7 Crackers Οι crackers από την άλλη πλευρά είναι εμπαθείς hackers, που σκοπεύουν σε προσωπικά οφέλη ή στην καταστροφή συστημάτων. Αυτοί έχουν πολλές ικανότητες. Χαρακτηρίζονται όμως περισσότερο από την επιθυμία τους να καταστρέψουν παρά από τις ικανότητές τους στον προγραμματισμό. Οι crackers από την άλλη πλευρά είναι εμπαθείς hackers, που σκοπεύουν σε προσωπικά οφέλη ή στην καταστροφή συστημάτων. Αυτοί έχουν πολλές ικανότητες. Χαρακτηρίζονται όμως περισσότερο από την επιθυμία τους να καταστρέψουν παρά από τις ικανότητές τους στον προγραμματισμό.

8 Συχνά είναι έφηβοι χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες, οι οποίοι έχουν κατεβάσει ένα από τα εκατοντάδες προγράμματα που σου δίνουν τη δυνατότητα να προκαλέσεις κάποια ζημιά χωρίς να έχει κάποιες σε βάθος ικανότητες χειρισμού υπολογιστών ή προγραμματισμού. Θεωρούνται περισσότερο μέλη κάποιας υποκουλτούρας.

9 Οι πραγματικά ικανοί crackers είναι πολύ λίγοι. Αυτοί είναι άνθρωποι που πραγματικά ξέρουν να σπάνε την ασφάλεια διαφόρων συστημάτων. Κάτι τέτοιο απαιτεί πολλή μελέτη, υψηλή ευφυΐα, και αρκετή διάθεση για πρόκληση κακού. Οι πραγματικά ικανοί crackers είναι πολύ λίγοι. Αυτοί είναι άνθρωποι που πραγματικά ξέρουν να σπάνε την ασφάλεια διαφόρων συστημάτων. Κάτι τέτοιο απαιτεί πολλή μελέτη, υψηλή ευφυΐα, και αρκετή διάθεση για πρόκληση κακού.

10 Αν και σπάνια συναντώνται, οι crackers αυτοί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι επειδή είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να κάνουν κακό και επειδή πολλοί από αυτούς γράφουν τα προγράμματα που χρησιμοποιούν οι λιγότερο ικανοί.

11


Κατέβασμα ppt "Hackers/Crackers Διαφορές και ομοιότητες. Επιμέλεια εργασίας: Αγγελίδης Χάρης Κάκο Νάσος Μπατμανίδης Βασίλης Σεραλίδης Γιώργος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google