Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ
ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: Μορφολογία, Χλωρίδα και Πανίδα του Αίνου ΟΜΑΔΑ: ‘’ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ’’ ΜΠΡΟΥΝΟ ΚΙΟΣΕ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΟΜΗΣ

2 ΧΛΩΡΙΔΑ Πτεριδόφυτα Σπερματόφυτα
Ο αριθμός των ειδών χλωρίδας του Εθνικού Δρυμού του Αίνου υπολογίζεται περίπου σε 400. Πτεριδόφυτα Σπερματόφυτα Έχουν γνήσιες ρίζες βλαστούς και φυλά όμως δεν σχηματίζουν άνθη και φυσικά ούτε καρπούς και σπέρματα γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως κρυπτόγαμο φυτό Τα φυτά που ο πολλαπλασιασμός τους γίνεται με σπέρματα σε αντίθεση με τα πτεριδόφυτα και ονομάζονται ‘φανερόγαμα’ Έχουμε και άλλες μεγάλες ομάδες φυτών , όπως π.χ. οι Μύκητες, οι Λειχήνες, τα Βρυόφυτα κ.λπ

3 Δάσος κεφαλληνιακής Ελάτης στην περιοχή Μελανίτσας του Εθνικού Δρυμού.

4 . Το είδος Viola cephalonica ενδημικό του Εθνικού Δρυμού Αίνου

5 . Η Παιώνια (Paeonia) είναι γένος ιδιαίτερα όμορφου αγριολούλουδου που συναντάται στην ελληνική ύπαιθρο και γενικότερα στην Μεσόγειο. Το είδος Paeonia mascula (Παιώνια) χαρακτηριστικό του Εθνικού Δρυμού

6 Χαρακτηριστική βλάστηση στο Όρος Ρούδι με μίξη κεφαλληνιακής Ελάτης και αειφύλλων πλατύφυλλων ειδών.

7 ΠΑΝΙΔΑ Στον Αίνο, το Μεγάλο Βουνό της Κεφαλονιάς ζουν μικρά θηλαστικά: όπως η αλεπού, το κουνάβι, ο λαγός, ο τυφλοπόντικας, ο σκαντζόχοιρος κ.ά. Επίσης έχουν εντοπιστεί οκτώ είδη ερπετών. Συνήθη ερπετά: είναι, οι σαύρες και τα φίδια. Ένα από τα φίδια που ζουν στον Αίνο είναι η οχιά, φίδι δηλητηριώδες. Στα έντοµα: κυριαρχούν οι αράχνες, οι σκορπιοί κ.ά. Μερικά είδη εντόµων είναι ενδηµικά για τον Αίνο ενώ το µόνο είδος αµφιβίου που έχει εντοπιστεί είναι ο κοινός φρύνος. Τέλος, στον Αίνο βρίσκει καταφύγιο µία μικρή αγέλη άγριων αλόγων που ζουν στο δάσος. Είναι απόγονοι ήµερων αλόγων, του είδους Equus cabalus, τα οποία µάλλον ξέφυγαν πριν από πολλές δεκαετίες και έχουν πλέον προσαρµοστεί στις δύσκολες συνθήκες του Μεγάλου Βουνού.

8 Χαρακτηριστικά είδη ορνιθοπανίδας του Εθνικού Δρυμού Αίνου.
Ορνιθοπανίδα Χαρακτηριστικά είδη ορνιθοπανίδας του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Πετροπέρδικα Διπλοσαϊνο

9 Σαύρα του Εθνικού Δρυμού.
Αμφίβια & Ερπετά Σαύρα του Εθνικού Δρυμού.

10 Θηλαστικά Ο Εθνικός Δρυμός στερείται μεγαλόσωμων θηλαστικών. Σημαντική εξαίρεση αποτελεί μια ολιγομελής ομάδα σχετικά μικρόσωμων αλόγων,που διαβιώνει ελεύθερα σε ημιάγρια κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής, στις ΝΑ πλευρές του όρους Αίνος.

11 ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ Έδαφος :Τα εδάφη της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Αίνου είναι ορφανά, ασβεστολιθογενή δασικά εδάφη, ισχυρά διαβρωμένα κατά θέσεις, ρηχά και εξαιρετικά χαλικώδη.


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google