Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικό Έτος 2014-2015 1 ο ΕΚ Καρδίτσας Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης “H ενδοσχολική επιμόρφωση της καρδιάς μας. Ο ένας για τον άλλο” Η χρήση του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικό Έτος 2014-2015 1 ο ΕΚ Καρδίτσας Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης “H ενδοσχολική επιμόρφωση της καρδιάς μας. Ο ένας για τον άλλο” Η χρήση του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικό Έτος 2014-2015 1 ο ΕΚ Καρδίτσας Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης “H ενδοσχολική επιμόρφωση της καρδιάς μας. Ο ένας για τον άλλο” Η χρήση του Λειτουργικού Συστήματος LINUX για διδακτικές ανάγκες

2 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ Η ιστορία και η φιλοσοφία του LINUX. Η προώθηση του LINUX και ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Πηγές πληροφοριακού υλικού. Χρήση ενός UBUNTU LTSP εργαστηρίου. Διαχείριση επιφάνειας εργασίας, διαχείριση αρχείων, Εκτυπώσεις. Ηλεκτρονική διαχείριση τάξης. Ισοδυναμία εφαρμογών LINUX-WINDOWS. Περιήγηση στο Διαδίκτυο. Συμπίεση-αποσυμπίεση αρχείων. Ανάγνωση αρχείων pdf. Εγγραφή cd/dvd. Αναπαραγωγή ήχου-βίντεο. Επεξεργασία εικόνας-ήχου-βίντεο. Αντιβιοτικό πρόγραμμα. Χρήση του πακέτου γραφείου LibreOffice.

3 Σκοπός Οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το ΕΛ/ΛΑΚ Λειτουργικό Σύστημα LINUX και να μπορούν να το χρησιμοποιούν σε αυτόνομους υπολογιστές και στους υπολογιστές των εργαστηρίων για διδακτικές ανάγκες.

4 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ Η ιστορία και η φιλοσοφία του LINUX. Η προώθηση του LINUX και ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Πηγές πληροφοριακού υλικού.

5 Ιστορία LINUX Δημιουργήθηκε το 1991 στη Φινλανδία από τον Φινλανδό φοιτητή του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι Linus Torvalds. Σχεδιάστηκε για προσωπικούς υπολογιστές αρχιτεκτονικής Intel x86. Σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν παντού: Από παιχνιδομηχανές, φορητές συσκευές Android και Web servers (π.χ. google, facebook, twitter) μέχρι υπερυπολογιστές(9 στους 10 το χρησιμοποιούν).

6 Φιλοσοφία LINUX Είναι ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα) Λειτουργικό Σύστημα. Είναι δωρεάν, που αναπτύσσεται από χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου συνεργατικά, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δουν τις εντολές του, να τις τροποποιήσουν, αλλά είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το αποτέλεσμα στην κοινότητα του.

7 Βασικά χαρακτηριστικά Είναι οικογένεια λειτουργικών συστημάτων- διανομές. Τις διανομές τις χωρίζουμε σε κατηγορίες. Σήμερα οι κατηγορίες που ξεχωρίζουν είναι οι: α. DEBIAN( π.χ. UBUNTU, MINT) β. FEDORA (π.χ. CENTOS, ORACLE UNIX) γ. SUSE( π.χ. ΟPENSUSE)

8 LINUX KAI ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ H υπηρεσία της Τεχνικής Στήριξης του Υ.ΠΑΙ.Θ: ts.sch.grts.sch.gr Η δράση “Πρακτική Εκπαίδευση για τον Εκπαιδευτικό Πληροφορικής” στο πλαίσιο του έργου “Στηρίζω” του Π.Σ.Δ.: training.sch.grtraining.sch.gr

9 Πληροφοριακό υλικό users.sch.gr/alkisg/tosteki: To φόρουμ των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, “Το Στέκι των Πληροφορικών” users.sch.gr/alkisg/tostek www.ellak.gr: Ελληνικός οργανισμός που προωθεί το ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικό. www.ellak.gr www.linux.gr: Αξιόλογη ιστοσελίδα για το linux, δημιούργημα φίλων του LINUX από όλη την Ελλάδα www.linux.gr www.ubuntistas.gr: To καλύτερο ελληνικό περιοδικό (δωρεάν και ηλεκτρονικό) για το LINUX www.ubuntistas.gr forum.osarena.net: Αξιόλογο φόρουμ για τεχνολογικά θέματα forum.osarena.net www.linux.com: H επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού Linux Foundation www.linux.com www.edx.org: Εκπαιδευτικός οργανισμός που προσφέρει ψηφιακά μαθήματα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας(ΜΟΟCS). www.edx.org www.udemy.com: Εκπαιδευτικός οργανισμός που προσφέρει ψηφιακά μαθήματα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας(MOOCS). www.udemy.com www.google.com( με λέξη κλειδί linux) www.google.com

10 Πληροφοριακό υλικό users.sch.gr/alkisg/tosteki: To φόρουμ των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, “Το Στέκι των Πληροφορικών”. users.sch.gr/alkisg/tosteki www.ellak.gr: Ελληνικός οργανισμός που προωθεί το ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικό. www.ellak.gr www.linux.gr: Αξιόλογη ιστοσελίδα για το linux, δημιούργημα φίλων του LINUX από όλη την Ελλάδα. www.linux.g www.ubuntistas.gr: To καλύτερο ελληνικό περιοδικό (δωρεάν και ηλεκτρονικό) για το LINUX.www.ubuntistas.gr forum.osarena.net: Αξιόλογο φόρουμ για τεχνολογικά θέματα. forum.osarena.net www.linux.com: H επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού Linux Foundation. www.linux.com www.edx.org: Εκπαιδευτικός οργανισμός που προσφέρει ψηφιακά μαθήματα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας(ΜΟΟCS). www.edx.or www.udemy.com: Εκπαιδευτικός οργανισμός που προσφέρει ψηφιακά μαθήματα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας(MOOCS). www.udemy.com www.google.com( με λέξη κλειδί linux). www.google.com


Κατέβασμα ppt "Σχολικό Έτος 2014-2015 1 ο ΕΚ Καρδίτσας Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης “H ενδοσχολική επιμόρφωση της καρδιάς μας. Ο ένας για τον άλλο” Η χρήση του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google