Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια Μίγματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια Μίγματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια Μίγματα

3 Μίγματα Τι ονομάζουμε μίγμα; Άλλα συστατικά Από ποιες ουσίες αποτελείται το σοκολατούχο γάλα; γάλα κακάο ζάχαρη Οι ουσίες που προκύπτουν από την ανάμειξη καθαρών ουσιών ονομάζονται μίγματα. Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια

4 Καθαρές ουσίες Από τι αποτελούνται τα παρακάτω σώματα; γάλα κακάο ζάχαρη Τα σώματα αυτά δεν αποτελούνται από διαφορετικά υλικά. Είναι καθαρές ουσίες. Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια

5 ΕΤΕΡΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ Τι ονομάζουμε ετερογενές μίγμα; ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 1.ΝΤΟΜΑΤΑ 2.ΠΙΠΕΡΙΑ 3.ΕΛΙΑ 4.ΚΡΕΜΜΥΔΙ 5.ΑΓΓΟΥΡΙ 6.ΤΥΡΙ 7.ΛΑΔΙ 8.ΑΛΑΤΙ Ένα μίγμα ονομάζεται ετερογενές όταν μπορούμε να διακρίνουμε τα συστατικά του. Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια

6 Άλλα ετερογενή μίγματα σοκολατούχο γάλα σκουπίδια ζάχαρη και καφές Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια

7 ΟΜΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ Τι είναι το ομογενές μίγμα; αέρας ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 1.ΑΖΩΤΟ 2.ΟΞΥΓΟΝΟ 3.ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ 4.ΑΛΛΑ ΑΕΡΙΑ Ένα μίγμα ονομάζεται ομογενές όταν δεν μπορούμε να διακρίνουμε τα συστατικά του. Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια

8 Άλλα ομογενή μίγματα κρασί αλατόνερο Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια χρυσός

9 Διαλύματα Τι ονομάζουμε διάλυμα; Τα ομογενή μίγματα λέγονται και διαλύματα. αλατόνερο Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Διαλύτης: Είναι το νερό, διότι περιέχεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο μίγμα. Διαλυμένη ουσία: Είναι το αλάτι, διότι δεν περιέχεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο μίγμα. κάντε κλικ για τη συνέχεια

10 Διαλύω όσο αλάτι θέλω στο νερό; αλατόνερο κάνε κλικ για να δεις την απάντηση Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

11 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μπορώ να διαλύσω ορισμένη ποσότητα αλατιού στο νερό. Αν συνεχίσω να ρίχνω αλάτι, τότε αυτό δε θα διαλύεται αλλά θα κατακάθεται στον πυθμένα. Η ποσότητα που κατακάθεται στον πυθμένα ονομάζεται: Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια ίζημα κάντε κλικ για τη συνέχεια

12 Πού πιστεύετε ότι θα διαλυθεί περισσότερο αλάτι; α. σε μεγάλο όγκο νερού β. σε μικρό όγκο νερού γ. διαλύεται η ίδια ποσότητα αλατιού ανεξάρτητα από τον όγκο του νερού κάνε κλικ για να δεις την απάντηση επόμενο Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

13 Μπράβο!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

14 Λάθος!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

15 Λάθος!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

16 Πού πιστεύετε ότι θα διαλυθεί περισσότερο αλάτι; α. σε ζεστό νερό β. σε κρύο νερό γ. διαλύεται η ίδια ποσότητα αλατιού ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του νερού κάνε κλικ για να δεις την απάντηση κρύο νερό ζεστό νερό επόμενο Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

17 Μπράβο!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

18 Λάθος!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

19 Λάθος!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

20 Ποιο συστατικό διαλύεται περισσότερο στο νερό; ζάχαρη αλάτι α. από τις εικόνες φαίνεται ότι η ζάχαρη διαλύεται περισσότερο στο νερό β. από τις εικόνες φαίνεται ότι το αλάτι διαλύεται περισσότερο στο νερό γ. πρέπει να κάνουμε ένα σχετικό πείραμα για να το διαπιστώσουμε κάνε κλικ για να δεις την απάντηση επόμενο Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

21 Μπράβο!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

22 Λάθος!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

23 Λάθος!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

24 Πού θα διαλυθεί περισσότερο αλάτι; κάνε κλικ για να δεις την απάντηση κρασί νερό α. από τις εικόνες φαίνεται ότι το αλάτι διαλύεται περισσότερο στο νερό β. από τις εικόνες φαίνεται ότι το αλάτι διαλύεται περισσότερο στο κρασί γ. πρέπει να κάνουμε ένα σχετικό πείραμα για να το διαπιστώσουμε επόμενο Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

25 Μπράβο!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

26 Λάθος!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

27 Λάθος!!! επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

28 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ποσότητα της διαλυμένης ουσίας που μπορεί να διαλυθεί σε ένα διαλύτη εξαρτάται από την ποσότητα, τη θερμοκρασία, το είδος του διαλύτη και από το είδος της ουσίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα και η θερμοκρασία του διαλύτη, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας μπορεί να διαλυθεί. επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

29 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ποσότητα της διαλυμένης ουσίας που μπορεί να διαλυθεί σε ένα διαλύτη εξαρτάται από την ποσότητα, τη θερμοκρασία, το είδος του διαλύτη και από το είδος της ουσίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα και η θερμοκρασία του διαλύτη, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας μπορεί να διαλυθεί. επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

30 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ποσότητα της διαλυμένης ουσίας που μπορεί να διαλυθεί σε ένα διαλύτη εξαρτάται από την ποσότητα, τη θερμοκρασία, το είδος του διαλύτη και από το είδος της ουσίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα και η θερμοκρασία του διαλύτη, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας μπορεί να διαλυθεί. επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

31 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ποσότητα της διαλυμένης ουσίας που μπορεί να διαλυθεί σε ένα διαλύτη εξαρτάται από την ποσότητα, τη θερμοκρασία, το είδος του διαλύτη και από το είδος της ουσίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα και η θερμοκρασία του διαλύτη, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας μπορεί να διαλυθεί. επιστροφή Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια

32 Η παρουσίαση αυτή δημιουργήθηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως υποστηρικτικό εργαλείο στη διδασκαλία του κεφαλαίου ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ του σχολικού βιβλίου της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Αν θέλετε να υποβάλλετε κάποιο σχόλιο ή έχετε εντοπίσει κάποιο λάθος, παρακαλώ επικοινωνήστε: ( Για έξοδο κάντε δεξί κλικ και πατήστε «Τέλος προβολής») Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια Παρακολούθησέ το ξανά πηγές εικόνων

33 ΠΗΓΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ Η παρούσα παρουσίαση έχει εκπαιδευτικό σκοπό, μη εμπορικό. Για τη δημιουργία της χρησιμοποιήθηκαν κάποιες εικόνες που αντλήθηκαν από το διαδίκτυο. Παρακάτω αναφέρονται οι πηγές τους. Δεν έχω πρόθεση να παραβιάσω τα πνευματικά δικαιώματα κανενός και είμαι πολύ προσεκτική όταν χρησιμοποιώ υλικό από το διαδίκτυο. Αν όμως κάποιος πιστεύει ότι θίγονται τα δικαιώματά του από τις παρουσιάσεις μου, παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου. Πηγή: Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα συνέχεια πηγών 59/xhbqmvclbg4e046d __65705_zoo m.jpg

34 D359A4A881A4BAE1D8C451EADC.jpg /kakao_gro.jpg Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα συνέχεια πηγών Πηγή:

35 content/uploads/2013/07/skoupidia.jpg 99iMVFvSclo/TsBcTYVE1RI/AAAAAAAAdOk/nP EGpfmwVOY/s1600/40.jpg Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα συνέχεια πηγών Πηγή: 506.jpg

36 content/uploads/aeras_kopanistos_large.jpg 3yiQ_sT4HRA/UZEHkbr6_tI/AAAAAAABlJg/mLB 7-vDU7Z0/s1600/krasi-1.jpg ton-vicha-to-alatonero.jpg Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα συνέχεια πηγών Πηγή:

37 8FC03C25A447E9D4D7634D258A9.jpg p/DSGL- C135/474/3141,12622/images/img3_87.jpg 62DaallR_so/Uc7MvuTnSVI/AAAAAAAABbs/C0l X6BtBlHU/s1000/water-glasses.jpg Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα συνέχεια πηγών Πηγή:

38 content/uploads/2013/09/%CE%95%CE%A5%C E%94%CE%91%CE%A0- %CE%9C%CE%95%CE%99%CE%A9%CE%A3%C E%97- %CE%A4%CE%99%CE%9C%CE%A9%CE%9D.jpg 04/boilingwater_full.jpg /alg_salt_shaker.jpg Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα συνέχεια πηγών Πηγή:

39 mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/ /l ow/assets_LARGE_t_189761_ JPG https://encrypted- tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRslppK C0aTjsdLqHjC3JsymVBEkZGnduduCkhiapM9M H1QQ1uChw alatonero.jpg Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα επιστροφή Πηγή:


Κατέβασμα ppt "Δημιουργήθηκε από την Πασχαλίνα Γκρούγια κάντε κλικ για τη συνέχεια Μίγματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google