Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3
Θρησκευτικά Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3

2 Βιβλίο Θρησκευτικών 21. Η θεραπεία ενός παράλυτου στην Καπερναούμ: Ο Χριστός ελευθερώνει από την ασθένεια και τις απάνθρωπες αντιλήψεις για αυτήν σελ.91 Εργασία: Βρείτε και φέρτε στην τάξη φωτογραφίες ατόμων με ειδικές ανάγκες που διαπρέπουν σήμερα στην επιστήμη, στον αθλητισμό, στη ζωγραφική, στη μουσική και αλλού.

3 Πρόλογος Στη σύγχρονη εποχή τα άτομα με αναπηρία χαρακτηρίζονται και ως άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Αυτό είναι που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και πλέον είναι συνηθέστερη μα και περισσότερο αρμοστή η ονομασία ‘άτομα με ειδικές ικανότητες. Ο όρος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό της κοινής δραστηριότητας λόγου έργου ή άμεσης αντίληψης, λόγω σωματικής ή πνευματικής βλάβης ενός ανθρώπου.

4 Αντιμετώπιση των ανθρώπων με ειδικές ικανότητες
Οι άνθρωποι αυτοί χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο καθώς και από τα ίδια τα κράτη. Ανάμεσα στα άτομα αυτά υπάρχουν αυτοί που γεννήθηκαν με κάποιου είδους αναπηρία και αυτοί που την απέκτησαν λόγω κάποιου τραυματισμού ή κάποιας μετάλλαξης.

5 Ρατσισμός στα άτομα με ειδικές ικανότητες
Οι άνθρωποι με αναπηρία αποτελούν το 13% του πληθυσμού και συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία. Σήμερα στην ευρωπαϊκή ένωση ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αναπηρίας ξεπερνά τα πενήντα εκατομμύρια. Στη κοινωνική τους ζωή τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν καθημερινά τον παραγκωνισμό και την απομόνωση από τα άλλα «φυσιολογικά» άτομα. Πέφτουν θύματα προκαταλήψεων λόγω κάποιας σωματικής αναπηρίας για την οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη, αφού είτε την έχουν κληρονομήσει είτε είχαν κάποιο ατύχημα.

6 Άτομα με ειδικές ικανότητες και αθλητισμός
Παράδειγμα για όλους αποτελούν οι αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων. Η Μάρλα Ράιαν διακρίνει μόνο σκιές. Στον κόσμο της τα πάντα είναι θολά και όμως κατόρθωσε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνει το Η Μάρλα Ράιαν αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια Αμερικής στα μέτρα κατέκτησε 4 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

7 Ένας αθλητής με εκ γενετή αναπηρία ο οποίος κατάφερε να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς αγώνες είναι ο Oscar Pistorius, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς περόνη και έπειτα από πολλή προσπάθεια ο Oscar κατόρθωσε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Ο Μιχάλης Παυλής είναι Έλληνας αθλητής ο οποίος έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας την οποία όμως ξεπέρασε και συνεχίζει να αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα.

8 Άτομα με ειδικές ικανότητες στη ζωγραφική
Στη τομέα της ζωγραφικής ο Vincent Van Gogh ήταν παρανοϊκός και ζωγράφιζε έτσι ώστε να εξισορροπήσει μέσα του έναν κόσμο που του έμοιαζε ξένος. Μία ακόμη προσωπικότητα στη ζωγραφική ήταν η Φρίντα Κάλο η οποία από παιδί έπασχε από πολιομυελίτιδα, ενώ ένα ατύχημα σήμανε για αυτή αναπηρία εφ’ όρου ζωής.

9 Άτομα με ειδικές ικανότητες στη μουσική και στο χορό
Στη μουσική ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν δημιούργησε συνθέσεις που αντηχούν στην αιωνιότητα παρότι στα 28 του έχασε την ακοή του. Στο χορό η Σούντχα Τσαντράν παρότι είχε ένα τεχνητό πόδι, εξαιτίας ενός ακρωτηριασμού, κατάφερε να εξελιχθεί σε μία από τις καλύτερες χορεύτριες της Ινδίας.

10

11 Συγγραφείς Ο Κρίστι Μπράουν έπασχε από εκ γενετής εγκεφαλική παράλυση ωστόσο στα 5 του έπιασε μια κιμωλία ανάμεσα στα πόδια του και άρχισε να ζωγραφίζει ενώ μετά από 17 χρόνια εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο. Η Έλεν Κέλερ έχασε την ακοή και την όραση της 19 μήνες μετά τη γέννηση της. Παρόλα αυτά κατάφερε να αποκτήσει πτυχίο Καλών Τεχνών ενώ έγραψε 12 βιβλία.

12 Άτομα με ειδικές ικανότητες και επιστήμες
ο Stephen Hawking εισήχθη στο νοσοκομείο όπου του διαγνώσθηκε μία ασθένεια στους νευρώνες. Σήμερα ζει καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα η οποία λειτουργεί μέσω υπολογιστή ενώ συνεχίζει να δουλεύει απτόητα. Ο Τζον Νας στον άρχισαν να του δημιουργούνται ψευδαισθήσεις οι οποίες τον οδήγησαν σε εγκλεισμό σε ψυχιατρικά ιδρύματα για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, ο Albert Einstein διάσημος για τη θεωρία της σχετικότητας ήταν δυσλεκτικός ενώ στο σχολείο είχε κακές επιδόσεις.

13 Alicia Alonso H Alicia Alonso Martínez είναι μία απόλυτη μπαλαρίνα και χορογράφος. Γεννήθηκε 21 Δεκεμβρίου 1920 στην Κούβα. Το συγκρότημα μπαλέτου που δημιούργησε έγινε το 1955 το Μπαλέτο της Κούβας. Φημίζεται για τις ερμηνείες στο μπαλέτο Giselle και την έκδοση της για το μπαλέτο Carmen. Από την ηλικία των 19 ετών, η Alicia ταλαιπωρήθηκε από ένα ελάττωμα στο μάτι και ήταν μερικώς τυφλή. Οι παρτενέρ της έπρεπε πάντα να είναι στο ίδιο ακριβώς σημείο που εκείνη περίμενε να βρίσκονται, ενώ ταυτόχρονα εκείνη χρησιμοποιούσε φώτα σε διάφορα μέρη του σταδίου για να τους καθοδηγήσει.

14 Λούντβιχ βαν Μπετόβεν Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της κλασσικής μουσικής, ο Μπετόβεν άρχισε να χάνει την ακοή του σταδιακά μέχρι που έγινε τελείως κωφός. Για να μπορεί να παίξει χρησιμοποιούσε μια ειδική διάταξη που μετέφερε τις δονήσεις από το πιάνο στο σώμα του με μια ράβδο που έπρεπε να δαγκώνει κατά τη διάρκεια των ρεσιτάλ.

15 Βίνσεντ Βαν Γκογκ Ένας από τους καλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών είναι και ο Ολλανδός Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Από τα παιδικά του χρόνια παρουσίασε τάση μελαγχολίας και ψυχολογικά προβλήματα. Το εισάγεται στο ψυχιατρικό κέντρο στο Σαίν Ρεμί, όπου πάσχει από κατάθλιψη. Εγκαταλείπει την ψυχιατρική του κλινική και συνεχίζει να ζωγραφίζει. Εν ζωή το έργο δε σημείωσε επιτυχία, ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο μετά το θάνατό του το 1890 η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους.


Κατέβασμα ppt "Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google