Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Study visit Νο 92 Participant: Martinou Sotiria School Adviser at Primary School at the 4th Region of Crete at Regional Directorate of Primary Education.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Study visit Νο 92 Participant: Martinou Sotiria School Adviser at Primary School at the 4th Region of Crete at Regional Directorate of Primary Education."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Study visit Νο 92 Participant: Martinou Sotiria School Adviser at Primary School at the 4th Region of Crete at Regional Directorate of Primary Education at Heraklion Crete Regional Directorate of Primary and Secondary Education of Crete

3 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ Το χρονικό διάστημα 18/11/2012 μέχρι 24/11/2012 βρέθηκα τις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα/ΒΕΛΓΙΟ μαζί με άλλα ένδεκα άτομα: FELBER Philippe FR- Γαλλία DI LORENZO Fiorella IT-Ιταλία MERCURI Patrizia IT-Ιταλία KURLAVICIENE Inga LT-Λετονία TENEVA Vladimira BG- Βουλγαρία MOREIRA Patrícia PT- Πορτογαλία HETTERUD Jan Kristian NO- Νορβηγία FRAUNDORFER Andrea AT-Αυστρία BALODE Silva LV-Λετονία KUKKONEN Hanna FI-Φιλανδία POPESCU Mariana RO-Ρουμανία MARTINOU Sotiria GR- Ελλάδα

4 Τίτλος της Επίσκεψης Μελέτης: "An approach to limit-crossing behaviour in schools" Ενημερωθήκαμε για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Φλαμανδική περιοχή του Βελγίου, και την παρουσίαση του σχεδίου δράσης για το «σκασιαρχείο / κοπάνα από το σχολείο», και την καταπολέμηση άλλων συμπεριφορών που ξεφεύγουν από την κανονική συμπεριφορά (με έμφαση σε δράσεις στην περιοχή των Βρυξελλών). Έγινε παρουσίαση σχετικά με τη λειτουργία του «CLB» (Κέντρο για την παρακολούθηση των μαθητών), και τις Υπηρεσίες Παιδαγωγικής καθοδήγησης

5 Αμβέρσα Μας ενημέρωσαν για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Αμβέρσα και για το project 'Time-Out'. Επισκεφθήκαμε το χώρο του Elegast που εφαρμόζεται το πρόγραμμα, για πρακτική άσκηση και ξενάγηση.

6 Project POD Επισκεφθήκαμε το χώρο που δέχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα μαθητές που δεν έχουν τακτική φοίτηση στο σχολείο και στον οποίο εφαρμόζεται το project POD., που βοηθά τους νέους να ξεκινήσουν μια νέα ζωή και να οργανώσουν τη ζωή τους: οι νέοι και οι νέες έφηβες μητέρες εκπαιδεύονται να μαγειρεύουν, να φροντίζουν τα μωρά τους, να περιποιούνται ζώα στο αγρόκτημα, να εξοικειώνονται με τους υπολογιστές και να ασχολούνται με σπορ.

7 Αίθουσα συνεδριάσεων Ξενοδοχείου Radisson Blu, Belgium Brussels Πολύ σημαντικό θεωρήθηκε από τους διοργανωτές και η συμμετοχή εκπροσώπων από το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, στους οποίους παρουσιάσαμε συμπεράσματα και παρατηρήσεις από την επίσκεψη μελέτης που πραγματοποιήσαμε.

8 «Victor Horta-school» Με την επίσκεψή μας στο επαγγελματικό σχολείο με την επωνυμία «Victor Horta-school» γνωρίσαμε τα μέτρα που παίρνει το σχολείο για την καταπολέμηση του «σκασιαρχείου», κάναμε περιοδεία μέσα στο σχολείο και τα εργαστήρια. Έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης στην περιοχή του Βελγίου. Το συγκεκριμένο σχολείο ανήκει στην ομάδα των σχολείων που μιλάνε Φλαμανδικά.

9 Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν σύντομες παρουσιάσεις για τις χώρες τους και τις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του σκασιαρχείου και άλλων ασυνήθιστων συμπεριφορών. Ανάδειξη καλών πρακτικών

10 Ευχαριστίες Ευχαριστώ: Το ΙΚΥ που έκανε δεκτή την αίτησή μου για το πρόγραμμα επίσκεψης μελέτης και με ενημέρωσε έγκαιρα για τις υποχρεώσεις μου. Την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε και Δ.Ε. Κρήτης και ιδιαίτερα την Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια κ. Τζένη Ψαλτάκη για την καθοδήγηση που μου παρείχε προκειμένου να ξεπεράσω όλες τις ανασφάλειες που μου είχαν δημιουργηθεί.

11 Παρατηρήσεις Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα αφορούσαν τη μη έγκαιρη γνωστοποίηση από τους διοργανωτές, του προγράμματος δράσεων και του περιεχομένου των παρουσιάσεών μας. Η καθοδήγηση για την εύρεση ξενοδοχείου και οι οδηγίες που αφορούσαν το χώρο συνάντησης, έφθασαν με καθυστέρηση από τους διοργανωτές και μετά από προσωπικό αίτημα.

12 Σας ευχαριστώ


Κατέβασμα ppt "Study visit Νο 92 Participant: Martinou Sotiria School Adviser at Primary School at the 4th Region of Crete at Regional Directorate of Primary Education."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google