Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέμα: Εργοστάσιο Λακωνίας Σπάρτης Ομάδα Α΄

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέμα: Εργοστάσιο Λακωνίας Σπάρτης Ομάδα Α΄"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέμα: Εργοστάσιο Λακωνίας Σπάρτης Ομάδα Α΄
Εργασία Τεχνολογίας Θέμα: Εργοστάσιο Λακωνίας Σπάρτης Ομάδα Α΄

2 Ιστορικό Εργοστασίου Λακωνίας
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών ‘ΛΑΚΩΝΙΑ’ ιδρύθηκε το έτος Εγκρίθηκε νόμιμα από τον Υπουργό Γεωργίας. Τα μέλη του Συνεταιρισμού είναι αγρότες, καλλιεργητές πορτοκαλιών είτε κατά κύρια είτε κατά δευτερεύουσα απασχόληση.

3 Φυσικοί χυμοί Λακωνίας

4 Παραγωγικές Δραστηριότητες
Ο Συνεταιρισμός σήμερα διαθέτει τις ακόλουθες γραμμές παραγωγής : 1) Μία γραμμή τυποποίησης και συσκευασίας πορτοκαλιών δυναμικότητας 30 τόνων/ώρα 2)Μία γραμμή παραγωγής συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού με 10 εκχυμωτές μηχανές συνολικής δυναμικότητας 26,2 τόνων την ώρα σε πρώτη ύλη 3)Μία γραμμή αποξήρανσης υπολειμμάτων πορτοκαλιών δυναμικότητας 14 τόνων/ώρα σε πρώτη ύλη που είναι η φλούδα των πορτοκαλιών 4)Τεσσερις γραμμές συσκευασίας TETRAPAK εκ των οποίων οι δυο σε ασηπτική χάρτινη συσκευασία των 250 cc και οι δυο σε ασηπτική χάρτινη συσκευασία των 1000 cc.Οι δυο γραμμές των 250 cc έχουν δυναμικότητα συσκευασία 220 κιβωτίων των 27 συσκευασιών την ώρα (δηλαδή σύνολο 440 κιβώτια την ώρα). Η κάθε γράμμη συσκευασίας των 1000 cc έχουν δυναμικότητα συσκευασίας 500 κιβωτίων των 12 τεμαχίων (δηλαδή 1000 κιβωτίων την ώρα)

5 Αρμοδιότητες διευθυντού παραγωγής
Κύριες Αρμοδιότητες: ·Επιστασία,έλεγχος παραγωγής, εργαστηριακός έλεγχος ποιότητας. ·Τεχνικός έλεγχος εργοστασίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του και κατά την περίοδο της ετήσιας συντήρησης. ·Παρακολούθηση αποθεμάτων και διεξαγωγή αγορών ·Ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια ανάλυση εργατοωρών παραγωγής ανά προϊόν. ·Έλεγχος προγράμματος προληπτικής συντήρησης ·Εκπόνηση και ανάλυση ετήσιου budget αναγκών παραγωγής (εργατοώρες, Α’ και Β’ Ύλες)

6 Διαδικασία χυμού Υπάρχει μια βιομηχανική μονάδα πολύ μεγάλη η οποία επεξεργάζεται το φρούτο. Σε αυτή την μονάδα έρχεται το πορτοκάλι στύβεται και παίρνουνε τον χυμό του πορτοκαλιού οποίος φτάνει στον καταναλωτή χυμοτήριο παίρνει το πορτοκάλι επεξεργάζεται την φλούδα και το κάνει ζωοτροφή. Επίσης έρχεται το πορτοκάλι σε συμπυκνωμένη μορφή ξανά αραιώνεται και συσκευάζεται . Το σημαντικοτερο πραγμα είναι ότι στον φυσικό χυμό Λακωνίας δεν μπαίνουν συντηρητικά διότι έχει και ένζυμα τα οποία σε αυτό το τμήμα τα δρανοποιούν και σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς με την παστερίωση . Δηλαδή περνάει ο χυμός σε μια θερμοκρασία 90 για λίγα δευτερόλεπτα έτσι ώστε να μην χάσει την βιταμίνη του μετά παγώνει και συσκευάζεται και έτσι φτάνει στον καταναλωτή του.

7 Τμήμα καθαρισμού πορτοκαλιών
Τα πορτοκάλια μεταφέρονται μέσω φορτηγών τα οποία τα ξεφορτώνουν εδώ  Σε αυτό το τμήμα τα πορτοκάλια καθαρίζονται και μεταφέροντα στο εσωτερικό του εργοστασίου.

8 Ο στίφτης, ο καθαρισμός και το αποτέλεσμα του υπέροχου φυσικού χυμού.
Αφού καθαρίσουνε τα πορτοκάλια περνάνε στα μηχανήματα που τα στύβουνε και γίνεται ο υπέροχος φυσικός χυμός

9

10 ΧΗΜΕΙΟ

11

12

13

14 Σκοποί του Συνεταιρισμού
Ο Συνεταιρισμός με βάση το καταστατικό του αποσκοπεί την ισότιμη συνεργασία και την αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών μέσα σε μία κοινή επιχείρηση. Για την επίτευξη των σκοπών του ο συνεταιρισμός αναπτύσσει οποιεσδήποτε νόμιμες δραστηριότητες με τις οποίες καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών υλικών, της παραγωγής και προμήθειας γεωργικών εφοδίων, της κατασκευής και προμηθείας γεωργικών εφοδίων, καθώς και της κατασκευής και προμηθείας των μέσων αγροτικής παραγωγής.

15

16

17 Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνεταιρισμού
Η Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνεταιρισμού είναι το Ανώτατο όργανο της οργάνωσης και στην αρμοδιότητά της ανήκουν αυτές που καθαρίζονται ρητά στο καταστατικό του Συνεταιρισμού, αλλά και κάθε θέμα το οποίο δεν αναφέρεται ρητά η ανήκει στην αρμοδιότητα κατώτερου οργάνου.

18 Γενικός Διευθυντής Φροντίζει για την εφαρμογή της συνεταιριστικής νομοθεσίας. Φροντίζει για την εκτέλεση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Τοποθετεί τους υπαλλήλους σε διάφορες υπηρεσείες-τμήματα Αναλαμβάνει οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα του δοθεί από την γενική συνέλευση. Τέλος, υπογράφει τα εντάλματη πληρωμής και τα γραμματεία είσπραξης΄.

19 Παραγόμενα προϊόντα Τα κύρια προϊόντα που μπορεί να παράγει ο Συνεταιρισμός ΛΑΚΩΝΙΑ είναι τα ακόλουθα: 1)Τυποποιημένα και συσκευασμένα εσπεριδοειδή και ειδικότερα πορτοκάλια ποικιλίας ομφαλοφόρων 2)Συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού πυκνότητας 60 BRIX (μπορεί να παράγει και συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού 40 BRIX και grape fruit 58 BRIX) 3)Αιθέρια έλαια πορτοκαλιού (μπορεί να παράγει και αιθέρια έλαια λεμονιού) 4)Ξηρή πούλπα εσπεριδοειδών (Ζωοτροφή) 5)Χυμούς σε ασηπτική συσκευασία TETRA BRIK με φίρμα ¨ΛΑΚΩΝΙΑ¨ Φυσικό χυμό 100% πορτοκάλι Νέκταρ πορτοκάλι 50% Μίγμα 6 φρούτων 100% Νέκταρ 3 χυμών 50% Φρουτοποτό ροδάκινο 30% Φρουτοποτό βύσσινο Φρουτοποτό λεμόνι Φυσικό χυμό ανανά Βιταμινιούχο φυσικό χυμό 4 φρουτών Βιταμινιούχο φρουτοποτό 3 φρουτών

20 Αμέσως μετά την ίδρυση του το έτος 1965 κατασκεύασε μία μικρή μονάδα χυμοποίησης πορτοκαλιών (εκχυμωτήριο). Σκοπός της μονάδας ήταν η από κοινού χυμοποίηση πορτοκαλιών των μελών του συνεταιρισμού και η από κοινού διάθεση του παραγόμενου συμπυκνωμένου χυμού. Στη συνέχεια με διαδοχικές νέες επενδύσεις η δυναμικότητα του εκχυμωτηρίου σε πρώτη ύλη αυξήθηκε σημαντικά ώστε να είναι σήμερα από τα μεγαλύτερα χυμοποιεία εσπεριδοειδών της χώρας. Η μονάδα εξοπλίστηκε με τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό και τους απαιτούμενους αποθηκευτικούς χώρους.

21 Οι μαθητές της Β τάξης γυμνασίου
Οι μαθητές της Β τάξης γυμνασίου Αλεξοπούλου Ιωάννα Αλεξανδρής Βαγγέλης Βογιατζόπουλος Παρασκευάς Αρριανά Δαμιανή Αναγνωσταρά Σταυρούλα Γιώργος Γιαννόπουλος


Κατέβασμα ppt "Θέμα: Εργοστάσιο Λακωνίας Σπάρτης Ομάδα Α΄"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google