Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

,. RUTHERFORD ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ήταν Νεοζηλανδος φυσικός και χημικός, μέλος του τάγματος αξίας και μέλος της Βασιλικής Εταιρείας. Γεννήθηκε το 1871 και πέθανε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: ",. RUTHERFORD ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ήταν Νεοζηλανδος φυσικός και χημικός, μέλος του τάγματος αξίας και μέλος της Βασιλικής Εταιρείας. Γεννήθηκε το 1871 και πέθανε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ,

2 RUTHERFORD

3 ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ήταν Νεοζηλανδος φυσικός και χημικός, μέλος του τάγματος αξίας και μέλος της Βασιλικής Εταιρείας. Γεννήθηκε το 1871 και πέθανε το 1937. Αποφοίτησε από το κολέγιο και κέρδισε υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο. Σπούδασε φυσικός και στο τέλος των σπουδών του το 1895ταξίδεψε στην Μεγάλη Βρετανία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

4 ΕΡΓΟ Ο Rutherford δημιούργησε το πλανητικό μοντέλο του ατόμου, που διαδέχτηκε το μοντέλο της "σταφίδας" του Τόμσον. Το 1898 αναλαμβάνει την έδρα της φυσικής στο πανεπιστήμιο Μακ Γκιλλ στο Μόντρεαλ του Καναδά. Βραβεύτικε με Nobel χημείας το 1908 για την εργασία του σχετικά με την δομή του ατόμου και ηγήθηκε της πρώτης προσπάθειας διάσπασης του ατόμου το 1918.

5 ΔΗΜΟΚΡΗΤΟΣ

6 ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ  Ο Δημόκρητος ήταν προσωπικός φιλόσοφος και μαθητής του Λεύκιπτου.  Γεννήθηκε στα Άβηδρα στην Θράκη το 460 π.Χ. και πέθανε το 370 π.Χ.  Πίστευε πως η ύλη αποτελούνταν από αδιάσπαστα, αόρατα στοιχεία, τα άτομα.

7 ΕΡΓΟ  Με τον όρο ατομική θεωρία εννοείται ότι η ύλη συγκροτείται από στοιχειώδη αδιάσπαστα σωματίδια.  Η ατομική θεωρία πρωτοεμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα από το Λεύκιππο και το μαθητή του Δημόκριτο δηλαδή προσπαθούσαν να εξηγήσουν φιλοσοφικά τη λειτουργία της φύσης και του κόσμου.

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt ",. RUTHERFORD ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ήταν Νεοζηλανδος φυσικός και χημικός, μέλος του τάγματος αξίας και μέλος της Βασιλικής Εταιρείας. Γεννήθηκε το 1871 και πέθανε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google