Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρακτική Άσκηση Για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. Βλαχοπούλου Μαρία Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06 MEd Educational Management.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρακτική Άσκηση Για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. Βλαχοπούλου Μαρία Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06 MEd Educational Management."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρακτική Άσκηση Για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. Βλαχοπούλου Μαρία Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06 MEd Educational Management

2 Η πρακτική άσκηση: Είναι προαιρετική. Διαρκεί ένα εξάμηνο. Γίνεται είτε πριν από τις Εξετάσεις Πιστοποίησης είτε μόνο αν δοθεί το ένα μέρος της Πιστοποίησης.

3 Πραγματοποιείται: Στο Δημόσιο. Σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου. Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ο εργοδότης μπορεί να εντοπιστεί από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο αλλά και από τον υπεύθυνο της πρακτικής άσκησης του Δ.Ι.Ε.Κ. Ο εργοδότης μπορεί να εντοπιστεί από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο αλλά και από τον υπεύθυνο της πρακτικής άσκησης του Δ.Ι.Ε.Κ.

4 Η Πρακτική Άσκηση συμβάλλει στη βελτίωση και συμπλήρωση της κατάρτισης.

5 Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

6 Η ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 1Η Η 15Η ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. ΤΟ Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΟΠΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Ι.Ε.Κ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΟΥ.

7 Με την ολοκλήρωση του φακέλου των δικαιολογητικών του ο υποψήφιος ασκούμενος παραλαμβάνει : Την έγκριση έναρξης της Πρακτικής Άσκησης. Το βιβλίο Πρακτικής Άσκησης.

8 Κατά τη διάρκειά της οι ασκούμενοι: Δεν καταβάλλουν δίδακτρα ή τέλη εγγραφής ή παντός είδους άλλες εισφορές προς τα Ι.Ε.Κ. ή τον Ο.Ε.Ε.Κ. Ασφαλίζονται στο Ι.Κ.Α. από το Ι.Ε.Κ. για την περίπτωση ατυχήματος στο χώρο εργασίας. Έχουν την υποχρέωση να επισκέπτονται το εποπτεύον Ι.Ε.Κ. μία φορά το μήνα και να ενημερώνουν για την πρόοδό τους και τη συνέχιση της π.α.

9 Μετά την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης ο ασκούμενος: Προσκομίζει βεβαίωση εργοδότη για την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης & το Βιβλίο Πρακτικής Άσκησης συμπληρωμένο & υπογεγραμμένο από τον εργοδότη. Παραλαμβάνει Βεβαίωση Προϋπηρεσίας.

10 Η Πρακτική Άσκηση των αποφοίτων Δ.Ι.Ε.Κ. μπορεί να επιδοτηθεί. Το σημερινό ποσόν της επιδότησης ανέρχεται στα 800 ευρώ.

11 Για την επιλογή των επιδοτούμενων συνεκτιμώνται: Η οικονομική κατάσταση των ασκούμενων. Η οικογενειακή τους κατάσταση. Η επίδοσή τους κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους. Ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους.

12 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε: Στο τμήμα πρακτικής άσκησης του Δ.Ι.Ε.Κ. Περιστερίου. Στον Ο.Ε.Ε.Κ.


Κατέβασμα ppt "Πρακτική Άσκηση Για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. Βλαχοπούλου Μαρία Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06 MEd Educational Management."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google