Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

2 Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με τον ν η δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση παρέχεται στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.). Τα Επαγγελματικά Λύκεια ιδρύονται και λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές, πλην του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μπορούν να ιδρύονται και να λειτουργούν υπό την εποπτεία και άλλων Υπουργείων.

3 Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Α΄ Τάξη των ΕΠΑ.Λ. χαρακτηρίζεται ως τάξη προσανατολισμού και περιλαμβάνει κύκλους επαγγελματικών μαθημάτων. Μετά την Α΄ Τάξη οι μαθητές αποφασίζουν ανάλογα με το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ΕΠΑΛ ή θα μεταγραφούν στην ΕΠΑΣ ( Επαγγελματική Σχολή )

4 Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

5 Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι ειδικότητες που υπάρχουν στις ΕΠΑΣ δεν υπάρχουν στα ΕΠΑΛ. Γι αυτό οι μαθητές θα πρέπει έγκαιρα και με ωριμότητα να αποφασίσουν τι επάγγελμα τους ενδιαφέρει σταθμίζοντας τις δυνατότητες τους, τις κλίσεις τους και τις προοπτικές του κάθε επαγγέλματος. Μην ξεχνάμε ότι το μέλλον δημιουργείται στο παρόν.

6 ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΣ

7 ΕΠΑΣ ΙΛΙΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Από το σχολικό έτος 2007 – 2008 λειτουργεί στο Ίλιον ΕΠΑ.Σ ( επαγγελματική σχολή ) με ειδικότητες που δεν υπάρχουν στα ΕΠΑ.Λ. Η επαγγελματική αυτή σχολή του Ιλίου –ΕΠΑ.Σ Ιλίου – απευθύνεται στους μαθητές όλων των γύρω περιοχών, δεδομένου ότι μόνο 3 ΕΠΑ.Σ λειτουργούν σε όλη την περιοχή της Γ Αθήνας

8 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΣ Είναι ένα νέου τύπου σχολείο που έρχεται να καλύψει της εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που δεν αποβλέπουν σε συνέχιση των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο ή στα ΤΕΙ, αλλά συνειδητά και σταθερά επιζητούν υψηλής στάθμης καθαρή επαγγελματική εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό στις ΕΠΑ.Σ δε διδάσκονται γενικά μαθήματα ( Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία, Θρησκευτικά κ.λπ.). Στις ΕΠΑ.Σ οι ώρες διδασκαλίας είναι 25 την εβδομάδα με μαθήματα μόνο ειδικότητας, θεωρητικά και εργαστηριακά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΕΠΑ.Σ, μετά από 2 χρόνια σπουδών παίρνουν πτυχίο επιπέδου 3 σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3475/2006. Τα πτυχία επιπέδου 3 στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με ισχύουσα διάταξη θεωρούνται μεταλυκιακού επιπέδου.

9 ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ
Στην Α' τάξη των ΕΠΑ. Σ. εγγράφονται:   Κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου   Όσοι προάγονται στη Β' τάξη των Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων   Όσοι έχουν προαχθεί στη Β' τάξη του Α' κύκλου ΤΕΕ   Κάτοχοι πτυχίου Α' ή Β' Κύκλου ΤΕΕ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας   Μαθητές της Ε' και ΣΤ' Τάξης του παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου   Μαθητές παρελθόντων ετών της Β' και Γ' τάξης του Γεν. Λυκείου, ΤΕΛ, Εν. Λυκείου, ΛΕΝ, ΕΠΛ   Μαθητές του Β' κύκλου ΤΕΕ Προαχθέντες της Α' και Β' τάξης των Γεν. Λυκείων, ΤΕΛ, Εν. Λυκείων, ΛΕΝ, ΕΠΛ ημερησίων και εσπερινών.   Προαχθέντες της Δ' τάξης του παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου   Κάτοχοι πτυχίου ΤΕΣ και των ισοτίμων προς αυτές σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας   Απορριπτόμενοι της Β' τάξης ΕΠΑ.Λ.   Κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑ. Σ. για την απόκτηση άλλης ειδικότητας   Απορριπτόμενοι μαθητές της Α' τάξης ΕΠΑ.Σ.   Μαθητές της Γ΄ τάξης Εσπερινού ΤΕΛ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας

10 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Στη ΕΠΑΣ Ιλίου λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Στη ΕΠΑΣ Ιλίου λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:   Τεχνικών αερίων καυσίμων (Φυσικό αέριο) Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων & Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης Αμαξωμάτων (Φανοποιοί ) Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων. Βοηθών Φυσιοθεραπευτών Βοηθών Φαρμακείων Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων  Αισθητικής Τέχνης Κομμωτικής Τέχνης

11 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ - ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ
.

12 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

13 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

14 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

15 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

16 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

17 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

18 ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΠΑΣ ΙΛΙΟΥ Εκτός των βιβλίων του υπουργείου, δίνονται και σημαντικά πρόσθετα βοηθήματα για επιπλέον ενημέρωση των μαθητών μας.

19 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙ ? Κανένα πτυχίο δεν εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση στον κάτοχο του, αλλά του δίνει περισσότερες δυνατότητες για καριέρα στο επάγγελμα που έχει σπουδάσει. Έτσι και ο πτυχιούχος των ΕΠΑ.Σ έχει τις παρακάτω δυνατότητες: Να εργαστεί σαν ελεύθερος επαγγελματίας στο επιλεγμένο επάγγελμα. Να εργαστεί στον δημόσιο τομέα σε θέση αντίστοιχης ειδικότητας. Να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ισότιμα με άλλους πτυχιούχους από οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να γραφτεί με προτεραιότητα σε ΙΕΚ. Να εξασκήσει το επάγγελμα του σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για πρόσθετες πληροφορίες απευθυνθείτε στη ΕΠΑ.Σ Ιλίου Χασιάς και Ανδρομάχης στο Ίλιον ή στο τηλ

20 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ H αποστολή ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος δεν είναι μόνο να προσφέρει γνώσεις και να προετοιμάζει τους σπουδαστές του για τον επαγγελματικό στίβο, αλλά και να τους ευαισθητοποιεί, κοινωνικοποιεί και να τους κάνει υπεύθυνους πολίτες έτοιμους να προσφέρουν στην οικογένεια τους και στο κοινωνικό περίγυρο τους. Η ΕΠΑΣ Ιλίου επιδιώκει τα παραπάνω μέσω δραστηριοτήτων όπως : ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ : η ΕΠΑΣ Ιλίου έχει δημιουργήσει από το 1997 Τράπεζα Αίματος στο νοσοκομείο παίδων Αγλαΐα Κυριακού, για τα παιδιά που νοσηλεύονται αλλά και για τυχόν ανάγκες των μαθητών της και των οικογενειών τους. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ : Προβολή ψυχαγωγικών και μορφωτικών ταινιών. ΟΡEΙΒΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : για να γνωρίσουμε τις ομορφιές των Ελληνικών βουνών. ACTIN AID : Υιοθεσία παιδιών του τρίτου κόσμου. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ : Τρία βραβεία από τον διαγωνισμό Δαίδαλος. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ : Προγραμματίζεται η έκδοση της εφημερίδας που θα γράφεται από τους σπουδαστές του σχολείου. ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : Λειτούργει γραφείο εύρεσης εργασίας. .

21 ΕΠΑΣ ΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

22 ΑΠΌ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΟΡΤΕΣ- ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ- ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ Κ.ΛΠ.

23 Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο για γέμισμα, αλλά μια φωτιά για άναμμα
Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο για γέμισμα, αλλά μια φωτιά για άναμμα Πλούταρχος


Κατέβασμα ppt "Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google