Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Διάγραμμα Μήτρας Σκοπός του είναι η αποσαφήνιση των σχέσεων μεταξύ αποτελεσμάτων και αιτίων ή μεταξύ σκοπών και μεθόδων και να δείξει τη σημασία κάθε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Διάγραμμα Μήτρας Σκοπός του είναι η αποσαφήνιση των σχέσεων μεταξύ αποτελεσμάτων και αιτίων ή μεταξύ σκοπών και μεθόδων και να δείξει τη σημασία κάθε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Διάγραμμα Μήτρας Σκοπός του είναι η αποσαφήνιση των σχέσεων μεταξύ αποτελεσμάτων και αιτίων ή μεταξύ σκοπών και μεθόδων και να δείξει τη σημασία κάθε σχέσης [Dale, 1994]. Ταξινομεί τις ενέργειες κατά προτεραιότηταΜε τη χρήση του διαγράμματος μήτρας βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα του συστήματος αξιολόγησης της ποιότητας, ενδυναμώνεται το σύστημα διασφάλισης ποιότητας συνδέοντας επίπεδα ποιότητας με διαφορετικές λειτουργίες ελέγχου και ανιχνεύονται τα αίτια μη συμμορφώσεων στη παραγωγική διαδικασία [Mizuno, 1988]. Οργανώνουμε δηλαδή συστηματικά τις πληροφορίες, σε μορφή πινάκων, έτσι ώστε να μπορούν να συγκριθούν με βάση κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία θα μας βοηθήσουν να κάνουμε συγκρίσεις ή επιλογές.

2 2 Διάγραμμα Μήτρας (Matrix Diagram) Είναι ένας διαγραμματικός τρόπος απεικόνισης της ανακάλυψης (σχέσεις των παραγόντων) και συνδυασμών (η μεταβολή ενός παράγοντα επηρεάζει και άλλους). Σχεδιάζεται για να διευκολύνει τον προσδιορισμό των σχέσεων μεταξύ 2 ή περισσοτέρων συνόλων παραγόντων.

3 3 Γενικευμένο μοντέλο Διαγράμματος Μήτρας

4 4

5 5 Παράδειγμα Διαγράμματος Μήτρας


Κατέβασμα ppt "1 Διάγραμμα Μήτρας Σκοπός του είναι η αποσαφήνιση των σχέσεων μεταξύ αποτελεσμάτων και αιτίων ή μεταξύ σκοπών και μεθόδων και να δείξει τη σημασία κάθε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google