Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συμμετέχοντες 1. Αβραμοπούλου Γεωργία 2. Αντωνοπούλου Ελευθυρία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συμμετέχοντες 1. Αβραμοπούλου Γεωργία 2. Αντωνοπούλου Ελευθυρία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέμα ερευνητικής εργασίας «Οικονομία» και «Πληροφορική» Επαγγέλματα του μέλλοντος ή Ουτοπία;

2 Συμμετέχοντες 1. Αβραμοπούλου Γεωργία 2. Αντωνοπούλου Ελευθυρία
3. Γιαχαλή Αντωνία 4. Καγιάφας Φώτης 5. Κουτρουμπάνου Νικολίνα 6. Κραβαριώτη Βασιλική 7. Κωσταντινάκος Σπύρος 8. Μητρόπουλος Αλέξιος 9. Παναγάκη Ιωάννα 10. Τούσα Εγκιλτιάνα - Ιωάννα 11. Τσάκωνας Θεοφάνης 12. Τσάμης Βασίλης 13. ??? Αναστάσιος

3 Υπεύθυνοι Καθηγητές ΦΡΑΓΚΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕ 19
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΠΕ 18.02

4 Μεθοδολογία Θεωρητικό μέρος: Ερευνητικό μέρος:
Συλλογή πληροφοριών σχετικά με : τα προσόντα - τις σπουδές - τις ικανότητες - τη φύση και τις συνθήκες εργασίας, που απαιτούνται για τα επαγγέλματα των κλάδων της πληροφορικής και της οικονομίας. Ερευνητικό μέρος: Δειγματοληπτική έρευνα μαθητών/ριών του ΕΠΑΛ Παραλίας Συμπεράσματα - Προτάσεις

5 Σκοπός του project Να ταξινομήσουν οι μαθητές τις προτεραιότητες τους έτσι ώστε να επιλέξουν επάγγελμα που τους ταιριάζει, για το προσωπικό και το ευρύτερο κοινωνικό όφελος.

6 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Μηχανικός Η/Υ Προγραμματιστής Η/Υ
Τεχνικός Δικτύων Τεχνικός Η-Υ

7 ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΗΤΑ
Ο τεχνικός ασφάλειας δικτύων Η/Υ ασχολείται με την προστασία της μεταφοράς δεδομένων ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Για την άσκηση του επαγγέλματος απαιτείται πτυχίο τμήματος Πληροφορικής ή Μηχανικού Υπολογιστών των Α.Ε.Ι. ή των Τ.Ε.Ι. ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΗΤΑ Ο τεχνικός ασφάλειας δικτύων Η/Υ πρέπει να είναι επινοητικός, οργανωτικός, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Οι τεχνικοί ασφάλειας μπορούν να απασχοληθούν ως υπάλληλοι σε οποιαδήποτε εταιρεία ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΖΥΝΘΗΚΕΣ Πρόκειται για εργασία δύσκολη και πολύπλοκη με αρκετό άγχος και ευθύνες ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Ο τεχνικός ασφαλείας δικτύων Η/Υ χρειάζεται να διαθέτει οξυδέρκεια και ευχέρεια στην αντίληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων.

8 Μηχανικός Η/Υ Φύση εργασίας Συνθήκες Εργασίας Ικανότητες – Δεξιότητες
Ένας μηχανικός Η/Υ μπορεί να εργαστεί σε οποιαδήποτε μορφής εταιρία ή οργανισμό που διαθέτει συστήματα υπολογιστών. Συνθήκες Εργασίας Είναι εργασία χειρωνακτική κατά την εγκατάσταση των διαφόρων συστημάτων και περιλαμβάνει ένταση και κούραση. Ικανότητες – Δεξιότητες Το επάγγελμα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ακρίβεια χειρισμών,λόγω της συνεχούς επαφής με συσκευές και όργανα που τα διαπερνά το ηλεκτρικό ρεύμα.

9 Προγραμματιστής Η/Υ Φύση εργασίας ο προγραμματιστής Η/Υ αναλύει, δοκιμάζει και υλοποιεί λογισμικό. Τα καθήκοντά του ξεκινούν από την επαφή με τον πελάτη. Συνθήκες εργασίας Ο προγραμματιστής Η/Υ εργάζεται σε περιβάλλον γραφείου Σπουδές Για τον προγραμματιστή Η/Υ απαιτούνται σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου. Ικανότητες-Δεξιότητες Ο προγραμματιστής Η/Υ πρέπει να είναι ιδιαίτερα οργανωτικός και επινοητικός. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει Αυξημένη υπολογιστική και μαθητική ικανότητα. Προσόντα Ο προγραμματιστής Η/Υ πρέπει να είναι ικανός να είναι διαρκώς ενήμερος για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα και να γνωρίζει ξένες γλώσσες.

10 Σχεδιαστές ιστοσελίδων
Ικανότητες Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των προγραμμάτων που χειρίζονται την λειτουργία πολυμέσων Συνθήκες εργασίας Ένας σχεδιαστής παίρνει κείμενα, οπτικά και ακουστικά υλικά και τα μεταμορφώνει σε ιστοσελίδες. Ένας προγραμματιστής παίρνει έτοιμο το υλικό από τον συγγραφέα, αλλά κάποιες φορές δημιουργούν τα γραφικά μόνοι τους. Οι φωτογραφίες παίρνονται από τους φωτογράφους ή λιθογράφους.

11 Τεχνικός Δικτύων Φύση εργασίας Ικανότητες& Δεξιότητες
Εξειδικευμένος να χειρίζεται θέματα που αφορούν στη δικτύωση διαχείριση συστημάτων για πολλούς χρήστες Ικανότητες& Δεξιότητες Ως ελεύθερος επαγγελματίας αναπτύσσοντας τη δική του επιχείρηση εγκατάστασης και συντήρησης Η/Υ και Δικτύων και υποστήριξης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Σπουδές EΠIΣTHMH Σ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ YΠOΛOΓIΣTΩN ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ TEI ΛΑΜΙΑΣ Συνθήκες εργασίας Στέλεχος μιας επιχείρησης με καθήκοντα administrator δικτύων.

12 Τεχνικός Η-Υ Φύση εργασίας Συνθήκες Εργασίας
Τεχνικός Η-Υ Φύση εργασίας έχει πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες Συνθήκες Εργασίας μονάδες παραγωγής τηλεπικοινωνιακών προϊόντων

13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων Λογιστής
Τραπεζικός υπάλληλος Υπεύθυνος Πωλήσεων Χρηματιστής

14 Διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων
Φύση εργασίας: Μεγάλες Εμπορικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Εταιρίες Παροχής Υπηρεσιών Συνθήκες εργασίας Το Οικονομικό & Διοικητικό Στέλεχος Επιχειρήσεων παίζει καθοριστικό ρόλο στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων μιας επιχείρησης Ικανότητες Εφαρμόζει πρακτικές δημοσίων σχέσεων

15 ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΦΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Από τη δουλειά του εξαρτάται η καταγραφή της πραγματικής οικονομικής της κατάστασης. ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Την ευχέρεια στη χρήση αριθμών, την ικανότητα συγκέντρωσης της προσοχής, την ορθολογική σκέψη, την υπομονή και την επιμονή του. ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Πρόκειται για μια υπεύθυνη δουλειά που απαιτεί προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο ενδιαφερόμενος έχει στη διάθεση του πολλές εκπαιδευτικές επιλογές. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Λογιστή μπορεί να απασχοληθεί σε οποιονδήποτε τομέα υπάρχει οικονομική δραστηριότητα και ειδικότερα.

16 Τραπεζικός υπάλληλος Φύση εργασίας
Ο τραπεζικός υπάλληλος εξυπηρετεί τους πελάτες εισπράττοντας ή πληρώνοντας χρήματα προετοιμάζοντας τα σχετικά έγγραφα Συνθήκες εργασίας Οι υπάλληλοι της Τράπεζας σε ώρες αιχμής δουλεύουν κάτω από πίεση για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες. Σπουδές Οι υπάλληλοι πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου ή Πτυχίο μίας Ανώτατης Οικονομικής Σχολής καθώς και πτυχίο μιας ξένης γλώσσας. Ικανότητες-Δεξιότητες Πρέπει να έχει ικανότητα συγκέντρωσης και υπολογιστική ικανότητα. Προσόντα Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών στον τραπεζικό κλάδο, να υπάρχει γνώση της αγγλικής γλώσσας, γνώση χρηματοοικονομικής αναλύσεως και άριστη γνώση Η/Υ.

17 Υπεύθυνος Πωλήσεων Σπουδές Απαραίτητες ικανότητες
Οργανωτικές ικανότητες, Ευχέρια λόγου και επικοινωνίας, Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, Άμεση διαθεσιμότητα. Σπουδές Επιθυμητό πτυχίο Ανώτατης Σχολής με Κατεύθυνση Μάρκετινγκ, Οικονομικών, Καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.

18 χρηματιστής Φύση Εργασίας Συνθήκες Εργασίας Σπουδές
επενδυτικές επιθυμίες και οικονομική δυνατότητα Συνθήκες Εργασίας εκτελείται σε γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, χώρους του χρηματιστηρίου και των τραπεζών Σπουδές Καθήκον του χρηματιστή είναι να εμπορεύεται μετοχές εταιρειών, χρήματα και άλλα στα Χρηματιστήρια Αξιών για λογαριασμό του πελάτη του. Ικανότητες – Δεξιότητες δραστηριότητες στις αγορές μετοχών Προσόντα το πρόσωπο που επενδύει

19 Ερευνητικό μέρος Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 65 μαθητών/ριών του ΕΠΑΛ Παραλίας. Αποτελείται από -- μαθητές και -- μαθήτριες. Στο δείγμα διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο κι έγινε επεξεργασία των απαντήσεων με το excel.

20 Πόσο επηρεάζονται οι νέοι από τους γονείς τους
Τα περισσότερα κορίτσια δεν επηρεάζονται καθόλου από τους γονείς αλλά κορίτσια επηρεάζονται λίγο και λίγο ποσοστό των κοριτσιών επηρεάζονται αρκετά. Μεγάλο ποσοστό αγοριών δεν επηρεάζονται καθόλου από τους γονείς τους λίγα επηρεάζονται αρκετά και λίγο ποσοστό αγοριών επηρεάζεται αρκετά

21 Πόσο επηρεάζονται οι νέοι από τους φίλους τους
Τα περισσότερα κορίτσια δεν επηρεάζονται καθόλου από τους φίλους τους άλλα κορίτσια επηρεάζονται άλλα κορίτσια αρκετά και ελάχιστα κορίτσια πολύ. Ένα ποσοστό αγοριών δεν επηρεάζετε καθόλου από τους φίλους τους άλλα αγόρια επηρεάζονται αρκετά και άλλα αγόρια όμως ελάχιστα. Στο σύνολο τα περισσότερα παιδία δεν επηρεάζονται καθόλου από τους φίλους άλλοι επηρεάζονται λίγο και άλλοι αρκετά, πολλοί λίγοι όμως επηρεάζονται πολύ.

22 Πόσο επηρεάζονται οι νέοι από τα ΜΜΕ ;
Τα κορίτσια σε πολύ με μεγάλο βαθμό δεν επηρεάζονται από τα ΜΜΕ. Τα αγόρια σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν επηρεάζονται ούτε αυτά.

23 Πόσο Επηρεάζονται Οι Νέοι Από Την Διάρκεια Σπουδών ;
Τα κορίτσια σε εξίσου ένα μεγάλο μέρος δεν επηρεάζεται καθόλου έως και λίγο. Ο μεγαλύτερος αριθμός των αγοριών επηρεάζεται αρκετά.

24 Σε ποιο βαθμό επηρεάζουν οι απολαβές την επιλογή επαγγέλματος
Το σύνολο και των δύο φύλων σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα επηρεάζονται λίγο από τον παράγοντα απολαβές.

25 Σε ποιο βαθμό επηρεάζουν οι συνθήκες εργασίας την επιλογή επαγγέλματος
Το σύνολο και των δύο φύλων μας επηρεάζονται αρκετά από τον παράγοντα συνθήκες.

26 Σε ποιο βαθμό επηρεάζει η ευκολία εύρεσης εργασίας την επιλογή επαγγέλματος
Το σύνολο και των δύο φύλων σύμφωνα με το διάγραμμα είναι ότι επηρεάζονται λίγο από την ευκολία του επαγγέλματος.

27 ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ

28 ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ

29 ΠΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΠΕΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ
Τα αγόρια και τα κορίτσια επιλέγουν το επάγγελμα τις οικονομίας ως πρώτη επιλογή. Και τα αγόρια λογιστής, διοικητικό στέλεχος, και ξενοδόχο υπάλληλος.

30 Πληροφορική-προοπτικές
Μέσα από το διπλανό διάγραμμα διαπιστώνουμε ότι η πλειοψηφία των νέων για τις προοπτικές των επαγγελμάτων τις πληροφορικής θα είναι λίγες στο μέλλον.

31 Πληροφορική-Απολαβές
Μέσα από το διπλανό διάγραμμα διαπιστώνουμε ότι η πλειοψηφία των νέων για τις απολαβές των επαγγελμάτων τις πληροφορικής θα είναι λίγες στο μέλλον.

32 ΠΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ
Τα κορίτσια επέλεξαν : τεχνικός Η/Υ, προγραμματισθείς Η/Υ, και σχεδιαστής. Τα αγόρια : τεχνικός διχτύων, προγραμματιστής Η/Υ, και μηχανικός ασφάλειας.

33 Συμπεράσματα Προτάσεις
Συμπεράσματα Προτάσεις


Κατέβασμα ppt "Συμμετέχοντες 1. Αβραμοπούλου Γεωργία 2. Αντωνοπούλου Ελευθυρία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google