Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑ PROJECT:ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑ PROJECT:ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΜΑ PROJECT:ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ.
ΟΜΑΔΑ 2 ΘΕΜΑ PROJECT:ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ.

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ; Ο έρωτας είναι η ζωηρή έλξη μεταξύ δύο προσώπων, η οποία συνήθως σχετίζεται με την επιθυμία για συνουσία. Θεωρείται το ισχυρότερο συναίσθημα έλξης μεταξύ δύο προσώπων Συμβάλλει στη διαιώνιση των ειδών και την αναπαραγωγή. Ο έρωτας δεν κοιτά ούτε ηλικίες, ούτε επαγγέλματα, ούτε κοινωνικά status, ούτε "δακτυλίδια

3 ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Εφηβεία ίσως η ωραιότερη χρονική περίοδος στην ζωή του ανθρώπου, αλλά ταυτόχρονα και η πιο δύσκολη .Περίοδος ξεγνοιασιάς, ανεμελειάς και μετάβασης από την παιδική στην ενήλικη ζωή, αλλάζει ο χαρακτήρας των εφήβων & δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι ο έφηβος αποκτά την ικανότητα αναπαραγωγής. Οι πρώτες ερωτικές σχέσεις των εφήβων είναι καθοριστικές για την μετέπειτα σεξουαλική τους ζωή, αλλά και την διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

4 ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ
Στην εφηβική ηλικία ο άνθρωπος οργανώνεται ως φύλο. Έχουν ενεργή σεξουαλική συμπεριφορά και καλό είναι στα πλαίσια της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε αυτή την ηλικία να περνάμε στα παιδιά πως όπως κάθε συμπεριφορά έτσι και η σεξουαλική έχει τις συνέπειες της. ο έρωτας στην εφηβεία, αν και εκδηλώνεται με πάθος. Οι έφηβοι συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί, χάνουν την όρεξη τους κι απογοητεύονται εύκολα. Προέχει η αναζήτηση του εαυτού, και στο πρόσωπο του ανθρώπου που ερωτεύονται ψάχνουν περισσότερο να δουν τις φαντασιώσεις τους να αντικατοπτρίζονται.

5 ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, σε κάποια ή κάποιες φάσεις της ζωής τους, βιώνουν αυτό που ονομάζουμε έρωτα. Κατά μέσω όρο ερωτευόμαστε 3-5 φορές στη ζωή μας. Μια εξήγηση της διαφορετικής συμπεριφοράς αντρών και γυναικών έχει να κάνει με τα στερεότυπα και το ρόλο των φύλων, που ορίζουν το σωστό τρόπο προσέγγισης που πρέπει να ακολουθείται, τόσο από τους άντρες όσο και από τις γυναίκες. Σύμφωνα με μαρτυρίες νέων σχετικά με το πρώτο ραντεβού, οι άντρες φαίνεται ότι επηρεάζονται περισσότερο από την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών και οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από τη συναισθηματική εγγύτητα και την έκφραση τρυφερότητας εκ μέρους των αντρών. Η σεξουαλική έλξη είναι σημαντική και για τα δύο φύλα.

6 ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Οι σχέσεις των ανθρώπων διέπονται πλέον από μια ελευθεριότητα και συχνά χυδαιότητα που είναι αποτέλεσμα της έκπτωσης των ηθικών αξιών της κοινωνίας μας. Πάντως στην ηλικία αυτή συχνά το αντίθετο φύλο αντιμετωπίζεται σαν αντικείμενο σεξουαλικό και οι νέοι βλέπουν την ερωτική τους σχέση σαν ευκαιρία για κοινωνική επίδειξη και χειραφέτηση. Γι' αυτό ο βαθμός ελκυστικότητας αλλά και η φήμη του συντρόφου μετράει πολύ για την αυτοεκτίμηση του εφήβου.

7 ΟΙ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ενα από τα κεφαλαιώδη ζητήματα που αφορούν τη σημερινή νεολαία είναι το ζήτημα των προγαμιαίων σχέσεων. Η άποψη της Εκκλησίας στα θέματα αυτά είναι ασφυκτικά περιοριστική. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος λοιπόν φαίνεται υπερβολικά εξωπραγματική στη σημερινή κοινωνία. . Ο ίδιος ο Κύριος είπε ότι όποιος επιθυμήσει ξένη γυναίκα ήδη εμοίχευσε, ακόμα κι αν η επιθυμία μείνει στη σκέψη του. Η Εκκλησία σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται την ολοκληρωμένη προγαμιαία σχέση. Μόνο μέσα στο γάμο γίνεται ολοκλήρωση της αγάπης

8 Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ Η ONLINE ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΑ
Η σημερινή εποχή, είναι η εποχή της ραγδαίας εξέλιξης και της τρομακτικής ταχύτητας, δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την - κατά πολλούς- μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, τον έρωτα. Το φλερτ έχει προσαρμοστεί στις νέες εποχές και επιχειρεί να κάνει ένα «μπάσιμο» χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της καθημερινότητας μας, δηλαδή τα social media και το ίντερνετ συνολικότερα. Οι αποστάσεις των ανθρώπων όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, εκμηδενίζονται καθώς η γη ενώνεται μ’ ένα παγκόσμιο δίκτυο. Tο internet αποτελεί ένα σταθερό στοιχείο πια στις ζωές πολλών ανθρώπων, και η επικοινωνία μέσω του internet αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις του.

9 ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Υπάρχουν πολλά θετικά σημεία των κοινωνικών δικτύων τα οποία συμβάλλουν στην δημιούργια των ερωτικών σχέσεων. Κάποια από αυτά είναι: Η γνωριμία νέων ατόμων και τελικά οι συναναστροφές στον πραγματικό κόσμο, με αγνώστους από το διαδίκτυο,οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών και σχέσεων μεταξύ των ατόμων . Επίσης, μέσω των εφαρμογών του διαδικτύου, οι χρήστες γνωρίζουν αγνώστους με κοινά ενδιαφέροντα, γεγονός που βοηθά στην ευκολότερη εύρεση του κατάλληλου συντρόφου.

10 ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
 Η υπερβολική όμως χρήση του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης  μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στους νέους ανθρώπους. Πολλοί χρήστες από τη συνεχή χρήση του διαδικτύου τους παθαίνουν εμμονή και φτάνουν σε σημείο να εξαρτώνται πια από αυτό και πολλές φορές οδηγούνται στην κατάθλιψη. Κλείνονται στον εαυτό τους και  η παρέα τους γίνεται ο υπολογιστής. Άθελά τους, αρχίζουν και απομακρύνονται από τις παρέες.Αυτό έχει συνέπεια στις σχέσεις του με τα αλλά άτομα. Επιπλέον, οι γνωριμίες μέσω διαδικτύου είναι πιθανό να κρύβουν ορισμένες παγίδες. Καθημερινά συμβαίνουν διάφορα περιστατικά εξαπάτησης παιδιών με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Επίσης δεν έχουν διάθεση να βγουν έξω και να διασκεδάσουν, παρά μόνο να κάτσουν μπροστά από μια οθόνη. Αυτό επιφέρει και την αποπροσωποποίηση. Χάνουν την προσωπικότητά  τους  και ο υπολογιστής πλέον, γίνεται το πρόσωπό τους

11 ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Ένα θετικό που του να είναι κάποιος ερωτευμένος είναι η χαρά που νιώθει και αυτή τη χαρά την μεταδίδει και στους γύρο του. Για παράδειγμα κάποιος δουλεύει σε μια εταιρία και η απόδοσή του είναι η μέτρια. Αυτός ερωτεύεται τότε η απόδοση του θα αυξηθεί γιατί τη δουλειά που θα κάνει θα την κάνει με μεγαλύτερη ευχαρίστηση και αυτή τη χαρά που έχει θα την μεταφέρει και στους συναδέρφους του γιατί θα είναι πιο βοηθητικός και πιο καλοσυνάτος ανεβάζοντας και την διάθεση των άλλων. Ένα άλλο θετικό του έρωτα είναι το ότι σε κάνει πιο ήρεμο. Αυτό συμβαίνει διότι όταν ένας είναι ερωτευμένος δεν νευριάζει τόσο εύκολα επειδή βλέπει την καλή πλευρά των πραγμάτων.

12 Ένα αρνητικό που μπορεί να σου προκαλέσει ο έρωτας είναι ότι μπορεί να αποσπάσει του ατόμου το οποίο είναι ερωτευμένο. Για παράδειγμα όταν ένας έφηβος ερωτεύεται αυτό μπορεί να του αποσπάσει την προσοχή από τα μαθήματα με αποτέλεσμα να μειωθούν οι βαθμοί του και η απόδοση του και ακόμα χειρότερα αν είναι σε κρίσιμο σημείο της ζωή του να του επηρεάσει όλη τη ζωή.

13 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΗ ΣΟΦΙΑ (ΑΡΧΗΓΟΣ) ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΔΗΜΟΣ
ΡΕΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑ PROJECT:ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google