Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παραδείγματα Φορητών εφαρμογών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παραδείγματα Φορητών εφαρμογών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παραδείγματα Φορητών εφαρμογών
Παραγγελιοληψία Απογραφή Παραλαβές Εκτέλεση παραγγελίας Ex-Van πωλήσεις Έλεγχος τιμών προϊόντων Πιστοποιητικό Παράδοσης Πλοήγηση και επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία! 1

2 Proof of Delivery Εφαρμογή εγκατεστημένη σε τερματικά τύπου PDA που χρησιμοποιούνται από τον οδηγό. Είναι υπεύθυνη για την δημιουργία Απόδειξης Παράδοσης Παραλαβής με ηλεκτρονική υπογραφή υπευθύνου, τη Ιχνηλασία των φορτίων κτλ. ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΗΣ:    Ηλεκτρονικό Μανιφέστο οδηγών, Έλεγχος Φόρτωση φορτηγών με σκανάρισμα γραμμωτών κωδικών παραγγελιών, Ειδοποίηση του οδηγού για τυχόν παραγγελίες ή δέματα που δεν έχουν φορτωθεί, Εκφόρτωση φορτηγών με σκανάρισμα γραμμωτών κωδικών, Απόδειξη της παραλαβής με χρήση υπογραφής (ηλεκτρονική), H εταιρεία μπορεί να στέλνει Report ή να ενημερώνει πελάτες της για το ΠΟΙΟΣ παρέλαβε, ΤΙ και ΠΟΤΕ. Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

3 Proof of Delivery Εμφάνιση και στοιχεία δρομολογίου
Αν τυχόν ο χρήστης επιθυμεί να επισκεφτεί παραλήπτες εκτός δρομολογίου μπορεί να ξαναέρθει στην οθόνη αυτή και να πατήσει Άκυρο και έτσι θα μπορεί να βλέπει όλους τους παραλήπτες Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

4 Proof of Delivery Χάρτες
Στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει το κουμπί Χάρτης εμφανίζετε στο χάρτη το σημείο που βρίσκετε παραλήπτης. Μπορεί να κάνει μόνος του αναζήτηση καθώς μπορεί να δει και τη θέση του στο χάρτη, στην περίπτωση που το φορητό τερματικό διαθέτει GPS Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

5 Proof of Delivery Ηλεκτρονική Υπογραφή
Αφού ο χρήστης έχει επιλέξει το αποτέλεσμα της κίνησης μπορεί να επιλέξει την επιλογή Υπογραφή πελάτη. Μπορεί να πληκτρολογήσει το όνομα και το επώνυμο του παραλήπτη καθώς μπορεί με το κουμπί καθαρισμός, να καθαρίσει την υπογραφή. Αν ο χρήστης κάνει διπλό κλικ πάνω στο κενό μέρος του παραθύρου τότε εμφανίζεται το πληκτρολόγιο. Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

6 Αρχιτεκτονική χρήσης φορητών τερματικών
Εισαγωγή δεδομένων Δορυφόροι GPS Internet Δίκτυο κινητής Τηλεφωνίας (GSM/GPRS/3G) Φορητό τερματικό Διακομιστής (Server) Access Point Ασύρματου δικτύου Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

7 Τιμολόγηση επί αυτοκινήτου
Η τιμολόγηση επί αυτοκινήτου επιτρέπει απόλυτα τη λειτουργική κινητή τιμολόγηση & διαχείριση της αποθήκης οπουδήποτε και αν βρίσκεστε (real time ή batch). Οφέλη από τη χρήση της Τιμολόγησης επί αυτοκινήτου: Μείωση δαπανών, απώλειας ειδών, γραφειοκρατίας και λαθών από τη χειρόγραφη καταχώριση στοιχείων  Ενημέρωση του προσωπικού σε πραγματικό χρόνο  Αύξηση αποδοτικότητας και βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών  Συμμόρφωση με τον εκάστοτε φορολογικό νόμο χωρίς ειδικό Hardware Οι δυνατότητες που δίνει: Εφαρμογή τιμολογιακής πολιτικής ανά πελάτη (εκπτώσεις κτλ)  Διασφάλιση των συναλλαγών  Συναλλαγές με μετρητά και πιστωτικές κάρτες  Διαχείριση των αποθεμάτων επί του φορτηγού  Δημιουργία παραγγελιών σε πραγματικό χρόνο  Πληροφορία για τη θέση του φορτηγού διαμέσου συστήματος GPS  Αρχειοθέτηση των συναλλαγών παράδοσης  Εκτύπωση αναφορών on-site για τον πελάτη και εκτύπωση συνοπτικών αναφορών στο γραφείο  Πλήρεις εκτυπώσεις τιμολογίων-δελτίων αποστολής  Διασύνδεση με το Back Office σύστημα της εταιρίας Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

8 Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών: Τι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας…
Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών: Τι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας… Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

9 Μελέτες - Συμπεράσματα
Μελλοντικές Τάσεις & Μελέτες - Συμπεράσματα Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

10 Μελλοντικές Τάσεις Συγκρίνοντας το σήμερα με προοπτική 3 ετών στους τομείς: Track and Trace. Απόδειξη παραλαβής. Διαχείριση λαθών. Χρήση ψηφιακής απεικόνισης. Επικοινωνία με τους οδηγούς. Επιχειρησιακές εφαρμογές. Δρομολόγηση και προγραμματισμός φορτηγών. Διάγνωση φορτηγών. Έχουμε τα εξής αποτελέσματα: Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

11 Βασικοί Περιορισμοί Σε όλες τις εταιρείες υπάρχει ανησυχία ότι οι σημερινές οικονομικές μελέτες και προσφορές είναι ανεπαρκείς για να υποστηρίξουν τέτοιου είδους επενδύσεις. 94% πιστεύουν ότι το ύψος επένδυσης αποτελεί περιορισμό με 66% να θεωρούν την επένδυση πολύ υψηλή, 78% πιστεύουν ότι το διαχειριστικό κόστος είναι περιοριστικό. 88% των εταιρειών δεν είχαν ξεκάθαρη εικόνα για την πιθανή απόδοση της επένδυσης. Θέματα που έχουν σχέση με την ομογενοποίηση των συστημάτων την τυποποίηση και την μεταπώληση - υποστήριξη θεωρήθηκαν πολύ σημαντικά σε πάνω από 60% των εταιρειών. Επίσης από ανάλογες έρευνες σε εταιρείες που έχουν επενδύσει σε τέτοιες τεχνολογίες έδειξαν ότι η απόσβεση ξεπέρασε τους 24 μήνες για πάνω από 45% των περιπτώσεων. Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

12 Οφέλη Καμία μείωση στα μεταφορικά κόστη από πρόσφατες νέες επενδύσεις ανέφερε το 40% του συνόλου των εταιρειών. Όμως στο μέλλον το 87% περιμένει κάποια απόδοση ενώ το 35% αυτών μεγάλη απόδοση. Περισσότερα στοιχεία υπάρχουν που υποστηρίζουν βελτιώσεις στο επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών με το 45% των εταιρειών να έχουν υψηλές αποδόσεις από υπάρχουσες επενδύσεις και 67% να αναμένουν υψηλές αποδόσεις από μελλοντικές επενδύσεις. Υπάρχει επίσης προσδοκία από την προστιθέμενη αξία που προέρχεται από τη δυνατότητα άμεσης ανάδρασης σε τυχαία γεγονότα με 71% των εταιρειών να προσδοκούν υψηλές αποδόσεις. Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

13 Συμπεράσματα Το Τrack & Trace δείχνει μεγάλα επίπεδα εισαγωγής στην αγορά και αυξανόμενο επίπεδο εξειδίκευσης υποστηριζόμενο βασικά από δικτυακές εφαρμογές. Θα καθιερωθεί η ηλεκτρονική υπογραφή στα αποδεικτικά παραλαβής. Η τάση είναι να ξεφύγουν οι εταιρείες από την προγραμματισμένη μεταφορά και να προχωρήσουν δυναμικά διαχειριστικά συστήματα που μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε διάφορα γεγονότα. Η έρευνα επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία της τηλεματικής στη λειτουργία του στόλου των φορτηγών και επιβεβαιώνει την τάση για πληροφορία σε αληθινό χρόνο. Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

14 Transportation Management System & WMS
END TO END - λύση Transportation Management System & WMS ΠΟΡΟΙ Κ.ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ B2B INTERNET ERP SYSTEMS ΧΡΗΣΤΕΣ WEB FLEET TRACKING PROOF OF DELIVERY ΦΟΡΤΗΓΑ Logistics Way Ο δικός σου δρόμος για την επιτυχία!

15

16 Ποιοι Είμαστε Διονύσης Γρηγορόπουλος 15Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics
Η ιδέα ξεκίνησε από όταν ήμασταν στελέχη σε άλλες εταιρίες όπου οι σύμβουλοι και οι προμηθευτές λογισμικών δεν μπορούσαν να μας δώσουν την πρακτική εφαρμογή των λύσεων ή των προτάσεων τους. Έτσι είπαμε ότι αυτό λείπει από την αγορά είναι η πρακτική εφαρμογή των λύσεων που προτείνονται, ώστε να δει ο πελάτης στην πράξη την αξία και το αποτέλεσμα των δράσεων που λαμβάνονται στην εφοδιαστική του αλυσίδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009, από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη στον χώρο των Logistics, του e-επιχειρείν, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, έχοντας στο ενεργητικό τους πλήθος έργων τόσο στο χώρο των Logistics όσο και στο χώρο της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών εφαρμογών, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Βασική αποστολή μας, είναι να ενημερώσουμε και να μεταδώσουμε στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη, εμπειρίες, μεθόδους ανάλυσης και ερμηνείας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο επιχειρησιακό τους περιβάλλον. Διονύσης Γρηγορόπουλος 15Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics

17 ΕΤΑΙΡΙΚΟ PROFIL H Logistics Way εξειδικεύεται στο να παρέχει προϊόντα Λογισμικού και Υπηρεσιών που καλύπτουν και εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των εταιρειών οι οποίες συμπεριλαμβάνουν στην δραστηριότητά τους, τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, Προμήθειες, Logistics και Εμπορευματικών Μεταφορών. Με τον δικό μας «logistics way» τρόπο προσπαθούμε να ενσωματώσουμε νέες ιδέες και σύγχρονες πρακτικές για την θέσπιση στρατηγικών σχεδίων δράσης. Σχέδια δράσης που θα μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα των εταιρειών στην εφοδιαστική τους αλυσίδα.

18 Τομείς Δραστηριότητας
SUPPLY CHAIN & LOGISTICS Σχεδιασμός, Εμπορία και Εφαρμογή πληροφοριακών Συστημάτων Supply Chain / Logistics OPERATION & BUSINESS MANAGEMENT Υπηρεσίες 4PL (Fourth Party logistics) HOTEL MANAGEMENT Διονύσης Γρηγορόπουλος 15Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics

19 SUPPLY CHAIN & LOGISTICS
Ανασχεδιασμός επιχειρηματικών διαδικασιών (Business Process Re-engineering) Κοστολόγηση Βάσει Δραστηριοτήτων (Activity Based Costing)Εφαρμογή στρατηγικών σχεδίων για Εφοδιασμό και προμήθειες (Strategic Sourcing & Procurement) Διαχείριση αποθεμάτων (Inventory Management) Υπηρεσίες στον τομέα της Παραγωγής & Εξαγωγών (Manufacturing & Production) Εφαρμογή λιτών διαδικασιών (Lean Management) Υπηρεσίες στον τομέα των Μεταφορών (Shipping / Transportation) Μείωση του κόστους για το μεταφορικό έργο (Reduction of shipping and transportation costs) Βελτιστοποίηση του επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών (Service level improvements) Μείωση του ενδιάμεσου χρόνου και συνέπεια παραδόσεων (Transit time reduction and consistency) Υπηρεσίες στον τομέα Αποθήκευσης και διανομής (Warehousing & Distribution ) Σχεδιασμός Δικτύων διανομής (Distribution Network Design) Εκπαιδεύσεις και σεμινάρια υπαλλήλων/στελεχών σε logistics (Logistics Training, Seminars & Executive Selection) Υπηρεσίες μελέτης και παρακολούθησης ανάθεσης υπηρεσιών σε τρίτους (Outsourcing)

20 Σχεδιασμός, Εμπορία και Εφαρμογή Πληροφοριακών Συστημάτων Supply Chain/ Logistics
Σύστημα Διαχείρισης Αποθηκών - Warehouse Management Systems (WMS) Σύστημα Διαχείρισης Μεταφορικού Έργου - Transportation Management Systems (TMS) Σύστημα Παρακολούθησης στόλων οχημάτων μέσω Τηλεματικής - Global Trade Management and Visibility Systems Σύστημα Proof Of Delivery Σύστημα Πρόβλεψης και σχεδιασμού πλάνου ζήτησης (Demand Planning Systems & forecasting Systems) Σύστημα για την διαχείρισης Αποθεμάτων και βέλτιστης διαχείρισης παραγγελιών (Inventory Management and Order Management Systems)

21 OPERATION & BUSINESS MANAGEMENT
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός (Business Plans) Επενδυτικός Σχεδιασμός Ανασχεδιασμός επιχειρηματικών διαδικασιών (Business Process Re-engineering) Βελτιστοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών (Business Processes Optimization) Πωλήσεις & Marketing Διοίκηση ανθρώπινων πόρων

22 Υπηρεσίες 4PL (Fourth Party logistics) η ανάγκη !!!!
Ένας σημαντικός κρίκος που έλειπε από την εφοδιαστική αλυσίδα, είναι η διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ των βιομηχανικών και εμπορικών εταιρειών με τους παρόχους υπηρεσιών logistics (3pl third party logistics). Έτσι αναδύεται η ανάγκη για έναν πάροχο που θα συγκεντρώνει και θα διαχειρίζεται τους πόρους, θα έχει τις ικανότητες και την τεχνολογική ανάπτυξη, ίδιες με αυτές των παρόχων βοηθητικών υπηρεσιών, με σκοπό να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή είναι η σύντομη περιγραφή των υπηρεσιών ενός 4PL.

23 Υπηρεσίες 4PL (Fourth Party logistics)
H Logistics Way, μέσω συμμαχιών μεταξύ των πάροχων υπηρεσιών από τρίτους (3PL), τους πάροχους τεχνολογίας και συμβούλους επιχειρήσεων (best-of-breed), μπορεί να δημιουργήσει μοναδικές και ολοκληρωμένες λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας που δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα μόνο πάροχο. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής: Οι διαπραγματεύσεις με τους 3PL Διαχείριση συμβάσεων ναύλωσης μεταφορών Υπηρεσίες Χρέωσης Μεταφορών Προγραμματισμός συνεχούς βελτίωσης για την εξυπηρέτηση πελατών Διαχείριση και συντονισμός των πάροχων υπηρεσιών logistics Λύσεις με την χρήση τεχνολογίας (IT solutions) Διαχείριση Κινδύνου και Ασφάλισης Διαχείριση ταμειακών ροών.

24 HOTEL Logistics Διαχείριση ανθρωπίνων πόρων Δημόσιες σχέσεις
Δείκτης ικανοποίησης πελατών Financial planning-front office Food & Beverage House keeping Προμήθειες Έλεγχος υπηρεσιών Προϋπολογισμός κόστους

25 Ο δικός μας τρόπος….. Καταγραφή Ανάλυση Σχεδίαση Εφαρμογή Αξιολόγηση
Βελτιστοποίηση

26 Ευχαριστώ πολύ! Εσείς Ποιο δρόμο θα ακολουθήσετε;


Κατέβασμα ppt "Παραδείγματα Φορητών εφαρμογών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google