Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Β’ Τετράμηνο.  Με αυτήν την Ερευνητική Εργασία θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το πώς οδηγούν οι Έλληνες δηλαδή, αν τηρούν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Β’ Τετράμηνο.  Με αυτήν την Ερευνητική Εργασία θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το πώς οδηγούν οι Έλληνες δηλαδή, αν τηρούν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Β’ Τετράμηνο

2  Με αυτήν την Ερευνητική Εργασία θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το πώς οδηγούν οι Έλληνες δηλαδή, αν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πόσο ευγενικοί είναι και γενικότερα πόσο τους επηρεάζει η νοοτροπία και η κουλτούρα τους

3  Το θέμα επιλέγεται γιατί καθημερινά βλέπουμε πολλούς οδηγούς να παραβιάζουν συστηματικά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και ταυτόχρονα η συμπεριφορά τους απέναντι στους άλλους δηλαδή οδηγούς, πεζούς ακόμη και σε αδέσποτα ζώα να είναι απαράδεκτη. Μάλιστα καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ή ακόμη και πρωταγωνιστές πολλών κωμικοτραγικών περιστατικών. Οι υβριστικές αναφορές στα θεία και τη σεξουαλική ζωή συγγενών πρώτου βαθμού χαρακτηρίζουν το λεξιλόγιο του Έλληνα οδηγού όταν απευθύνεται σε άλλους οδηγούς.

4  Οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις που σχετίζονται με την ασφαλή οδήγηση είτε ως πεζοί είτε ως συνοδηγοί σε οχήματα ακόμη και ως οι ίδιοι οδηγοί σε δίκυκλα σήμερα και σε αυτοκίνητα αργότερα (κατά την ενηλικίωσή τους). Να προτρέπουν οδηγούς αρχίζοντας από αυτούς της οικογενείας τους να συμμορφώνονται στον ΚΟΚ και κυρίως να αλλάξουν την συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια οδήγησης. Επίσης να επιβραβεύουν όσους κατέχουν την σωστή κυκλοφορική αγωγή.

5  Εκπαιδεύονται στην ομαδική εργασία όπου το κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει συγκεκριμένα καθήκοντα και ταυτόχρονα συνεργάζεται με τα άλλα μέλη της ομάδας.  Οι μαθητές να καλλιεργήσουν πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας και να νιώσουν το αυτοσυναίσθημα μέσα από την ομαδικά εργασία.  Να νιώσουν την ικανοποίηση της απόκτησης γνώσης μέσα από τη διαθεματική και διεπιστημονική εξέταση του θέματος.  Να αναπτύξουν την παρατηρητικότητα τους και να είναι σε θέση να εξάγουν συμπεράσματα.

6  Εργαστήριο Πληροφορικής: αναζήτηση πληροφοριών – δεδομένων σε ιστότοπους, επεξεργασία κειμένων, φωτογραφίες, παρουσιάσεις (power point). Windows Movie Maker, Photoshop, Ηλεκτρονική τάξη  Οπτικοακουστικά μέσα: ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα.  Χαρτόνια, μαρκαδόροι για τη δημιουργία αφισών.  Προσκλήσεις ειδικών στο σχολείο μας, επισκέψεις σε φορείς και διερευνητικό περίπατο στους δρόμους της πόλης μας.

7  http://www.yme.gr/?getwhat=7&tid=1461 http://www.yme.gr/?getwhat=7&tid=1461  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=2273 3&subid=2&pubid=6244846 http://www.kinisipoliton.gr/default.asp?siteI D=1&pageID=47&langID=1 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=2273 3&subid=2&pubid=6244846 http://www.kinisipoliton.gr/default.asp?siteI D=1&pageID=47&langID=1  http://www.pezh.gr/hmerida/nomikh.htm http://www.pezh.gr/hmerida/nomikh.htm http://www.patrasevents.gr/article/23793- vasika-lathi-stin-odigisi-pou-kanoume-oi- perissoteroi

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19  3-2-2014: ◦ Χωρισμός του τμήματος σε ομάδες ◦ Ορισμός συντονιστή κάθε ομάδας ◦ Ψευδώνυμο ομάδας ◦ Συμπλήρωση email συντονιστών ◦ Σκέψεις – ιδέες για το θέμα ◦ Συμπλήρωση ημερολογίου ◦ Προετοιμασία για ερωτηματολόγιο ◦ Μέθοδος που θα ακολουθήσει η ομάδα

20  10-2-2014 ◦ Σκέψεις – προτάσεις ◦ Στόχοι ολομέλειας ◦ Στόχοι ομάδας ◦ Προετοιμασία για ερωτηματολόγιο ◦ Δράσεις ομάδων ◦ Δράσεις ολομέλειας – επισκέψεις


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Β’ Τετράμηνο.  Με αυτήν την Ερευνητική Εργασία θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το πώς οδηγούν οι Έλληνες δηλαδή, αν τηρούν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google