Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανακύκλωση Μέλη της ομάδας : Αντωνία Σταμούλη Γιώργος Πασχος Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης Μάνος Περράκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανακύκλωση Μέλη της ομάδας : Αντωνία Σταμούλη Γιώργος Πασχος Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης Μάνος Περράκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανακύκλωση Μέλη της ομάδας : Αντωνία Σταμούλη Γιώργος Πασχος Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης Μάνος Περράκης

2 Ερωτήματα-Προβληματισμοί Τι υλικά μπορούμε να ανακυκλώσουμε και πώς; Με ποιόν τρόπο μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για πρακτικές και δημιουργικές ιδέες, με σκοπό την μείωση των απορριμμάτων ; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε βίντεο με οδηγίες για τις φάσεις της εργασίας;

3 Πορεία Ερευνητικής Εργασίας-Χρονική Διάρκεια 1.Συμπλήρωση ερωτηματολογίου-γνωριμία με τα παιδιά (1 δ.ω.). 2.Εννοιολογικός χάρτης (ηλεκτρονική αφίσα)-θυρεός (συμβόλαιο)- καθορισμός αρμοδιοτήτων-δημιουργία blog (3 δ.ω.). 3.Πρόλογος (σκοπός έρευνας-υπόθεση) (2 δ.ω.). 4.Κυρίως θέμα (οφέλη ανακύκλωσης, αξιοποίηση άχρηστων υλικών) (6 δ.ω.). 5.Δημιουργία βίντεο (4 δ.ω.). 6.Δημιουργικό εργαστήρι με άχρηστα υλικά (10 δ.ω.). 7.Ολοκλήρωση 1 ου μέρους: αξιολόγηση-συμπεράσματα-σύνθεση εργασίας-διοργάνωση bazaar- παρουσίαση-ανάρτηση εργασίας στο διαδίκτυο (4 δ.ω.). 8.Δημιουργικό εργαστήρι με άχρηστα υλικά (νέες μέθοδοι) (6 δ.ω.). 9.Ερωτηματολόγιο-γραφήματα-συμπεράσματα (κριτική αξιολόγηση)- αρχική παράσταση (6 δ.ω.). 10.Ολοκλήρωση 2 ου μέρους: αξιολόγηση-συμπεράσματα-συμπεράσματα- σύνθεση εργασίας διοργάνωση bazaar-παρουσίαση-ανάρτηση εργασίας στο διαδίκτυο (4 δ.ω.).

4 Εννοιολογικός χάρτης

5 Πληροφορίες ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 1.μειώνει την κατανάλωση πρώτων υλών 2.μειώνει την χρήση ενέργειας 3.Μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

6 ΤΑ 6 ΠΙΟ ΒΑΣΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 1.Συσκευασίες τοξικών υλικών 2.Δισκάκια CD, DVD και βιντεοκασέτες 3.Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα 4.Πλαστικά έπιπλα 5.Σπασμένα γυαλιά 6.Σακούλες βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες.

7 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 1.Σακούλες: Χρησιμοποιείτε τις πλαστικές σακούλες από τα ψώνια σας, στους κάδους σκουπιδιών του σπιτιού σας. 2.Φάκελοι: Χρησιμοποιήστε τα είτε για πρόχειρα χαρτιά για σημειώσεις, ή ως φάκελους, καλύπτοντας την παλιά διεύθυνση. 3.Βαζάκια: Τα βαζάκια από ελιές, μαρμελάδες και λοιπά φαγώσιμα, μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. 4.Εφημερίδες και ζελατίνες: Οι παλιές εφημερίδες, που δεν χρειάζεστε για αρχείο, μπορεί να σας χρησιμεύσουν ως περιτύλιγα για να μη σπάσουν τα γυαλικά σας. 5.Παλιά ρούχα: Σκίσετε τα ρούχα και κάντε τα πανάκια για την καθαριότητα του σπιτιού. 6.Άχρηστα χαρτιά: Τα χαρτιά αυτά καλό θα ήταν να τα εκμεταλλευτείτε ως πρόχειρο ή για να κάνετε σκίτσα. 7.Χρησιμοποιημένο ξύλο: Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια ή διακοσμητικά εάν πιάνει το χέρι σας. 8.Λάστιχα αυτοκινήτου: Τα παλιά σας σκασμένα λάστιχα, μπορείτε να τα δώσετε σε κάποιο βενζινάδικο για να πάνε για ανακύκλωση.

8 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

9 Έρευνα Δημοσκόπησης 1. Πιστεύετε ότι στην χώρα μας γίνεται σωστή ανακύκλωση του αλουμινίου σε μεγάλες ποσότητες ;

10 Έρευνα Δημοσκόπησης 2. Γνωρίζετε πως παρασκευάζετε το αλουμίνιο ;

11 Έρευνα Δημοσκόπησης 3. Τι επιτυγχάνεται με την ανακύκλωση του αλουμινίου ;

12 Έρευνα Δημοσκόπησης 4. Με την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να γίνει ένα κουτάκι από αλουμίνιο μπορεί :

13 Έρευνα Δημοσκόπησης 5. Τι μπορείς να κατασκευάσεις από ένα κουτάκι αλουμινίου;

14 Φωτογραφίες Κατασκευών

15

16

17

18

19

20 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ

21 ΑΦΙΣΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ

22 Αξιολόγηση-Κριτική αποτίμηση ( θετικά-αρνητικά στοιχεία ) ΘΕΤΙΚΑ 1. Η συνεργασία και η καλή διάθεση της ομάδος δημιούργησε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. 2. Η αποχώρηση δεν μας εμπόδισε να συνεχίσουμε την εργασία και μάλιστα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. ΑΡΝΗΤΙΚΑ 1. Υπήρξαν διαφωνίες και τσακωμοί μεταξύ μας, για αυτό και υπήρξε και η αποχώρηση ενός από τα μέλη της ομάδος.


Κατέβασμα ppt "Ανακύκλωση Μέλη της ομάδας : Αντωνία Σταμούλη Γιώργος Πασχος Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης Μάνος Περράκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google